IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2016, 10:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Operasyon yürütülen yerler boşaltılır uzaktan yıkılır




Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, operasyonlarda asker, polis, korucu kayıplarının büyük miktarlardaki bombalardan kaynaklandığını belirterek, “Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir” dedi. Erdoğan, 23. Muhtarlar Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

YERİM MİLLETİMİN YANI

“Bir konsolosun, casusluk davasından yargılanan bir gazeteciyle yanak yanağa resim çektirmesini eleştirmiştim. Bunun üzerine güya bir mizah dergisi benim muhtarımızla yanak yanağa resim çektirdiğimi gösteren bir karikatürü kapak yaparak, kendi aklınca, ‘Biz konsoloslarla fotoğraf çektiririz, sen ise ancak muhtarlarla fotoğraf çektirirsin’ demeye getiriyor. İşte zaten tam ben de bunu söylüyorum. Benim yerim milletimin yanıdır, onun seçilmiş temsilcileri olan muhtarların yanıdır, peki siz kimin yanındasınız? İşte o konsolosların yanındasınız, varın siz onlarla yolunuza devam edin. Biz bunların kafasını çok iyi biliriz. Bu kafa, sorsan kendini çağdaş, ilerici, aydın, solcu, demokrat olarak tanımlar. Ama aslında bunlar halk, millet düşmanının önde gidenidir. Bu millete ve bu topraklara dair ne varsa hepsine husumet besleyenler yaptıkları işin adını halkçılık koyarak, tam bir kara mizah örneği sergiliyorlar. Dün ayağındaki çarığı, altındaki şalvarı, belindeki kuşağı, üstündeki yeleği, başındaki kasketi yüzünden Aşık Veysel’i Ankara’ya sokmayan kafayla, muhtarımla benim resmimi milleti aşağılamak için kapağa basan kafa aynı kafadır.
sivil hassasiyeti

Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne her gün ağır darbeler indiriyor. Bilhassa sınıra bitişik ilçelerimizde, sınırın diğer tarafından çeşitli yöntemlerle yapılan tahkimat sebebiyle operasyonlar yavaş ilerliyor. Asker ve polislerimizin, köy korucularımızın verdikleri kayıplar çatışmalardan ziyade büyük miktarlardaki patlayıcılarla hazırlanan bombalardan kaynaklanıyor. Şu anda özellikle Nusaybin’de böyle bir sıkıntı yaşanıyor. Her fırsatta ifade ettiğim gibi biz sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi konusunda hassasiyet gösterdiğimiz için bu derece büyük sorunla kaşılaşıyoruz. Ancak güvenlik kuvvetlerimizin de can güvenliklerini düşünmek, onların hayatlarına da aynı ihtimamı göstermek mecburiyetindeyiz.

SIFIRDAN İNŞA EDİLMELİ

Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılmayacak hale gelmiş binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir. Bunu niye anlatıyorum. Bu bölge altyapısı olmayan bir bölge. Kentsel dönüşüm gerçekleştirerek buraları yeniden inşa etmemiz lazım. Buralar tamamen yıkılıp, sıfırdan inşa edilmesi lazım. Hemen spekülasyonlar başlıyor. ‘Buralarda siz sıfırdan yeni yerler yapıyorsunuz, şehitlerimiz için böyle şeyler yapmıyorsunuz.’ Böyle yalanlar. Adil olmak bir devletin şanındandır, şerefindendir. Bizim devletimiz de hükümetimiz de o hassasiyet içinde bu adımı atıyor. Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını, serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz. Son zamanlarda çoğunlukla bu sebepten şehit verdiğimizi görüyoruz.

KEFENLERİ YAPARIZ

Birilerinin başka vatanları, yaşayacakları başka ülkeler, topraklar olabilir. Ama bizim gidecek başka yerimiz de yok, bu toprakları bırakmaya niyetimiz de yok, bu böyle bilinsin. Milletimizin birliğini, beraberliğini hedef alarak, bizi köşeye sıkıştıracaklarını sananlar bastıkları toprağın bir de altına baksınlar. Orada aynı niyetle yola çıkmış ama her defasında hüsrana uğramış kendileri gibi nice gafiller göreceklerdir. Kendi paçavralarını bayrağımızın yerine dikmeyi düşünenler onları ancak kefenleri olarak kullanabilirler. Bu vatanda kimse operasyona kalkmasın. Kalkışırsa şu anda ödedikleri bedeli her zaman ödemeye devam edecekler. Arkadaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mensubu olarak ya varsın ya yoksun olay bu.”

LAHEY’E SEVK EDİLSİN

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Lahey Adalet Divanı’na sevk edilmesi gerektiğini söyleyerek, şöyle konuştu: “Irak’ta çeyrek yüzyıldır milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanan operasyonlar yapıldı. Bu operasyonların en önemli gerekçesi kimyasal silah iddialarıdır. Kimyasal silahla ölenlerin sayısını abartılı söylüyorum 5 bin. Ama konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı 500 bin. Kullanılan silah ne olursa olsun eğer sonucu ölümse benim için ha kimyasal olmuş, ha konvansiyonel olmuş ne fark eder? Bu zalimi bizim Lahey Adalet Divanı’na sevk etmemiz gerekmez mi? Bunun oraya sevk edilmesi gerekiyor, neyse bedeli ödesin. Bu adam elini kollunu sallaya sallaya dünyada dolaşıyor.

ERDOĞAN’DANAZERBAYCANVE SURİYE GÖNDERMESİ: RUSYA TARAF OLMAYI SEVER

AZERBAYCAN ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Temenni ederim ki Azerbaycan’ın şu anda çatışmaların, silahların susturulmasına yönelik attığı adımlar Ermenistan tarafından da karşılığını bulsun. Bulmadığı takdirde ki henüz bulmuş değil, bunun suçu, vebali Ermenistan’a ait. Güvenlik Zirvesi’nden döndük, Rusya ‘Türkiye taraf tutuyor’ diyor. Eğer Azerbaycan ile Ermenistan arasında taraf aranacaksa burada en önemli taraf Rusya’dır. Rusya taraf olmayı sever. Rusya, Ukrayna’da da, Gürcistan’da da taraf olmuştur, şimdi Suriye’de de taraf olmuştur. Bunları görmemiz lazım. ‘Suriye beni çağırdı onun için ben Suriye’ye gittim’ deniyor. Kimseyi aldatamazsın, sen her yere gitmeye mecbur değilsin. Orada insanlar öldürülüyor. Sen orada zalimin yanında niye yer alıyorsun, mazlumun yanında yer al. Niye gidiyorsun, girme. Bu kadar aramız iyiydi, samimiydik, seninle bunları hep konuştuk. Benimle başka şeyler konuştun. Peki arkadan niçin bunları böyle yaptın? Dert başka. Dert Akdeniz’de otorite kurmak. Deniz üssünü kurmuştu, bir de hava üssü oluşturmak suretiyle farklı bir yapıyı orada gündeme getirmek. Şu anda bölgeye müdahil olan tüm ülkeler Suriye ve Irak’ta kendi ajandalarını, kendi oyun planlarını hayata geçirmenin derdindeler. “
Hürriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cumhurbaşkanı erdoğan: operasyon yürütülen yerler boşaltılır, cumhurbaşkanı erdoğan: operasyon yürütülen yerler boşaltılır uzaktan yıkılır, uzaktan yıkılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistinli Erdoğan Şenaa'yı unutmadı! Desmont Haber Arşivi 0 28 Aralık 2014 18:13
CNN'in derdi Cumhurbaşkanı Erdoğan Seth Haber Arşivi 0 26 Kasım 2014 11:46
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir ilk Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 18:31
Cumhurbaşkanı Erdoğan Paris'te Seth Haber Arşivi 0 31 Ekim 2014 14:13
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Seth Haber Arşivi 0 21 Ekim 2014 11:58