IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Temmuz 2016, 00:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Org. Akın Öztürk tutuklandı




FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklamasını talep ettiği eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 26 şüpheli, sulh ceza hakimliklerindeki sorguları sonucunda tutuklandı. Son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı, YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk, ifadesinde, "15 Temmuz günü gerçekleşen askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Bu askeri darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem" dedi. Akıncı Üssü'nden kalkan uçakların Ankara semalarında alçak uçuş yaptığını televizyondan öğrendiğini söyleyen Öztürk, "Üs komutanlığına telefon ettim. Görüştüğüm kişi üs komutanı ve misafir olarak orada bulunan Kubilay Selçuk'tu. Genelkurmay Başkanı'nın da üstte olduğunu söyledi. Ben yaklaşık 5 dakika içerisinde Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim. Ben Genelkurmay Başkanı'nı gördüğümde kendisinin boynunda yara izleri vardı. Ben bu işin içerisinde yer alan generallere tek satır konuşmadım. Bu da benim iştirak etmediğimi gösterir" dedi. Son dakika gelen açıklamaları anında aktaracağız.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Son dakika: FETÖ'nün darbe girişiminin ardından gözaltına alınan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının tutuklamasını talep ettiği eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün de arasında bulunduğu 26 şüpheli, sulh ceza hakimliklerindeki sorguları sonucunda tutuklandı.


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifade veren Öztürk, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevkedildi. Öztürk, savcılık ifadesinde şunları söyledi:

"15 Temmuz günü gerçekleşen askeri darbeyi planlayıp yöneten bir kimse değilim. Bu askeri darbeyi kimin planlayıp yönettiğini bilmem. Olay günü İstanbul'da bir arkadaşımın kızının düğünü vardı. Oraya katılmam gerekiyordu. Ben İstanbul'a gidemedim. İzmir'deki noter işlerim dolayısıyla gidemedim. Ben İzmir'de noter işyeri yaptırdığımı ispat edebilirim. İzmir'de saat 11.30 civarında noter işlerim bitti. Sonra saat 13.30 sıralarında Ankara'ya askeri uçakla yanımda Kara Kuvvetleri Komutanı ile birlikte geldim. Doğrudan torunlarımı görmek için Akıncı Üssü'ne gittim. Ben Akıncı Üssü'ndeki lojmanda akşama kadar vakit geçirdim.

5 dakika içinde Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim

Akıncı Üssü'nde mutat uçak iniş ve kalkışları oluyordu. Devamlı hareketlilik olduğu için ben önce birşey farketmedim. Düğün sahibi Mehmet Şanver'i aradım. Tebrik ettim. Bir süre sonra o da beni tekrar geri aradı. Uçakların alçak uçuş yaptığını, ne olduğunu sordu. Televizyonda alt yazı geçtiğini söyledi. Ben de bu sırada televizyonda gelişmeleri izliyordum. Hava Kuvvetleri Komutanı da bu düğünde idi. Beni aradı ve uçuşların Ankara'da alçak geçiş yaptığını söyledi, bu duruma müdahale et dedi. Ben de bunun üzerine üs komutanlığına telefon ettim. Görüştüğüm kişi üs komutanı ve misafir olarak orada bulunan Kubilay Selçuk'tu. Genelkurmay Başkanı'nın da üstte olduğunu söyledi. Ben de hemen yanına gittim. Ben yaklaşık 5 dakika içerisinde Genelkurmay Başkanı'nın yanına gittim. Benim oraya gittiğimde hava kararmıştı ancak kaç olduğunu bilemiyorum.

Paralel yapı yaptı

Benim tecrübelerime göre bu askeri darbeye teşebbüsü paralel yapının gerçekleştirdiğini düşünüyorum. Ancak bu işi TSK içerisinde kimin organize edip gerçekleştirdiğini kestiremiyorum. Benim bu konuda herhangi bir bilgim yoktur. Beni atama listesinde Genelkurmay 2. Başkanı olarak göstermişler. Ben gerçekte Genelkurmay 2. Başkanı'ndan kıdemliyim.

Ben bu yapıyla çok mücadele ettim

Ben bu yapıya yönelik çok mücadele ettim. Hava Kuvvet Komutanlığım döneminde bu yapıdan olduğu için birçok kişiyi Hava Harp okullarına almadım. Hatta İzmir Casusluk olayının olmadığını, konunun bir fuhuş konusu olduğu ile ilgili birçok faaliyette bulundum. TSK milletin bir kesitidir. TSK öğrenci seçim aşamaları çok sıkı yapılmaktadır. Buna rağmen yine de sızıntılar gerçekleşmiştir.

Son dakika: Darbe yabancı misyonların işi olabilir

TSK içerisinde ve Hava Kuvvet Komutanlığı içerisinde bu yapıdan kaç kişi olduğunu bilmiyorum. Askeri darbe girişimi güçsüz bir Türkiye isteyen yabancı misyonların işi olabilir. Pensilvanya'daki kişinin emir verip bu işi yaptırabilecek gücü yoktur. Bu olayda paralel yapı kullanılmış olabilir.

Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Tümgeneral Mehmet Dişli ile bu askeri darbeyi neden yapmaya çalıştıkları konusu ayrıntılı konuşmadım. Ne maksatla bunun yapıldığını bilmem.

Genelkurmay Başkanı'nı gördüğümde boynunda yara izleri vardı

Ben Genelkurmay Başkanı'nı gördüğümde kendisinin boynunda yara izleri vardı. Ben şu an yorgunum. İlerde daha ayrıntılı beyanda bulunabilirim. Ben bu işin içerisinde yer alan generallere tek satır konuşmadım. Bu da benim iştirak etmediğimi gösterir."

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akın öztürk, darbe, haberler, son dakika, son dakika haberleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eski F-5 tipi savaş uçağının üzerindeki Akın Öztürk'ün ismi silindi Seth Haber Arşivi 0 17 Temmuz 2016 12:43
Kürtler akın akın cepheye gidiyor AftieL Haber Arşivi 0 20 Haziran 2014 11:20
Serhat ÖZTÜRK SerhatOZturk Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 15 17 Eylül 2011 11:51