IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elif

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2015, 14:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sabiha Gökçen'de ne oldu?




Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dün gece yaşanan patlamanın ardından havalimanı çevresinde polis geniş kapsamlı arama yapıyor.

SABİHA GÖKÇEN ÇEVRESİNDE ARAMA

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir kadın temizlik işçisinin ölümü bir kadın temizlik görevlisinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamanın ardından havalimanı çevresinde polis geniş kapsamlı arama yapıyor.

Onlarca polis havalimanı çevresindeki boş arazilere dağılarak inceleme yaptı. Polis, arazinin bazı bölümlerine güvenlik şerdi çekerek delil arıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Havalimanı çevresindeki ormanlık arazide de arama çalışması yapıldı...

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SIKI GÜVENLİK

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bir kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de yaralandığı olay sonrası Atatürk Havalimanı’nın giriş noktalarında ki aramalarda sıklaştırıldı.

Güvenliğin üst düzey uygulandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda da polis güvenlik önlemlerini artırırken yol kontrol noktasında durdurulan araçlarda ve şoförlerin üzerinde aramalar da daha detaylı yapılıyor.

Polis bir arama esnasında aracın bagajında bulduğu baltaya el koydu. Polis ekipleri avuç içi bilgisayarlarla (PDA) kimlik bilgilerini girerek GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolü yapıyor.

NE OLMUŞTU?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda dün gece yaşanan esrarengiz patlamanın nedeniyle ilgili incelemeler sürüyor. Birbirine yüzlerce metre uzaklıkta bulunan 3 farklı noktada, park pozisyonundaki 3 uçakta patlamadan kaynaklanan parça hasarlarının oluştuğu görüldü. Patlamada yaralanan temizlik işçisi Zehra Yamaç hayatını kaybetti.

206 NO’LU KÖPRÜDEKİ UÇAK


Parçaların isabet ederek hasara yol açtığı ilk nokta 206 numaralı köprünün önünde park pozisyonundaki uçağın çok yakını. 2 kadın işçi bu noktada vücutlarına isabet eden parçalarla yaralandı. Kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 30 yaşındaki temizlik işçisi Zehra Yamaç ve mesai arkadaşı Canan Burgulu (34) ile bu noktada çalışıyordu. Patlamanın yol açtığı parçalar Yamaç’ın başına Burgulu’nun da koluna isabet etti.

UÇAKLARA DA PARÇA İSABET ETTİ


İkinci hasar, bu noktanın yaklaşık 350 metre ilerisinide 201 numaralı köprü yakınlarında tespit edildi. Uzman ekipler ilk incelemeleri sonucunda üçüncü hasarı da 180 metre uzaklıktaki 17 numaralı açık park pozisyonunda belirledi. Park halindeki bazı uçakların yolcu camı ve gövdeklerinde de parça çarpmasından kaynaklanan hasar tespit edildi. Hasar gören uçak sayısının en az 3 olduğu öğrenildi.

DIŞARDAN SALDIRI İHTİMALİ...



Polis ve yetkililerin olay yerindeki incelemeleri sürerken, patlamanın havalimanını dışardan hedef alan bir saldırıdan kaynaklandığı ihtimalinin de değerlendirildiği belirtildi.

SAVCI İNCELEME İÇİN HASTANEDE

Öte yandan kaldırıldığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Arastirma Hastanesi’nde hayatını kaybeden Yamaç’ın cenazesi morga konuldu. Savcı inceleme yapmak üzere saat 10. 15 ’de hastanenin morguna geldi.

BU AÇIKLAMALAR GELMİŞTİ


Olayla ilgili olarak iki kurum da açıklama yaptı. Pegasus’tan yapılan açıklamada şöyle denildi; "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir."

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş.’nin yaptığı yazılı açıklamada da açıklamada da "Terminal işletmesini yapmakta olduğumuz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın apron bölgesinde 23.12.2015 tarihinde gece saat 02:00 civarında nedeni henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın nedeni ile ilgili yetkililerin araştırmaları devam etmektedir. Terminalimizde uçak iniş kalkışlarında hiçbir sorun yaşanmamakta olup, uçuş operasyonu sorunsuz bir şekilde devam etmektedir" denildi.

SEFERLER NORMAL


Sabah saatlerinde, incelemelerin sürdüğü dakikalarda uçak seferlerinin normal olarak gerçekleştiği, yolcuların Havalimanına giriş ve çıkışlarının da normal olduğu görüldü.
Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 24 Aralık 2015, 10:21   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Sabiha Gökçen'de ne oldu?




İnsanlar nereye gitse hep bi panik hep bi korku içinde ne oluyor TÜRKİYEM.

 

 

Etiketler
gökçende, ne, oldu, sabiha


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY Sabiha Gökçen'e filo kuruyor Seth Haber Arşivi 0 12 Kasım 2014 12:42
Malezyalılar Sabiha Gökçen'i bırakmıyor Seth Haber Arşivi 0 22 Ekim 2014 00:31
Sabiha Gökçen satıldı Seth Haber Arşivi 0 15 Eylül 2014 10:15
Sabiha Gökçen'den uçan Qashqai Chelt Havacılık Haberleri 0 04 Nisan 2011 17:31
Sabiha Gökçen'de heyecanlı dakikalar Dilara Haber Arşivi 0 02 Eylül 2008 15:27