IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By AngeL

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Ocak 2016, 16:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sur’da çatışma: 5 asker yaralı




DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde bugün güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma ve patlamalarda 5 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınan askerlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.


Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.
Dün geceden beri zaman zaman şiddetlenen çatışmaların devam ettiği ilçede, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi ve çıkan çatışmalarda 5 asker yaralandı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yaralı askerler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği Kanas ile yaraladığı bir askerin durumunun ise ağır olduğu belirtildi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sur’da çatışmalar devam ederken, ilçeden patlama ve silah sesleri duyuluyor.


OPERASYONLAR KAPSAMINDA DÜN CİZRE'DE 9, SUR'DA 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
Genelkurmay Başkanlığından, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, iki ilçede etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısının 627'ye yükseldiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında dünkü faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 483'e ulaştı.
7 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda bir kalaşnikof, 23 kalaşnikof fişeği, 2 av tüfeği, 20 av tüfeği fişeği, bir gaz bombası ve 2 roketatar mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 37 el yapımı patlayıcı imha edildi. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 144'e yükseldi.

Sur'da ele geçirilen mühimmat ve malzemeler ise şöyle:

"3 biksi makineli tüfeği, bir 'Zagros' marka (zırh delici) uzun namlulu silah, 45 kalaşnikof, 2 kanas keskin nişancı tüfeği, 5 M-16 piyade tüfeği, 10 roketatar, bir av tüfeği, 270 RPG-7 roketatar mühimmatı, 235 roketatar sevk fişeği, 152 el bombası, 4 bin 470 kalaşnikof fişeği, 215 kalaşnikof şarjörü, patlayıcı yapımında kullanılan 18 el bombası fünyesi, 67 metal profil, 250 kilogram toz madde, iki çuval kimyasal madde, 195 kilogram hidrojen peroksit, 3 ton amonyum nitrat, 400 büyük boy pil, bir kutu torpil, 18 bin 100 metre elektrik kablosu, 330 tüp silikon, 4 akü, 150 metre branda, 3 telsiz, 21 kütüklük, 39 kilogram tentürdiyot, bin 800 şırınga, 40 paket serum takımı, 8 paket şeffaf eldiven, 10 paket gazlı bez, 200 damar yolu açma iğnesi, 500 neşter, 9 kutu dikiş seti, 11 tıbbi malzeme sıvısı, 13 kol askısı, 3 takım atel ve 25 takım serum seti, 20 sargı bezi, 3 tıbbi malzeme pompası, çok sayıda gaz maskesi, battaniye, giysi ve erzak."

YARDIM VE YATAKLIKTAN 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Terör örgütüne yönelik operasyonlar kapsamında Tunceli'nin Hozat ilçesinde 10 evde yapılan aramada çok sayıda mühimmat bulundu.
Bir tabanca, 16 tabanca fişeği, 7 av tüfeği, 28 av tüfeği fişeği, bir kurusıkı tabanca, 8 kurusıkı tabanca fişeği, 2 telsiz, 3 dizüstü bilgisayar, bir bilgisayar kasası, 3 tablet bilgisayar, 15 cep telefonu, 2 fotoğraf makinesi, muhtelif cins ve miktarda dijital materyalin ele geçirildiği operasyonda 13 kişi terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan gözaltına alındı.

Şırnak'ta 3, Şanlıurfa'da bir olmak üzere 4 bölücü terör örgütü mensubunun yakalandığı operasyonlarda, Şırnak'ın İdil ilçesinde 2 adet 12 kilogramlık tüple güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı imha edildi. Iğdır'da PKK'dan kaçan bir terörist, güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Cizre kırsalındaki evde yapılan aramada bir cep telefonu ve bilgisayara el konuldu, terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan bir kişi gözaltına alındı.



hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
5, asker, çatışma, sur, sur’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bingöl'de Çatışma: 1 Asker Yaralı Kralice Haber Arşivi 1 26 Haziran 2008 01:25