IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2015, 13:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oyuncak bebekle duygu sömürüsü




İzmir’de aralarında çok sayıda yabancı uyruklunun da bulunduğu dilencilere yönelik operasyonda bazı kadınların oyuncak bebekleri kucaklarına alıp duygu sömürüsü yaptıkları ortaya çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İzmir’de son dönemde yabancı uyruklu sığınmacı sayısının artması ile birlikte kentteki dilencilik faaliyetleri de bu duruma paralel olarak yoğunlaştı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İl Emniyet Müdürlüğü, Göç İdaresi Başkanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası işbirliğinde kurulan 8 ayrı ekip tarafından, aralarında çok sayıda yabancı uyruklu kişinin de bulunduğu dilencilere yönelik çalışma başlatıldı.

Son 10 günde çoğu, dilenciliği meslek haline getiren 345 kişi hakkında işlem yapıldı. Yakalananlar arasında kucağındaki oyuncak bebekle veya içinde bebek olduğu görünümü verilen boş battaniyeyle duygu sömürüsü yaparak para toplayanlara da rastlandı. Dilencilerden bazılarının kendine işitme ve konuşma engelli görünümü vererek hayırseverlerietkilemeye çalıştığı tespit edildi. Yaşlı bir dilencinin üzerinden çoğunluğu yüzlük banknotlar halinde 2 bin 400 TL çıktı. Müdahale edilen dilencilerden yabancı uyruklu olduğu belirlenen 79’u Göç İdaresi Başkanlığı’na teslim edildi. Bu kişilerin yasal işlemlerin ardından il dışındaki kamp yerlerine gönderildiği ifade edildi. Yakalananlar arasındaki 267 Türk vatandaşı hakkında da yasal işlem yapıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ayrıca, küçük yaştaki çocukları dilenmeye zorlayan aileler hakkında adli takip başlattı

Milliyet


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bebekle, duygu, oyuncak, sömürüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık