IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2016, 09:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK'nın geçiş noktası: Çığlı




6 askerin şehit olduğu, 8 askerin yaralandığı Hakkari'nin Çığlı bölgesi, PKK'lıların Türkiye'ye geçiş noktası olarak biliniyor.


Genelkurmay Başkanlığı, bu sabah saat 04.50 sularında, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Çığlı Üs Bölgesi'nde teröristlerle çıkan silahlı çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını bildirdi. Teröristlere müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu ise 2 pilotun şehit olduğu açıklandı.
Çatışmanın yaşandığı Çığlı Köyü teröristlerin Türkiye'ye geçiş noktası olarak biliniyor. 3 Mayıs'ta bölgede mayın arama tarama çalışması yürüten Uzman Çavuş Gökhan Aslan’ın şehit olmuştu. Bunun ardından Hakkari Valiliği 4 Mayıs'ta Çığlı Köyü'nde sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denilmişti: "İlimiz Çukurca İlçesine bağlı Çığlı Köyü’nün sınıra yakın konumu itibariyle bölücü terör örgütü mensuplarının sınır bölgesinden ülkemize geçişinin engellenerek etkisiz hale getirilmesi ve muhtemel terör eylemlerinin engellenerek bölgenin kolluk kuvvetlerimizce temizlenmesi/arındırılması, bozulan asayiş ve huzur ortamının, kamu düzeninin tekrar tesis edilmesi için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Çukurca İlçesine bağlı Çığlı Köyünde 4 Mayıs 2016 günü saat 00.30’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, Çığlı Köyü’ne giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."



hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çığlı köyü, hakkari, neden önemli, pkk, Şehit


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Püf Noktası Lcia Kıssadan Hisse 0 07 Mart 2015 17:35
ÇİĞLİ ASKERLİK ŞUBESİ Luthien Askerlik Şubeleri 0 14 Eylül 2014 10:15
Püf Noktası AftieL Kıssadan Hisse 0 07 Eylül 2014 19:42
Hursoft Öğrenci Parmak İzi Geçiş Sistemi (Parmak İzi Turnike Geçiş Sistemi) hozlem Bilim Dünyasından Son Haberler 0 07 Eylül 2012 13:47