IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2015, 10:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MGK Yarın Toplanıyor Masada Terör Operasyonu Var




Milli Güvenlik Kurulu'nun yarın yapılacak kritik toplantısının ana gündem maddesi "büyük süpürme operasyonu ve seçim güvenliği" olacak. Güvenlik ve istihbarat birimlerinin hazırladığı raporların masaya yatırılacağı toplantıda, özellikle seçime kadar bölgede güvenliğin sağlanmasına dönük önlemler masaya yatırılacak.

Ankara, Kandil ve çevresinde büyük darbe yiyen örgütün, şehirlerdeki eylemler için kırsalda depoladığı silahları da "süpürme operasyonu" ile temizleme planları yapıyor. Bu konu MGK'da en ufak detaylarına kadar tartışılacak.

RAPORLAR MASADA

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin hazırladığı raporların değerlendirileceği toplantıda, özellikle seçime kadar bölgede güvenliğin sağlanmasına dönük önlemler masaya yatırılacak. Son dönemde Ankara 'ya ulaşan istihbarat raporlarında ise, terör örgütünün yığınak yaptığı, stratejik öncelik olarak belirlediği ve sözde özerklik ilan ettiği ilçelerde sokak çatışması provası yaptığı, sivil halkın arasına saklandığı, sivil kayıplar üzerinden halkı kitlesel olarak sokağa dökmeye çabaladığı, güvenlik güçleri ile sivil halkın karşıya getirilmesi üzerinden çatışmaların yayılmasını hedeflediğine ilişkin net bilgiler yer alıyordu. Yarın gerçekleşecek toplantıda, örgütün bu kapsamdaki hedeflerini etkisiz hale getirmek için stratejiler geliştirilecek.

IŞİD VE PARALEL DE GÜNDEMDE

Toplantıda IŞİD'e yönelik bundan sonra gerçekleştirilebilecek sınır ötesi operasyonlar masaya yatırılacak. Paralel yapıyla mücadele için bugüne kadar yapılan çalışmalar gözden geçirilerek, bundan sonra atılacak adımlar konuşulacak.

SEÇİM GÜVENLİĞİ DE MASADA

Kritik MGK'nın ana gündem maddesi "büyük süpürme operasyonu ve seçim güvenliği" olacak. Terör örgütü PKK'nın iki genç polisi uyurken şehit etmesi üzerine başlayan operasyonlar sürüyor. Yarınki toplantı, "Çözüm Süreci'nin buzdolabına kaldırılmasının ardından "gerçekleşecek ilk toplantı" özelliği taşıyor.

Toplantıda terör örgütü PKK ile mücadelede yeni bir yol haritasının, güvenlik tedbirlerinin yeniden elden geçirilmesine ilişkin önemli kararlar alınması bekleniyor. Bu kapsamda "seçim güvenliği" de üzerinde önemli kararlar alınacak bir başka konu olacak. 1 Kasım'daki seçimlerde örgütün saldırı gerçekleştirmesinin ve vatandaşı baskı altına almasının önlenmesi için ne gibi tedbirler alınabileceği tartışılacak. (Kaynak: Sabah )

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
masada, mgk, operasyonu, terÖr, toplanıyor, var, yarın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genç Milliler yarın toplanıyor Desmont Milli Takımlar 0 09 Kasım 2014 11:14
Van'da terör operasyonu MoSFeT Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2010 15:48
Van'da Terör Operasyonu Kralice Haber Arşivi 0 26 Haziran 2008 20:09