IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Nogitsune

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Şubat 2016, 10:02   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cerattepe'de Halk Haykırıyor: #ArtvindeMadenCinayettir!




Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılması için şirket yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişi Artvin halkını sokağa döktü. Akşam saatlerinde Cerattepe bölgesine askerlerle müdahale olacağı duyumunu alan binlerce kişi, Cerattepe yolunu ulaşıma kapatarak beklemeye başladı. 20 yıldır madenciliğe karşı mücadele eden ve dün geceden bu yana tekrar bekleyişe geçen Cerattepelilere güvenlik güçleri gazlı müdahalede bulundu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Fotoğraflar: Yeşil Artvin Derneği
Dün akşamdan itibaren araçlarıyla Cerattepe yolunu ulaşıma kapatan vatandaşların bölgedeki gergin bekleyişi sürüyor. Artvin'deki esnaf sabah kepenk kapatarak nöbet bölgesine çıktı.
Kafkasör Yaylası ve Cerattepe Bölgesi'ndeki madencilik faaliyetleri için şirket yetkililerinin dün bölgeye geleceği duyumunu alan Artvin halkı sokaklara döküldü, Cerattepe yolu üzeri Atmaca mahallesi girişinde toplandı. Cerattepe'ye çıkan yolları araçlarıyla ulaşıma kapatan Artvin halkı gece boyunca ateş yakarak ısındı, bölgede sabahladı. Artvin'deki esnaf da 'Cerattepe'ye müdahale olursa bu iş yeri kapanacaktır' yazılı afişlerin asılı olduğu işyerlerini bu sabah kapatarak Artvin halkının yanına çıktı.

6 ilden takviye çevik kuvvet ve jandarma birliği geldi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sabah erken saatlerde maden şirketi yetkilileri, iş makineleri ve konteynırlar ile beraberinde Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Erzurum'dan gelen çevik kuvvet ve jandarma birlikleri eşliğinde Kafkasör Yaylası'na doğru yola çıktı. Konvoya TOMA ve zırhlı araçlar da eşlik etti. Konvoyda yolu park ederek kapatan 300 dolayında aracı kaldırmak için 2 çekici de yer aldı.

Konvoyun yolu kesildi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Cerattepe Yolu Atmaca Mahallesi mevkiine ulaşan konvoyun yolu aralarında CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve 3 bin dolayında Artvinli tarafından kesildi. Çevik kuvvet polis ekipleri konvoyla vatandaşlar arasında barikat kurdu vatandaşların maden şirketinin araçlarına yaklaşmasına izin vermedi.

'Çok zor durumdayız'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan
CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, "Geceden beri buradayız. Bölge illerden yoğun bir polis ve jandarma takviyesi olduğunu görüyoruz. Tek temennim burada kimsenin burnunun kanamamasıdır. Eğer bir tek Artvinli'nin burnu kanarsa bunun hesabını kimse veremez" dedi.


Konvoyun önünde beraberindeki heyetle bekleyen Bayraktutan, Artvinli olan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e telefonla ulaştı. Artvin'de güvenlik güçleri ile halkın karşı karşıya geldiğini anlatan Bayraktutan, "Tüm yetkililere ulaşmaya çalışıyoruz. Tek umudumuz sizsiniz. Biraz sonra burası karmakarışık olacak. Çok zor durumdayız. Bu kelimelerle anlatılacak bir durum değil. Artvin'de devletle halk bir kere karşı karşıya geldi mi ipler kopar. Çok zor durumdayız" ifadeleriyle Bakan Çelik'ten yardım talep etti.
Bayraktutan ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da arayarak, Artvin'deki mevcut durumun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iletilmesi ve bir çözüm bulunması ricasında bulundu.
'Yaşam hakkımızı savunuyoruz ve asla çekilmeyiz'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da telefonla görüştüğü kişilere bölgede yaşananları anlattı. Karahan, şirket yetkililerinin o bölgede inşaata başlayamayacağını belirterek, "Şirkete henüz yer teslimi yapılmadı. Yer teslimi yapılmadan oraya hiçbir şey çıkaramazlar. Şirketin makineleri arkada, polis önde yukarı çıkmaya çalışıyorlar. Artvin halkının yoldan çekilmesini istiyorlar. Biz yaşam hakkımızı savunuyoruz ve asla çekilmeyiz. Devlet şirketin makinelerini koruyor. Halbuki bizim polisimiz ve jandarmamız halkın polisi ve jandarması olmalı. Valimiz de öyle olmalı. Ancak şirketin polisi, jandarması haline dönüşmüşler" ifadesini kullandı.


Hastanelere uyarı

Bu arada polisin müdahalesi sonrası yaralananlar olabileceği gerekçesi ile Artvin Devlet Hastanesi'nin uyarıldığı ve acil birimlerdeki sağlık çalışanları sayısının artırıldığı öğrenildi. Bölgeye çevre ilçelerden de ambulans takviyesi yapıldığı belirtildi.
Biber gazlı ve coplu müdahale



CHP Artvin milletvekili Uğur Bayraktutan ve Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, saat 11.20 sıralarında yolu kapatan vatandaşlardan polis barikatından uzaklaşmalarını ve geri çekilmelerini istedi. İki milletvekili daha sonra çevik kuvvetin önündeki duvarın üzerine oturarak beklemeye başladı. Polis ekipleri, saat 11.25’te yolun trafiğe açılmaması halinde müdahale edeceklerini duyurdu.
5 dakika bekledikten sonra da saat 11.30’da gruba doğru yürüyüşe geçti. Polis, kendilerini durdurmak isteyen CHP milletvekillerini de kenara iterek yürüyüşüne devam etti ve yolu kapatan yaklaşık 300 kişilik grubun önüne geldi. Vatandaşların yolu açmaması üzerine arbede çıktı. Bunun üzerine polis ekipleri, grubun üzerine yoğun şekilde biber gazı sıkmaya başladı. Bu sırada tepelerdeki vatandaşlar da polise taş attı. Polisin biber gazlı ve coplu müdahalesi sonrasında grup dağılarak tepelere kaçtı. Yaklaşık 15 dakika süren müdahale sonrasında sağlık görevlilerinin gazdan etkilenen çok sayıda kişiye müdahale etmesi için polis ekipleri geri çekildi.


'Bakan vurun geçin demiş'

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, polisin gazlı müdahalesi sonrasında yaptığı açıklamada, “Bütün bakanları ikna ettik. İçişleri bakanı Efkan Âlâ’yı ikna edemedik. ‘Vurun geçin’ demiş bakan. Herkes ikna oldu bir o ikna olmadı. Kendisine bir şey söylemiyorum buradan. Parlamentoya gidince kendisiyle görüşeceğim” dedi.
Polisin sıktığı biber gazından etkilenen CHP’li Uğur Bayraktutan, limon yardımıyla gazın etkisini azaltmaya çalıştı. Bu sırada bir polis memuru da eline su dökerek Bayraktutan’a yardımcı oldu. İlk müdahaleye rağmen yol trafiğe açılamadı. Çevik kuvvet geri çekilirken, vatandaşlar da tepelerdeki bekleyişini sürdürdü.
CHP milletvekilleri Uğur Bayraktutan ve Barış Karadeniz de, Artvin Valisi Kemal Cirit'le görüşmek üzere şehir merkezine indi.
Cerattepe'de ikinci polis müdahalesi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Polis ekipleri, saat 17.00 sıralarında kalabalığa yolu açmaları ve dağılmaları yönünde uyarı yapmaya başladı. Grup dağılmayınca çevik kuvvet iki ayrı noktadan biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada plastik mermiyle havaya uyarı ateşi de açıldı. Yaklaşık 15 dakika süren yoğun biber gazlı müdahalenin ardından gruptakiler tepelere doğru kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda kişiye sağlık ekipleri ambulanslarda müdahale etti. Bu arada çevredeki evlerde oturanlar da polisin biber gazına maruz kaldı.

Artvin Cerattepe’de halk 20 yıldır madenciliğe karşı mücadele ediyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Artvin'de, Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde maden çıkarılması için Cengiz Holding yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla bölgeye gelişinde gerginlik çıktı. Madeni protesto eden göstericilere gaz ve copla müdahale edildi. Göstericiler tarafından atılan taşlar nedeniyle de bölgedeki birçok aracın camları kırıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Dünyanın en zengin bitki örtülerinden birine sahip Cerattepe, Kafkasör Yaylası ve Genya Dağı'nda halk yıllardır yapılmak istenen altın, bakır, çinko, gümüş madenciliğine karşı mücadele ediyor.


#ArtvindeMadenCinayettir Twitter'da TT oldu

Bölgedeki durumla ilgili çok sayıda tweet paylaşılıyor ve ArtvindeMadenCinayettir etiketi, TT listesinde yerini almış durumda.






onedio

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
artvin, doğa katliamı, maden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Halk Sigorta ile Halk Hayat ve Emeklilik özelleştiriliyor Desmont Gazete Manşetleri 0 19 Ocak 2015 14:01
Erzurum Kış Olimpiyatları Tesisleri, Halk Sigorta ve Halk Emeklilik özelleştirilecek Seth Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 11:54
Önceden kurmaktan korktuğum cümle şimdi sana haykırıyor,SEni SEviyorum BuYuCu Resimli Şiirler 0 26 Haziran 2012 07:28
Manisa Halk Müziği ve Halk Oyunları Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 11:11