IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2016, 11:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Terör örgütü IŞİD'in planı bu muydu?




IŞİD'li teröristin Sultanahmet saldırısının ardından Bakan'dan dikkat çeken yorum. Hollanda'da “Amsterdam Tartışmaları” adlı programa katılan Bakan Ünal, “İstanbul’da gerçekleştirilen saldırı Türkiye'nin turizmine dönük son derece stratejik ve taktik bir saldırıdır” dedi. Ünal, "Alman turistler hedef alındı. Bizim en çok turist aldığımız iki ülke var. Neresi? Almanya ve Rusya. Ve şimdi Almanya’ya dönük İstanbul’daki bu menfur terör saldırısı aynı zamanda sadece Almanya’yı değil Avusturya’yı, Hollanda’yı, Belçika’yı kısaca Avrupa’daki bütün destinasyonları doğrudan etkileme amacıyla yapıldı" dedi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Sultanahmet’teki terör eyleminin Türk turizmine dönük stratejik ve taktik bir saldırı olduğunu söyledi.

Ünal, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkevi Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği “Amsterdam Tartışmaları” programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin her türlü zorluğu aşacak güçte olduğunu kaydetti. Rusya uçağının düşürülmesinden sonra turizm pazarını çeşitlendirme çalışmalarına başladıkları bir sırada yaşanan bu terör saldırısının belli bir amaca yönelik olduğuna vurgu yapan Ünal, şöyle konuştu:

“İstanbul’da gerçekleştirilen saldırı Türkiye’nin turizmine dönük son derece stratejik ve taktik bir saldırıdır. Rusya ile yaşadığımız uçak düşürme olayından sonra başlayan ve Rus turistlerin 2016 sezonunda gelmeyecek olmaları bizi bu 40 gün içerisinde iki şeye yönlendirdi. Bir, dedik ki hızlı bir şekilde pazarımızı çeşitlendirelim. İki, daha önce Rusya’ya ve bağımsız devletler topluluğuna verdiğimiz yakıt desteğini bütün dünyaya verelim ve hızlı bir şekilde bu pazarlarda kendimizi anlatalım. Güçlü bir koordinasyon, entegrasyon, sektörel destekle güçlü bir tanıtım kampanyası yapalım istedik. 40 gün içerisinde dün itibarıyla Rusya pazarından bize gelmeyecek olan turist sayısını Avrupa ve dünya pazarından karşılama noktasına gelmiştik ve bugün Utrecht Fuarı da bunun finali olacaktı. Bugün burada tur operatörleriyle yapacağımız görüşmelerle bunun telafisini mümkün kılacak noktaya gelmiştik.”

ALMAN TURİSTLER...

Sultanahmet Meydanı’ndaki saldırıda çoğunlukla Alman turistlerin hedef alınmasının manidar olduğuna dikkati çeken Ünal, “Bugün (dün) İstanbul’daki patlamada kimler hedef alındı? Alman turistler hedef alındı. Bizim en çok turist aldığımız iki ülke var. Neresi? Almanya ve Rusya. Ve şimdi Almanya’ya dönük İstanbul’daki bu menfur terör saldırısı aynı zamanda sadece Almanya’yı değil Avusturya’yı, Hollanda’yı, Belçika’yı kısaca Avrupa’daki bütün destinasyonları doğrudan etkileme amacıyla yapıldı” diye konuştu.

Ünal, yaşanan sorunları telafi etme gücüne sahip Türkiye’nin bu krizden de güçlenerek çıkacağını inandığını dile getirdi.

Kaynak Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bu, iŞİdin, muydu, planı, terÖr, Örgütü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Terör örgütü IŞİD Karyatayn'ı ele geçirdi Seth Haber Arşivi 0 06 Ağustos 2015 18:16
Terör örgütü IŞİD'in Irak'ta uyguladığı plan ortaya çıktı. Seth Haber Arşivi 0 24 Ekim 2014 22:38
'IŞİD dünyanın en zengin terör örgütü' AngeL Haber Arşivi 0 05 Ekim 2014 23:52
IŞİD terör örgütü tehdidi Seth Haber Arşivi 0 22 Ağustos 2014 09:57
IŞİD terör örgütü üyeleri arasında çıkan tartışmada 17 kişi öldü Seth Haber Arşivi 3 20 Ağustos 2014 21:42