IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2015, 16:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşk evliliği yaptığı kocasını öldüren Çilem, evliliği süresince şiddet görmüş




ADANA’da tartıştığı eşini silahla öldüren 24 yaşındaki Çilem Karabulut’un babası Yusuf Doğan, kızının öldürdüğü damadına görülmemiş bir aşka bağlı olduğunu ancak evliliği süresince şiddet gördüğünü söyledi.

Salih ÜÇTEPE/ADANA,(DHA)



Merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde 8 Temmuz’da meydana gelen olayda 2,5 yıllık eşi HASAN Karabulut’u öldüren Çilem Karabulut’un babası Yusuf Doğan, kızının eşini öldürmesiyle ilgili gazetecilere açıklama yaptı. Ölen damadının evlendikten hemen sonra kızına şiddet uygulamaya başladığını ileri süren Doğan, şunları anlattı:

"Kaç defa kızımı dövdüğünü, komaya soktuğunu duydum, gördüm. Karakola, hastanelere gitti kızım. Hastaneden eve getirirdik, kızımı tehdit ederek, ikna edip götürdüğü çok oldu. Birçok kez boşanma davası açmış vazgeçirmiş. Hakkında tutuklama kararı çıkarılmış, kızımı şikayetten vazgeçirmiş. Kızımın sevgisini düşünüyorum bir de şimdiki duruma bakıyorum çok şaşırıyorum. Kızım öldürdüğü eşine görülmemiş bir aşkla bağlıydı. Böyle bir aşk görmemiştik. Demek ki canına tak etmiş. Ben daha birçok konuyu basın yoluyla ifadesinden öğrendim."

Kızının, eşi hakkında defalarca çıkardığı koruma kararının da bulunduğunu belirten Yusuf Doğan, "Kızıma ’Koruma kararı aldırmışsın nasıl eve gelmesine izin veriyorsun’ derdim ’Baba bana yalvarıyor, beni kandırıyor, tehdit ediyor bir şekilde tekrar eve geliyor. Devlet beni nereye kadar koruyabilecek ki’ derdi. Devlet de koruyamadı ben de bir baba olarak kızımı koruyamadım" diye konuştu.

’TİŞÖRT BİLİNÇİ YAPILAN BİR ŞEY DEĞİL’

Çilem Karabulut’un teslim olduğunda üzerindeti tişörtte İngilizce olarak, ’Verdiğin bütün dersler için teşekkür ederim sevgili geçmiş’ yazmasının haber konusu olmasına da şaşırdıklarını aktaran Doğan, sıradan bir mağazadan alındığını ifade etti. Tişörtün savcının huzuruna düzgün çıkması için temin edildiğini belirten Yusuf Doğan, "Tişörtte biz aile olarak ne yazdığını da bilmiyoruz. Bazı televizyon kanallarında bununla ilgili yapılan haberlerden rahatsızız bunu ispat edebiliriz. Tişörtle ilgili bir bilgimiz ya da bilinçli olarak yapılan bir olay yoktur. Savcının huzuruna daha düzenli çıkması için alınmış sıradan bir tişört" dedi.

Çilem Karabulut’un avukatı İsa Ayanoğlu ise kadına yönelik şiddet olayların arttığı bir dönemin yaşandığını, devletin bu konuda aldığı tedbirlerin toplumun tabanına yayılmadığı için sorunun çözüme kavuşturulamadığını savundu. Müvekkili Çilem’in eşini öldürmesi olayının kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde tartışılması gerektiğini belirten Ayanoğlu, şu bilgileri verdi:

"Müvekkilimin bu olayı işlediği sırada eşinin kapıyı üzerine kilitlediği, kendisine şiddet uyguladığı ve fuhşa zorlamak üzere kentten götürmek istediği sırada, çaresizlik içerisinde, kendisine yönelik saldırıyı önlemek için eşinin dolu silahını ele geçirmiş, nefsini, canını, namusunu kurtarmak için acı bir şekilde eşini öldürmüştür. Kadına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin zaman içerisinde kadın ruhunda bıraktığı etkileri değerlendirerek olay anındaki tepkisini aşırı olarak yorumlamamak lazım. Karşı tarafın geçmişte yaptığı tüm eylemleri değerlendirmek gerekiyor. Bu anlamda kadına yönelik şiddet olaylarında meşru savunma hükümlerinin daha geniş şekilde değerlendirilmesi, kamuoyunun ve hukuk çevrelerinin bunu tartışması gerekiyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
aşk, Çilem, evliliği, görmüş, kocasını, süresince, yaptığı, öldüren, Şiddet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Evliliği ne bitirir? Lcia Aşk ve İlişkiler 0 21 Ekim 2014 20:28
Aşk Evliliği Mümkün Mü? oneofgirl Aile Evlilik ve Çocuklar 0 28 Ağustos 2013 17:41
Evliliği Canlandıracak 7 Sır Heidi Aile Evlilik ve Çocuklar 0 11 Nisan 2008 23:15