IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By yoSun

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2015, 10:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Atatürk, Ölümünün 77. Yılında Törenlerle Anılıyor




Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümünde tüm yurtta özlemle ve saygıyla anılıyor.

Atatürk için her yıl olduğu gibi, ebediyete intikalinin 77. yılında da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Anıtkabir'deki tören, saat 08.55'de devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşü ile başladı.

SAAT 09.05'TE HAYAT DURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 77 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05'de "ti" sesi ve sirenler eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir'deki törene Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları katıldı.



BAHÇELİ YİNE YOK

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenine katılmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Anıtkabir'deki törene katılmaması da dikkat çekti.

HDP'DEN DE KATILIM OLMADI

HDP'den de hiçbir katılımın olmaması dikkat çekti. MHP tarafından neden katılım olmadığıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.



Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi olarak vefatınızın 77. yıl dönümünde şahsınızı bir kez daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde, bize işaret ettiğiniz 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma' hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. 'Dahili ve harici bedhahlara' rağmen Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşarak vasiyetinizi yerine getirmiş olacağız.



Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun."

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

TBMM'DE DE TÖREN

Büyük Önder Atatürk'ün vefatının 77. yılı nedeniyle TBMM'de tören düzenlendi. Törene, TBMM Başkanını temsilen Katip Üye CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, bazı milletvekilleri TBMM İdari Teşkilatı yöneticileri ile Meclis çalışanları katıldı.

prülü, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na "TBMM Başkanlığı" yazılı, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelenk koydu. Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunan Köprülü ile törene katılanlar, daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

DOLMABAHÇE

Atatürk'ün Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumduğu odada da tören düzenlendi. Ulu Önder, saat 09:05'te yatağı başında saygıyla anıldı.


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
77, anılıyor, atatürk, törenlerle, yılında, ölümünün


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Malcolm X, ölümünün 50. yılında anıldı Desmont Haber Arşivi 0 22 Şubat 2015 10:23
Malcolm X, ölümünün 50. yılında anıldı AngeL Haber Arşivi 0 22 Şubat 2015 06:13
Aytmatov ölümünün 1. yılında anıldı Juventus Kültür ve Sanat 0 11 Haziran 2009 11:41
Haydar Aliyev ; Ölümünün 4. Yılında Törenlerle Anıldı.. BaRoN Haber Arşivi 0 12 Aralık 2007 21:17