IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ocak 2016, 09:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cizre 2016





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ŞIRNAK’ın Cizre ilçesindeki çatışmalar Sur, Cudi ve Dağkapı mahallelerinde yoğunlaşıyor. İlçede operasyonları Özel Harekât Polisi ve Jandarma Özel Harekât timleri ortaklaşa düzenliyor.


Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Özel Kuvvetler (bordo bereliler) ise PKK’lıların yerini tespit etmek için ilçenin kritik noktalarına konuşlandırıldı. Terörist grupların hareketleri, insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerden izlenip, birlikler buna göre yönlendiriliyor. Teröristler ise görüntü alınmasını engellemek amacıyla sokak ve barikatların üstünü brandayla kapatıyor. Güvenlik güçlerince hendek ve barikatlardan arındırılan mahallelerde, teröristlerin birçok binayı tahrip ettiği, işyeri ve araçları ateşe verdiği görüldü. Teröristler karargâh gibi kullandıkları binaları ise içindeki doküman ve mühimmatın ele geçmemesi için yakıyor. Bölgede, PKK’lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcılar da bulunarak, imha ediliyor.
PKK REVİRİ
ŞIRNAK Cizre’de sokağa çıkma yasağının 43’üncü gününde güvenlik güçleri PKK’lı teröristlerin revir olarak kullandığı taziye evine operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin bölgeye yaklaştığını fark eden PKK’lılar yaralılarla kaçarken, taziye evini ateşe verdi. Binada yapılan incelemede, teröristlerin tedavisinde kullanılan çok sayıda ilaç, oksijen tüpü, serum bulundu. Binanın çevresindeki evlerde tuzaklanan patlayıcıları uzman ekipler imha etti. 2011’den beri kullanılan revirde örgütün, doktor ve tıp fakültesi öğrencilerini revir olarak kullanılan yerlerde görevlendirdiği açıklandı. Güvenlik birimleri, örgütün çatışmalar yoğunlaşmadan 2015 yılı Eylül ayından önce bu reviri vatandaşların tedavisi için de kullandığı, hatta sivillerin devlet hastanesine gitmemeleri, bu revirlerde tedavilerini yaptırmaları konusunda tehdit edildiğini öne sürdüler.
HDP’Lİ SARIYILDIZ: 30’A YAKIN YARALI HASTANEYE GÖTÜRÜLMÜYOR
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’de bir binanın bodrum katına sığınan 30’a yakın yaralının üç gündür hastaneye götürülmediği iddiasında bulundu. Sarıyıldız, şunları söyledi: “Ev tank ve top atışıyla yıkılmaya çalışılıyor. Hükümetten yetkili insanlara ulaşmaya çalıştık. Valiye ulaşmaya çalıştık, telefonunu açmadı, mesaj attık. Bu gençlerden 5’i öldü. Valilikten söylenen ‘İpek Yolu’na, Nusaybin Caddesi’ne ambulans göndereceğiz. Beyaz bayrakla caddeye yürüsünler.’ Ama aynı vali binaya ateşi durdurmuyor.”



-hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2016, cizre


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demirtaş'tan şok 'Cizre' çıkışı! Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 18:12
Cizre'de İş Kazası: 1 Ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Nisan 2012 20:23
Şırnak - Cizre Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 06 Eylül 2011 18:04
Cizre'de çatışma MoSFeT Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2010 08:37