IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mart 2016, 12:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Fedakar Kadınlar' Külliye'de ağırlanacak




Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyon için davet alan kadınlar, başarıları ve yaşam hikayeleriyle dikkati çekiyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla vereceği resepsiyonda, toplumun farklı kesimlerinden başarıları ve yaşam hikayeleriyle gündeme gelen "fedakar kadınlar"ı ağırlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyona, aralarında vali, rektör, temizlik görevlisi, polis, şehit annesi, şehit eşi ve köy korucularının da yer aldığı yaklaşık 250 kadın davet edildi.

Kadın davetliler arasında 2 vali, 7 muhtar, Van, Tunceli ve Bitlis'te görev yapan 3 köy korucusu, 12 rektör, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından il müdürleri ve doktorların da aralarında bulunduğu çeşitli meslek grupları ile toplumun farklı kesimlerinden kadınlar ve ülkelerindeki savaş sonrası Türkiye'ye gelen 5 Suriyeli de yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyon için davet alan kadınlar, başarıları ve yaşam hikayeleriyle dikkati çekiyor.

Ayakkabı boyacılığıyla çocuklarını okuttu

Çankırı'nın Şabanözü ilçesinde ayakkabı boyayarak çocuklarını okutan 63 yaşındaki Sevim Koçak, külliyedeki programa davet edilmenin heyecanını yaşıyor.

86 yaşındaki Meziyet nine şiirlerini sunacak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki programa Mersin'den davet edilen 86 yaşındaki Meziyet Coşkun, başbakanlığı döneminden bu yana Cumhurbaşkanı Erdoğan için yazdığı şiirleri sunacak.

"Cumhurbaşkanı 'Emre gelmez ama bundan sonra ben varım' dedi"

Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında çevik kuvvet otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Gökhan Emre Örül'ün annesi Seniha Örül (56), Cumhurbaşkanlığınca yapılan davet nedeniyle büyük mutluluk yaşıyor.

Daha önceki başka bir davete eşiyle katıldığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuşma fırsatı bulduğunu ifade eden Örül, "Cumhurbaşkanımız beni yanına çağırdı 'Emre'm yok' dedim. 'Emre gelmez ama bundan sonra ben varım, annem yok, bundan sonra benim annem ol, seni yakınlara getirelim' dedi. Onun da annesiyim ama Emre'min kokusu gibi hiç kimse yok" dedi.

"Takdir edilmek çok güzel bir duygu"


İstanbul'da, geçen kasım ayında, oturdukları apartmanın giriş katında çıkan yangının binayı sarması üzerine, komşularının ısrarına rağmen 44 yıllık yatalak eşi Naci Tunca'yı (83) yalnız bırakmayan 77 yaşındaki Mahinur Tunca da davetten mutluluğunu dile getirdi.

"Benim için gurur"

Bursa'da, bir süre acil tıp teknisyenliği, son 2 yıldır da ambulans sürücülüğü yapan Hülya Durmaz (32), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetinin heyecanını yaşıyor.

Böyle bir davet için uygun görülmüş olmasının, bu işi iyi ve güzel yaptığını düşündürttüğünü belirten Durmaz, "Çok mutlu oldum. Yaptığım işten dolayı onurlandırılmam benim için gurur verici" dedi.

"Onur ve gurur duyuyorum"

Türk Hava Yollarının (THY) 5 Şubat'taki İstanbul-Hong Kong tarifeli uçağında ilk yardım müdahalelerini uygulayarak, nefes borusu tıkanan 21 aylık bebeğin hayatını kurtaran ekipte yer alan kabin memuru Sinem Aydemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetinden gurur duyuyor.

Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu

Hava akrobasi pilotu babası Ali İsmet Öztürk'ü örnek alıp, ilk uçuşunu henüz 12 yaşındayken yaparak Türkiye'nin ilk kadın akrobasi pilotu olmanın gururunu yaşayan Eskişehirli Semin Öztürk, resepsiyona davet edilmesinden duyduğu onuru dile getirdi.

"Biri beni kandırıyor sandım"

Konya'da görme ve işitme engelli 85 yaşındaki yatalak Selahattin Bingöl ile akrabalık bağı bulunmamasına rağmen yıllarca büyük titizlikle ilgilenen Leyla Ildırlı, külliyedeki programa katılacak olmanın sevincini yaşıyor.

Erdoğan ile tanışmanın hayalini kurduğunu ifade eden Ildırlı, "Önce biri beni kandırıyor sandım. Sonra böyle bir programa davet edildiğime çok sevindim. Allah razı olsun" dedi.

Gözyaşlarıyla geri çevirmek zorunda kaldığı davete katılacak

Davet edilmesine rağmen, evlat edindiği engelli Enes'e kimsenin kendisi gibi bakamayacağı düşüncesiyle üzülerek resepsiyona katılamayacağını bildiren Konyalı Türkan Harmankaya (56), durumundan haberdar olan Erdoğan'ın talimatıyla, ailesiyle yeniden programa çağrıldı.

TrtHaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanlığı külliyesi, kadınlar günü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
FedakaR FedakaR IRC Künye 1 03 Eylül 2015 20:15
Cumhurbaşkanlığı sarayı 'külliye' oluyor. Düş Haber Arşivi 0 15 Ocak 2015 14:29
Avalim-i Külliye PySSyCaT Dini Sözlük 0 13 Kasım 2014 10:07
Külliye Nedir? Desmont Tarih 0 12 Kasım 2014 21:34
Fedakar Babalar Afrodit Hayvanlar Alemi 0 28 Şubat 2011 01:35