IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By AngeL
  • 1 Post By yoSun

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Kasım 2015, 14:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuklarının büyüdüğünü görmek istemiyorlar




Antalya'da yaşayan Mehmet-Derya Cunduz çifti, milyonda bir görülen, tedavisi olmayan ve 5 yaşına kadar yaşama umudu verilen Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastası 33 aylık kızları Azra Cunduz'un doğum gününü kutlayamıyor. Ailenin tek isteği ise Türkiye’de bu hastalığa dikkat çekebilmek.


Yaklaşık 2 yıl önce önce uykusundan çığlıkla uyanan ve götürüldüğü hastanede Tay-Sachs (Enzim eksikliği) hastalığı teşhisi konulan Derya ve Mehmet Cunduz çiftinin tek çocukları Azra, bugüne kadar oturma, konuşabilme, ağızdan beslenme yeteneklerinin yanı sıra kısa süre önce de görme yetisini kaybetti. Milyonda bir görülen ve tedavisi henüz bulunamayan hastalık nedeniyle umutsuzluğa kapılan Cunduz ailesi, hastalığa karşı farkındalık yaratmayı ve tedavi için çalışma başlatılmasını istiyor.

“GÖRME YETİSİNİ DE KAYBETTİ”

On yıllık çocuk hasretlerinin ardından Azra'nın dünyaya geldiğini anlatan anne Derya Cunduz, kızının bir yaşına kadar sağlıklı bir çocuk olduğunu, geçirdiği nöbetin ardından oturamadığını farketttiğini söyledi. Tay Sachs hastalığından şüphelendiğini aktaran anne Cunduz, “Çünkü daha önce görümcemin çocuğunu bu hastalıktan kaybetmiştim. Onun çocuğundaki gelişmeleri biliyordum. Azra’yı hastaneye götürdük, yapılan tahlillerde ve Tay Sachs teşhisi konuldu. O dönemde Azra sadece oturamıyordu. 15 aylıktan sonra karnından beslenmeye başladı. Geçen haftaki testlerin ardından görme yetisini tamamen kaybettiği belirlendi” dedi.

HER GEÇEN GÜN ÖLÜME YAKLAŞIYOR

Doktorların Tay Sacsh hastalarının ortalama yaşamlarının 4 ile 5 yıl arasında yer aldığını söylediklerini kaydeden anne Cunduz, “Azra ise 3 ay sonra 3 yaşına girecek. Doktorların söylediği gibi Azra zamanla oturma, yeme ve görme özelliklerini kaybetti. Makineye bağlı hareketsiz şekilde yaşamını sürdürüyor. Doktorların söylediklerine bakarsak az bir zamanımız kaldı, Azramız vefat edecek. Ben Allah’a inanıyorum. Azra’yı kaybetmeyeceğiz. Ama tıp olarak da bir gerçek var. Azra günden güne kötüye gidiyor. Bu hastalığın sadece Amerika ve İngiltere’de değil Türkiye’de de araştırılmasını istiyorum. 5 yıl önce yeğenimizde varolan hastalık, Türkiye’de 4-5 çocukta vardı. Şimdi ise bu sayı 10’a ulaştı. Her geçen gün sayı artıyor” diye konuştu.

HASTA SAYISI ARTIYOR

Tay Sachs hastalığının Türkiye’de 10 milyonda bir görüldüğünü dile getiren Cunduz, “Ama son dönemde hastalık sayısı arttı. Ve ardından ölüm geliyor. Biz çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Yaşadıklarımızın tarifi yok. Azra’yı ve Azra gibi olan çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Onlar yaşasınlar. Bu hastalıkla mücadele çok zor. Anne ve babanın maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. Bizim ihtiyacımız olan makineleri halkımız karşıladı. Bizim gibi şansı olmayan çocukların hala makineleri yok. Biz devlet büyüklerinden bu hastalığın araştırılmasını ve evladımın yaşamasını istiyorum” dedi.

KIZININ DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYAMIYOR

Kızının yaşını bile takip etmekten korktuğunu kaydeden Cunduz, “Kızım emekledi, ‘anne’ diyecek gibi heveslerim vardı. Bize verilen bir yaş var. Bu hastalıkta da 5 yaşını geçen çocuk yok. Ve Azra ortalama 3 yaşına girecek. Bunu düşünmek dahi istemiyorum. Azra’nın doğum günü yaklaşıyor. Azra büyümesin istiyorum. Böyle kalsın, ‘anne’ demesin. En büyük hayalim kızımın baba, ‘anne’ demesiydi. Anne demesin. Yaşasın, benimle kalsın. Nefes alsın başka bir şey istemiyorum” dedi. Anne Cunduz, kurulacak bir dernek ile de diğer hastalara umut ışığı olabileceklerinin altını çizdi.

“AZRA’NIN BÜYÜMESİNDEN ENDİŞE EDİYORUZ”

Baba Mehmet Cunduz ise her anne babanın çocuğunun büyümesinden mutlu olacağını belirterek, bizde ise tam tersi bir durumun yaşandığını kaydetti.
Azra ile ilgili gelecek planları yapamadıklarını anlatan baba Cunduz, “Doktorların bize verdiği bir yaklaşık yaşam süresi var. Dünyada bu hastalıkta çocukların ömürleri 4 ile 5 yaş arasında değişiyor. Biz Azra’nın büyümesinden endişe ediyoruz. Azra’nın hastalığının tedavisinin bulunmasını istiyoruz. Tıptan umut kesmek istemiyoruz. Kızımız bizim her şeyimiz” dedi.

Antalyaspor başta olmak üzere kendilerine çok destek verildiğini dile getiren Cunduz, “Antalyaspor teknik heyeti ve futbolcular bize destek verdi. Taraftar dernekleri yanımızda oldu. Futbolcular lig maçlarına bu hastalığa dikkat çekmek için pankartla çıksınlar.Sessiz çığlımızın duyulmasını istiyoruz. Türkiye’de de bu hastalıkla ilgili araştırma başlatılsın. İmkanları olmayan Tay Sachs hastası çocuklara yardım edilsin" diye konuştu.

hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Kasım 2015, 16:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocuklarının büyüdüğünü görmek istemiyorlar




off ya tüğlerim diken diken oldu:S

 

Alt 22 Kasım 2015, 22:17   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Çocuklarının büyüdüğünü görmek istemiyorlar




Herkesin ayri sinavi var dunyada.. Buyuk bir sinav..
ne olursa olsun, Allahtan umut kesilmez.. Kuzenime dogdugunda doktorlar, fazla yasamaz demislerdi, sakatligi var ama bugun yasi 30, evli ve calisabiliyor. Allah sabir versin.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

 

Etiketler
büyüdüğünü, çocuklarının, görmek, istemiyorlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriyeliler gitmek istemiyorlar Desmont Haber Arşivi 0 24 Aralık 2014 20:07
Kerry: Türk askerini istemiyorlar Seth Haber Arşivi 0 11 Ekim 2014 20:23
Çocuklarının mutluluklarını görmek istediler ama PassioN Haber Arşivi 0 23 Nisan 2012 17:30