IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Temmuz 2015, 16:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bahçeli'den Yargıtay'a HDP mesajı




MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör olayları ve bu çerçevede yürütülen operasyonlar ile ilgili açıklama yaptı. Bahçeli, yazılı olarak yaptığı açıklamada, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır" dedi.


Irak ve Suriye’de hüküm süren gerilim atmosferinin sonuçlarının ortaya çıkmakta olduğunu savunan Bahçeli, "Türkiye bölücü, yıkıcı, ayırıcı, aynı zamanda silah ve şiddete sırtını yaslamış her türlü terör ve cinayet örgütünün hedefindedir. Bu gerçeği akıl ve vicdan sağlığı yerinde olan hiç kimse ihmal ve inkar edemeyecektir. Bir yanda kafa kesen cani örgüt IŞİD, diğer yanda kafaya nişan alan kirli ve kiralık terör çetesi PKK, kanlı namlusunu aziz milletimize çevirmiştir" diye konuştu.

"MÜZAKERELER SONUNDA TERS TEPMİŞTİR"

AK Parti’nin PKK ile karanlık müzakereler yürüttüğü iddiasında bulunan Bahçeli, Türkiye’nin terörün kucağına atıldığını ileri sürerek "AKP hükümetinin teröre karşı gevşek tutumu, terör örgütleriyle şaibeli, sancılı diyalog ve ilişkileri Türkiye’nin elini zayıflatmakla kalmamış, korumasız, sahipsiz ve güvencesiz bir ülke haline gelmesine hizmet etmiştir" dedi. Son terör saldırılarına değinen Bahçeli, "Süreç ihaneti milli birlik ve kardeşliğimizin temellerine mayın döşemiş, geleceğimize tuzak kurmuştur" dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ TERK EDİLMELİ

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık bu yakın ve yalın tablonun Başbakan Davutoğlu ve hükümeti tarafından kabul ve tasdiki kaçınılmaz hal almıştır. Başbakan’ın çözüm sürecini terk etmesi, bunu da milletimize ilanı bugünkü hassasiyet düzeyi yüksek dönemde milli ve tarihi bir görev olarak önündedir" dedi. Bahçeli, PKK'nı süreçle mevzi kazandığını savundu.

HDP KAPATILSIN MESAJI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın artan terör olayları nedeniyle hukuku çalıştırması gerektiğini savunan Bahçeli, "Terörle mücadele için sanki şehitlerin gelmesini bekleyen, bölücü komployu ağırdan alan geçici hükümetin sığınacak ve ileri sürecek bir mazereti kesinlikle kalmamıştır. Halen kim ya da kimler tarafından organize edildiği, hangi amaçların gözetildiği muamma olan Suruç katliamının, ülkeyi kan gölüne tahvil etmek için kurgulandığı, PKK’ya saldırı davetiyesi çıkardığı ayan beyan ortadır. Kobani’de sivil kalmamışken; HDP, ESP ve bazı bölücü sivil toplum kuruluşlarının teşviki ve üç beş oyuncakla Suruç’a ölüme gönderilen gençlerin teröre kurban seçildiği neredeyse kesine yakındır. Bölücülüğün iki ana aktörü PKK ve HDP tarafından planlandığı anlaşılan, AKP’nin de sessizliğe büründüğü ölüm tezgahının Suruç’ta kurulması şöyle dursun, Türkiye’yi uçurumun kenarına kadar savurması büyük badirelere neden olmuştur. Geldiğimiz şu zaman zarfında, Türkiye’yi her türlü terör örgütünden arındırmak, sokakları ve dağları mesken tutmuş hainleri tamamen etkisiz hale getirmek devletin asli vazifesidir. Bu maksatla geçici hükümet, işbaşında kaldığı müddetçe Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm imkan ve kabiliyetini eksiksiz kullanmalıdır. İç Güvenlik Yasası başta olmak üzere, terör ve bölücülükle mücadelede lazım gelen tüm yasal dayanak ve imkanlar yürürlüktedir. Şehirlerde güpegündüz uzun namlulu silahlarla gezen, etek giyip maske takacak kadar insanlıktan çıkan alçaklar; sınırlarımızdan içeri sızıp cinayet işleyen ********ler, bunların arkasında duran, himaye eden odaklar derhal ve acilen temizlenmelidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise teröristlere övgüler düzen, şehitlerimizin kanına giren çürümüşleri kınamaktan dahi imtina eden ve terörle arasına mesafe koyamayan Kandil siyasetçileri hakkında hemen devreye girmeli, hukuku çalıştırmalıdır. Anayasa’ya ve Siyasi Partiler Kanuna muhalif ve aykırı davranışlar sergileyerek şiddet ve teröre siyasi mühimmat sağlayanlara atıl ve hareketsiz kalmak PKK’ya dolaylı arka çıkmak anlamına gelecektir" dedi.

DEKLARASYONU REDDETTİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ortak deklarasyon çağrısına atıfta bulunan Bahçeli, Davutoğlu’nun söz konusu deklarasyon ile vakit kaybetmeden operasyonları derinleştirmesi gerektiğini savunarak "Türk devletinin gücünü zalim ve karanlık mihrakların hakkından gelmek için seferber etmek mutlaka sağlanmalıdır. Gün Kandil’e şanlı Türk bayrağını dikmenin, teröristlerin kökünü kazımanın günüdür. IŞİD ve PKK’nın yuvalandığı mücavir bölge ve alanlar tamamen imha edilmeden etrafımızdaki fitne kampanyası sona ermeyecek, huzursuzluk ve kayıplar bitmeyecektir.Bu şartlar altında AKP ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmeleri daha fazla sürüncemeye bırakılmadan mutabakata bağlanmalı ve Türkiye’nin önü açılmalıdır. Ve de Başbakan Davutoğlu deklarasyonla vakit kaybetmek yerine operasyonları derinleştirmeli, nerede bir terörist ve işbirlikçisi varsa arayıp bularak Türkiye’nin büyüklüğünü kahrıyla beraber göstermelidir.

MHP MECLİS'TE OLACAK

MHP grubunun Çarşamba günü olağanüstü toplanması gündemde olan TBMM’de yerini alacağını kaydeden Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadelede atılacak her olumlu ve makul adım bizim tarafımızdan dün olduğu gibi bugün de memnuniyetle karşılanacaktır. Gelişmelerin bu denli çetrefilleşip çatallaştığı bir zaman diliminde, TBMM’yi olağan üstü toplantıya çağırmak, bunun için siyasi kulis yapmak faydasız ve beyhude bir girişimdir. Ana muhalefet partisi CHP’nin verdiği önergeyle HDP’nin ve PKK’nın değirmenine adeta su taşımasının anlaşılır ve izah edilebilir hiçbir yanı bulunmamaktadır. Bugüne kadar verilen Meclis araştırma önergelerinin herhangi bir sonucu da görülmemiştir. Buna rağmen Milliyetçi Hareket Partisi, CHP’nin Meclis Araştırma Önergesine AKP’nin olumlu yaklaşımıyla önümüzdeki Çarşamba günü olağanüstü toplanması gündemde olan TBMM’de yerini alacaktır.

"IŞİD VE PKK’NIN BÜTÜN TEZGAHLARI BOŞA ÇIKARILACAKTIR"

Bahçeli, yazılı olarak yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti: "Büyük milletimizin sabrı ve direncini sınayanlar, bundan sonra olması muhtemel daha vahim gelişmeler karşısında göstereceği tepkileri test etmeyi düşünenler akıllarını başlarına almalıdırlar. Türk milletini etnik temelde ayrıştırmaya, çatışma ortamını alevlendirerek bölmeye ve parçalamaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Ne IŞİD, ne PKK, ne de AKP’nin birlikte çalışıp, telefonlarla gönlünü aldığı terör baronları Türkiye’yi yıkamayacaklar. IŞİD ve PKK’nın, bunların kanatları altında Türkiye’ye ihanet için seferber olan musibet taraftarlarının bütün tahrikleri ve tezgahları boşa çıkarılacaktır.

KARDEŞ KAVGASININ TARAFI OLMAYACAĞIZ

Hiçbir gücün MHP’yi kardeş kavgasının tarafı haline getiremeyeceğini vurgulayan Bahçeli, "Hiçbir güç Milliyetçi Hareket’i, Türk milliyetçilerini ve Ülkücü camiayı kanlı bir kardeş kavgasının tarafı haline de getiremeyecektir. Bu nedenle Milliyetçi Hareket’in hiçbir mensubu sonu belirsiz, provokasyona açık ve milli duyguların sömürülmesine müsait ortamlarda bulunmayacaktır.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bahceliden, hdp, mesajı, yargıtaya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bahçeli'den Taziye Mesajı Elysian Haber Arşivi 0 14 Mayıs 2014 14:10
Bahçeli'den 1 Mayıs mesajı PassioN Haber Arşivi 0 01 Mayıs 2012 15:15
Sen Mesajı Yerine Ben Mesajı YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 31 Mart 2009 04:09
Yargıtay Metin Genel Paylaşım 0 18 Ekim 2008 15:39