IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By NarÇiçeği

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2016, 15:42   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Türkiye'de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var"




Türk Kızılayı Bşk. Yrd. Kınık, "Türkiye'de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var. Biz sadece doğal ve beşeri afetlerde değil normal zamanlarda ihtiyaçları düşünerek topluyoruz"


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Türk Kızılayı Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, Türkiye'de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç olduğunu, bu nedenle sadece doğal ve beşeri afetleri değil günlük ihtiyaçları da düşünerek kan topladıklarını belirterek, "Ankara'daki o menfur saldırı olduğunda yaklaşık 5 bin ünite, Türkiye genelinde ise 52 bin ünite kan stokumuz vardı" dedi.

Kınık, kurum olarak yıllık ortalama 2 milyon ünite kan bağışı aldıklarını, bunu 2,5 milyon üniteye çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, özellikle gençlere yönelik çalışma yürüteceklerini söyledi.

Terör saldırısının olduğu gün yeteri miktarda kan stokları bulunduğunu vurgulayan Kınık, bu nedenle acil kan bağışı çağrısı yapmadıklarını anımsattı.

"Türkiye'de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var"

Kınık, kan temini ve yeni kan bağışçılarına yönelik projelerin başarıyla devam ettiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de her 4 saniyede 1 ünite kana ihtiyaç var. Dolayısıyla kanı biz sadece doğal ve beşeri afetlerde değil normal zamanlarda ihtiyaçları düşünerek topluyoruz. Mesela Ankara'daki o menfur saldırı olduğunda yaklaşık 5 bin ünite, Türkiye genelinde ise 52 bin ünite kan stokumuz vardı. Bu özellikle güvenli kan temini projesi ve kan bağışçıları kazanma projesiyle gerçekleşti."

Yürütülen başarılı çalışmalar sonucu, afet durumlarında ilk etapta ihtiyaç duyulan kanı temin edebildiklerini anlatan Kınık, "Tabii bu çok önemli bir sayı. Yıllık yaklaşık 2 milyon ünite kan temin ediyoruz ama bunu 2,5 milyon üniteye çıkarmak zorundayız. Bu anlamda kan bağışını yaygınlaştıracağız. Özellikle gençlere yönelik bu konuyla ilgili çalışmalarımız var" değerlendirmesinde bulundu.

Kınık, Ankara'daki terör saldırısı sonrası ihtiyaç duyulan kanı temin ettiklerini, hastanelerde ve kan bağışı merkezlerinde yoğunluk yaşanmaması için "Kan ihtiyacı yok" açıklamasında bulunduklarını belirterek, zaman zaman olağanüstü durumlarda bazı kan grupları için bağış anonsu yapabildiklerini sözlerine ekledi.

AA


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ankara'daki terör saldırısı, kan, kan bağışı, kan stoku, kerem kınık, türk kızılayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Terörle mücadelede daha yakın işbirliğine ihtiyaç var" MoSFeT Haber Arşivi 0 03 Temmuz 2010 15:49