IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2015, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atalarının izini bulmak için Kars'a geldiler




Rusya’dan geldikleri Kars’tan 116 yıl önce Kanada’ya göç eden Doukhoborlar (Duhoborlar), Akyaka İlçesi’nin Karahan Köyü’ne gelerek atalarının izini aradı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Savaş karşıtı olarak bilinen ve 1921, 1961, 1962 yıllarında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’tan göç ederek başta, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi dünyanın çeşitli ülkelerine göçen Malakanlar gibi aynı kaderi paylaşan Duhoborlar, 116 yıl sonra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan Kars’a döndü. Grup liderliğini Verna Pastnikoff’nun (Öğretmen) yaptığı Duhoborlar’a, Amerikalı Malakan Tarihçi Andrei Conovaloff ile Kars Kültür ve Sanat Derneği Başkanı, Araştırmacı- Yazar Vedat Akçayöz eşlik etti.

TOPLUCA SİLAH YAKILAN YERE GİTTİLER

Akyaka İlçesi’ne bağlı Karahan Köyünü gezen Rus asıllı 10 Duhobor Karahan Köyü’nde savaş karşıtı atalarının 1895 yılında topluca silahlarını yaktıkları bölgede, yere ekmek, su ve tuz koyarak dini tören yaptı. Barış ve kardeşlik mesajları veren ve dua eden Duhoborlar, yarınlar için 100 çam fidanı dikerek ’Duhobor Barış Ormanı’nın temelini attılar.

Kars’ta 4 gün kalan ve tarihi eserleri de gezen Duhoborlar, inceleme yaptıkları Karahan Köyü’ndeki bazı mezarları, evlerdeki atalarından kalma badvalları (bodrum) görünce heyecanlandı. Duholorlar, Kars’tan sonra sırasıyla, Gürcüstan, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve Rusya’da köklerini aramaya devam edeceklerini bildirdi.

Araştırmacı-yazar Vedat Akçayöz Kars’ın Porsuklu, Kuyucuk, Şahnalar ile Karahan Köyü’nde oturan 2 bin Duhobor’un, Çarlık Rusyası’nın zulmünden kaçarak Kanada’ya yerleştiklerini bildirdi. Akçayöz, şöyle dedi:

"Duhoborlar, savaşa, kiliseye karşı çıkan ve aracısız yaşamaya çalışan, bu nedenle de sürekli itilip-kakılan ve ülkeden ülkeye göç etmek zorunda bırakılan bir halktır. Duhoborlar’ın tarihte Karahan Köyün’de topluca silahlarını yaktıkları biliniyor. Yıllar sonra atalarının izin bulmak için Kars’a gelen konuklar, mutlu biçimde ayrıldı."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atalarının, bulmak, geldiler, icin, izini, karsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Halk plajına tebliğ için geldiler Seth Haber Arşivi 0 25 Haziran 2014 14:47
Rol için ne hale geldiler. Sükût Sinema Dünyası 1 02 Haziran 2008 04:58