IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2016, 12:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kebap Festivali'nde ateş eden sanığa ilk duruşmada tahliye




Adana'da binlerce kişinin katıldığı 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni basıp silahla havaya ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vuran 1'i tutuklu 6 sanık, 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık tahliye edilirken, diğer sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbiri kaldırıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Salih ÜÇTEPE/ADANA/DHA

Adana Sarıyakup Mahallesi'ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi'nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde geçen 12 Aralık'ta binlerce Adanalı'nın ve şehir dışından gelenlerin katılımıyla Şalgam-Kebap Festivali düzenlendi. İddiaya göre, akraba olan Mehmet (36), Sadık (25), Ömer (31) ve Cumali Pamuk (32) ile Hakan (26) ve Aykut Yarımtaş (23) festivali bastı. Mehmet Pamuk tüfekle rastgele ateş açtı, ellerinde bıçak ve pala olan diğer şüpheliler de tekme atarak festival alanındaki bazı masaları dağıttı.

'BİZİM MİLLİ İÇECEĞİMİZ AYRANDIR'
Kısa süre içerisinde yakalanan 6 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini, festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler gazetecilere, "Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirken festival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır" diye bağırdı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine yeniden yakalanan Mehmet Pamuk, tutuklandı.

AMACI İNSANLARI UYARMAKMIŞ
Tutuklu sanık Mehmet Pamuk ile tutuksuz 5 sanık, 'halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 25'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçunu kabul ettiğini belirten Mehmet Pamuk, "Cami yanında rakı içilmesi nedeniyle bu duruma kızdığım için bana ait av tüfeği ile olay yerine gidip 'Ya Allah Bismillah, Allahuekber' diyip havaya 3 el ateş ettim. Benim amacım insanları uyarmaktı. Herhangi bir kişiye zarar verme kastım yoktu" diye savunma yaptı. Diğer sanıklar da bıçak kullanmadıklarını sadece masaları devirdiklerini söyledi. Hakim, tutuklu sanık Mehmet Pamuk'un tahliyesine ve sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

SOSYAL MEDYADA İÇKİYLE POZ VERMİŞLER
6 şüpheliden Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş'ın sosyal paylaşım sitesindeki profil sayfaları, poliste verdikleri ifadeleri ile yaptıkları arasındaki çelişkiyi ortaya koydu. Rakı ve şalgam ile çekilmiş fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Sadık Pamuk'un, "Bizim milli içkimiz ayrandır" diye ifade vermesi şaşkınlık yarattı.

Festivalden 5 gün önce 7 Aralık'ta viski ve çikolatayı sayfasında paylaşıp, 'Bu kadar o.. çocuğu varken biz rakı içtik diye mi cehenneme gideceğiz?" yorumu yapan şüphelilerden Aykut Yarımtaş'ın ise, kapak fotoğrafının altında 'Dev-Sol' ibaresi yazması dikkat çekti.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Şubat 2016, 12:54   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kebap Festivali'nde ateş eden sanığa ilk duruşmada tahliye




Yalnız şeyi anlamadım ben: şehitlerden olayı nasıl milli içeceğe bağladı.


Bu ileti tost makinemden Tapatalk kullanılarak gönderildi.

 

 

Etiketler
adana, sağlık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızının katil zanlısı ikinci duruşmada tahliye edilen anne isyan etti Lucifer Haber Arşivi 2 25 Haziran 2015 11:23
Zirve Yayınevi davasında 3 tutuklu sanığa tahliye AngeL Haber Arşivi 0 21 Ocak 2015 17:42