IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Kasım 2015, 09:25   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yunan Başbakan Çipras HDP Hayranı Çıktı




Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet ile görüştü. Görüşmeden sonra açıklama yapan Figen Yüksekdağ, "Gladyo yapısı şu anda devrede. 90'lı yıllardan bizim çok iyi bildiğimiz hala izlerini silemediğimiz bir gerçekliktir gladyo örgütlenmesi. Özel harekat ve özel harekata yakın duran kesimlerde güvenlik güçlerinin içerisinde bir gladyo hareket tarzı ile davranan güvenlik güçleri var. Gladyo örgütlenmesi, derin devlet yapılanmaları yeniden göreve çağrıldı" dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet ile Sheraton Otel'de görüştü. Görüşme sonrası açıklamayı HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yaptı. Ortadoğu'dan Balkanlara kadar olan alanda bir bölgesel barış sürecini geliştirilmesinin ele alındığını belirten Yüksekdağ, "Sayın Çipras da bu konudaki çabasını dile getirdi. Mülteci sorunun bölgede barış siyasetinin geliştirilmesi ile mümkün olduğunu dile getirdik. Türkiye'de ve Suriye'de bir barış zemminin oluşturulmasının ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı sayın Çipras. Vurguladığı konulardan biri de aynı zamanda Kürt sorununda çözüm ve demokratikleşme, müzakere sürecinin, yeniden başlatılması vurgusuydu. Bunu başbakana ve hükümet ile yaptıkları görüşmede de dile getirdiklerini ifade etti. Kendileri bizleri parti heyetimizi, eş genel başkanlarımızı Atina'ya davet ettiler. Bundan sonra da karşılıklı iki parti ve ülke arasındaki ilişkileri sistematik bir biçimde sürdürme kararlılığımızı ifade ettik" dedi.

"SAYIN ÇİPRAS PARTİ OLARAK ZORLU KOŞULLARDA DİRENME AZMİ VE ÇİZGİMİZE HAYRANLIK DUYDUĞUNU İFADE ETTİ"

Çipras'ın HDP'nin siyasi çizgisine olan hayranlığını da dile getirdiğini belirten Yüksekdağ, "Sayın Çipras, Türkiye'de çok zorlu bir demokrasi mücadelesi yürütülüyor. Bu kadar zorlu koşullarda sizlerin bu direnme azmini ve çizginizde ısrar etme azmini göstermiş olmanız bizim ilham aldığımız ve hayranlık duyduğumuz bir duruş diye ifade etti. Biz tabi kimsenin gerek Çipras gerekse de başka bir siyasetçinin hayranlığını uyandırma kaygısı ile değil Türkiye'de gerçek anlamda demokratik yaşamı oluşturulması kaygısı ile mücadele ediyoruz. Sayın Çipras'ın sözleri siyasi nezaket" ifadelerini kullandı.

"GLADYO ÖRGÜTLENMESİ, DERİN DEVLET YAPILANMALARI YENİDEN GÖREVE ÇAĞRILDI"

Silvan'daki duvar yazılarına ilişkin bir soru üzerine Figen Yüksekdağ şunları söyledi: "Gladyo yapısı şu anda devrede. 90'lı yıllardan bizim çok iyi bildiğimiz hala izlerini silemediğimiz bir gerçekliktir gladyo örgütlenmesi. Özel harekat ve özel harekata yakın duran kesimlerde güvenlik güçlerinin içerisinde bir gladyo hareket tarzı ile davranan güvenlik güçleri var. Yazılanlar ırkçı, ayrımcı. İdil'deki görüntüler de ürkütücü. Bölge halkı ürkmüyor gerçekleri bire bir yaşadığı için. Bir sorun yeniden hortlatıldı. Gladyo örgütlenmesi, derin devlet yapılanmaları yeniden göreve çağrıldı. Bu çok büyük bir sorun ve tehlikedir. Artık bölgede resmi güvenlik güçlerinin üzerinde bile şiddet uygulayan bir yapı var. bunu keşe hükümet ile tartışabilsek. Keşke güvenilir bir devlet mercisi olsa."

"ÇETE TARZI İMHA EKİBİNE TUTUM ALDIĞIM VE SERT DAVRANDIĞIM İÇİN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI HAKKIMDA SORUŞTURMA BAŞLATTI"

Hedef haline getirildiklerini belirten Figen Yüksekdağ, "Silvan'da neredeyse çete tarzı ile hareket eden imha ekibine karşı tutum aldığım, sert davrandığım için bugün İçişleri Bakanlığı benim hakkımda soruşturma başlattı. Bu gladyo yapılanmaları hakkında herhangi bir soruşturma yok. Tam tersine üzeri örtülüyor. Bizler, İçişleri Bakanlığı ve hükümetin hedefi haline getiriliyoruz. Gerçeklerin üzerinin örtülmesine izin vermemeliyiz. Kamu güvenliğinin sağlanması için devletin şiddet politikalarından vazgeçmesi gerektiğini dile getirmeliyiz" diye konuştu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başbakan, Çipras, çıktı, hayranı, hdp, yunan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sayan'ın Annesi Can Hayranı Çıktı Rüzgar Haber Arşivi 0 13 Şubat 2012 09:02
Terim 'Adanalı' Hayranı Çıktı Kralice Haber Arşivi 0 19 Aralık 2008 11:46
Tatiana Ajda Hayranı Çıktı Kralice Haber Arşivi 0 24 Kasım 2008 19:28
Azeri'ler de yaprak dökümü hayranı çıktı Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Ekim 2008 00:27