IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2015, 16:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DHA YURT:Diyarbakır'da çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetti




Diyarbakır'da bugün sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'ne destek vermek için HDP'nin düzenleyeceği yürüyüşe kentte geniş güvenlik önlemleri alan polis izin vermeyince olaylar çıktı. Çıkan olaylarda iki kişi silahla vurularak hayatını kaybetti.


Merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi 202'nci Sokak'ta çıkan olaylarda silahla vurulan 2 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı. Polis, ateşli silah kurşunu isabet etmesi sonucu ölen 2 kişinin kimliğini belirlemek için soruşturmasını sürdürüyor.

Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, HDP, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün saat 12.00'de kentte yürüyüş yapacağını duyurdu. Diyarbakır Valiliği de yürüyüşün kanunsuz olduğunu açıklayarak, kanunsuz yürüyüşe halkın itibar etmemesini istedi

Kente bugün esnaflar kepenk açmazken, belediye otobüsleri ile şehiriçi taşımacılık yapan minibüslerin büyük bölümü sefere çıkmadı. Çöplerin de toplanmadığı Diyarbakır'da öğrencilerin büyük bölümü de okullara gitmedi. Merkez Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde okula gitme oranının yüzde 20 civarında olduğu belirtildi.


HDP'liler yürüyüş için merkez Yenişehir İlçesi Esma Ocak Parkı'nda toplanmaya başladığı sırada, Yenişehir İlçesi'nin Ekinciler Caddesi üzerine çıkan ve aralarında yüzlerinin maske ile kapalı olduğu gruplar caddeyi barikatlarla kapatmak istedi. Zırhlı araçlar ve TOMA'lar ile cadde üzerine gelen polis, yol kapatan göstericileri havaya ateş açarak, gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Gruplar ise polise taşlı saldırıda bulundu. Cadde üzerinde olaylar devam ederken, polis geniş önlemler aldı.
Bu arada HDP'lilerin toplanmaya çağırdığı Esma Ocak parkı çevresinde zırhlı araçlarla önlem alan polis ekipleri, bölgeye cadde ve ara sokaklardan gelen grupları gaz bombası ve basınçlı suyla dağıtmaya başladı. Diyarbakır'ın başta Yenişehir olmak üzere Bağlar İlçesi'nde de göstericiler ile polis arasındaki olaylar devam ediyor.

KENTTE HAYAT DURDU

Diyarbakır'da yapılan kontak ve kepenk kapatma eylemi, ulaşımı aksattı ve kent sakinlerini mağdur etti. Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı ile operasyonları protesto etmek için iki siyasi partinin eylem çağrısının ardından bazı iş yerleri kepenk, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren otobüsler de kontak kapattı.
Yaşamı olumsuz etkileyen çağrı üzerine fırın ve eczaneler dışındaki iş yerlerinin büyük bölümünün kepenk kapattığı görülürken, belediyeye ait toplu taşıma araçları da hizmet vermedi.
Vatandaşlar, en çok ulaşım konusunda mağduriyet yaşarken, uzun süre duraklarda bekleyenler otobüslerle gidecekleri yerlere yürümek zorunda kaldı.

MÜDAHALE EDİLDİ
Yaşadıkları tedirginlik nedeniyle bazı ev sakinlerinin dışarı çıkmadığı Diyarbakır'da, bazı aileler de çocuklarını okula göndermedi. Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde bir araya gelerek, uyarılara aldırış etmeden izinsiz yürüyüş düzenleyen, güvenlik güçlerine taş, molotofkokteyli ve ses bombalarıyla saldıran gruplara biber gazıyla müdahalede bulunuldu.


hurriyet



 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2, Çıkan, dha, hayatını, kaybetti, kişi, olaylarda, yurtdiyarbakırda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Omzu çıkan küçük kız, hastanede hayatını kaybetti. Düş Haber Arşivi 3 06 Şubat 2015 23:34
Diyarbakır'daki olaylarda 8 kişi öldü Seth Haber Arşivi 0 08 Ekim 2014 10:36
Diyarbakır'daki Abdullah Öcalan yıldönümü gösterisinde bir kişi hayatını kaybetti! Violent Haber Arşivi 1 11 Şubat 2013 10:32
Suriye'de Dün 79 Kişi Hayatını Kaybetti Rhytia Haber Arşivi 0 30 Mayıs 2012 18:29
~ 11 kişi hayatını kaybetti!. Sametold Haber Arşivi 0 29 Aralık 2010 17:36