IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Mart 2016, 21:08   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Garip Öyküler-Ölü Gelinler




Hedeflerinde sadece kadın cesetleri var. Cesetleri mezarlarından çalarak büyük rakamlar karşılığında zengin ailelere satıyorlar. O aileler de kadın cesetlerini ‘ölü gelin’ olarak yeniden gömüyor. Bu kan donduran olaylar silsilesinin kökeni ekonomik kriz mi? Yoksa 3ooo yıllık bir ritüel mi? Son dönemde yeniden artan ceset hırsızlığı konusunu derinden incelemek için rotamızı Çin’e çeviriyoruz. Garip Öyküler’de bu hafta ölü gelinler ve ceset hırsızlarının hikayesini anlatıyor.

Çin’in kırsal bölgelerinde cenaze hırsızlığı yeniden nüksetmiş durumda... Hırsızlar özellikle kadın cesetlerini çalarak büyük rakamlar karşılığında zengin ailelere satıyor. Cenaze hırsızlığının sebebi ise eski bir inanış... Ritüele göre ölen bir erkeğin tek başına defnedilmesi kötü şans getiriyor. Bu yüzden kadın cenazeleri mezarlarından çalınarak başka adamlarla yeniden defnediliyor.

CESET HIRSIZLIĞI ÇİN’DE YASADIŞI
Çin Komünist Partisi iktidarı bu ritüeli yasadışı kabul ederek yasakladı. Ancak son zamanlarda bu ritüel yeniden hortlamış gözüküyor. Zira zengin aileler hırsızlara, ceset başına 10 bin Euro’ya kadar ödeme yapıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


ANNESİNİN MEZARDAN ÇALDILAR
Çin’in kuzeyinde bulunan Şansi bölgesindeki Dongbao kasabası son 3 yılda 15 cenaze hırsızlığına sahne oldu. Şansi haricindeki diğer bölgelerde yaşanan ceset hırsızlığı vukuatları da en az Şansi bölgesindekiler kadar kabarık...
İşin kötü tarafı, acılı aileler kaybettikleri fertlerin cenazelerinin çalındıklarını uzun zaman sonra fark ediyor. Bu nedenle cenazelerin izini sürmek imkansız hale geliyor.
53 yaşındaki Li Fucai de onlardan biri...
Fucai, annesinin cenazesinin bir yıl kadar önce çalınmış olduğunu belirtiyor.
“Kim bilir annemi nereye götürdüler. Şimdi babam burada tek başına yatıyor. Hırsızların annemin cenazesinden kazandıkları o para haram.”
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


RİTÜEL 3000 YIL ÖNCEYE DAYANIYOR
Bu ilginç ritüel yaklaşık 3 bin yıl öncesine dayanıyor. Çin’in kırsal kesimlerinde aileler bekar olarak ölen erkeklerin yanlarında kadın olmadan gömülmesinin kötü şans getireceğine inanıyordu. Eğer yalnız gömülürlerse ruhunun huzura kavuşmayacağını düşünüyorlardı. Bu yüzden erkekleri bir kadın cesediyle birlikte gömmeye başladılar.

CENAZELER KARABORSADA
Son yıllarda cenaze hırsızlığının yeniden yükselişe geçmesi ülkedeki mevcut ekonomik sıkıntıya bağlanıyor. Sevdiklerinin yalnız gömülmesini istemeyen varlıklı aileler fahiş rakamlar karşılığında ceset hırsızlarına ödeme yapıyor. Çin’de bu iş ‘karaborsa’ olarak tanımlanıyor.
Geçtiğimiz Ekim ayında polis üç şüpheliyi ceset hırsızlığı şüphesiyle gözaltına aldı. Şüpheliler, cesetleri ‘ölü gelin’ olarak satacaklarını itiraf ettiler. 2013 yılında ise 4 kişilik bir çete 10 cesedi çalma suçlamasıyla gözaltına alındı. Çete, sattıkları cesetlerden 240 bin Euro kazandıklarını itiraf etti.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


YENİ ÖLENLER DAHA PAHALI
Çetenin itirafları ise kan dondurucuydu. Karaborsada henüz yeni hayatını kaybedenlerin cesetleri, daha önce ölenlere göre daha pahalıya satılıyordu. Parçalanmış olan eski cesetlerse çelik kablolarla yeniden bir araya getiriliyor, güzel kıyafetler giydirilerek satılıyor.

‘ÇÖPÇATAN AJANSLARI’ UYGUN CESETLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR
Çin medyasına göre ise bazı ‘çöpçatan ajansları’ bekar kadın ve erkek cesetlerini ailelerinin rızasıyla bir araya getirerek hizmet veriyor. Çinli yetkililer bu yönteme, yasadışı ceset ticaretine göre daha toleranslı yaklaşıyor.

Mert ŞUŞUT

__________________
Kendiniz olun başkaları zaten var.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cenaze, ceset hırsızlığı, ceset hırsızı, cin, garip öyküler, mert şuşut, ölü gelin, ölü gelinler, şansi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bertolt Brecht'ten Öyküler. Düş Kitap Tanıtımları 0 23 Ocak 2015 14:19
Siyah Beyaz Öyküler Dilara Aşk ve Sevgi Köşesi 0 12 Ekim 2009 11:07
Kısa öyküler.. hitman Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 22 02 Mart 2006 06:00