IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Temmuz 2016, 00:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Turkcell, Avea, Vodafone, Türk Telekom: Cemaati tasfiye operasyonu genişliyor




Paralel yapının daha önce telefon dinlemeleri için kullandığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda, darbe girişiminin ardından tasfiye operasyonu başlatıldı. Kurumda, daha önce pasif göreve çekilen 170 personel açığa alınırken, 58 personel de görevden alındı. Ancak bu tasfiye operasyonu sadece bu kurumla sınırlı değil. Türkiye’de iletişim alanının dev şirketleri olan Turkcel, Avea, Vodafone ve Türk Telekomünikasyon’dan da, bünyelerindeki cemaatle bağlantılı personeli tespiti ve işten çıkarmaları istenecek.

DEVLETİN ZİRVESİNİ DİNLEMİŞLERDİ



Darbe girişiminin ardından BTK bünyesinde başlatılan tasfiye operasyonu özel önem taşıyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), bu kurumun bünyesi içinde yer alıyor. Paralel yapının daha önce dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dönemin Meclis Başkanı Cemil Çiçek, dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi isimleri bu kurumdaki kadroları ile dinlediği ortaya çıkmıştı.

Eski TİB Başkanvekili Osman Nihat Şen ve eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz'ın da içinde yer aldığı şüpheliler; "silahlı terör örgütüne üye olmak, devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ile suçlanarak yargı süreci başlatılmıştı.

KRİTİK AÇIKLAMA

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan bugün akşam saatlerinde yapılan yapılan açıklama şöyle:

"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü ilişkili darbeci bir grup ülkemizin demokratik hukuk düzenine yönelik darbe girişiminde bulunmuş olup, bu girişim Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması ve takdire şayan birlikteliği ile engellenmiştir. Demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, milletin ve devletin geleceğini tehdit eden tüm terör örgütleri ve yapılara, terör örgütleriyle ilişkili tüm kişi, kurum ve kuruluşlara karşı yürütülen mücadelemiz amansız ve tavizsiz bir şekilde devam etmektedir.

20 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla, Kurumumuzda merkez ve taşra teşkilatında görev yapan toplam 741 Kurum personelinden, pasif görevlerde istihdam edilen 170’i açığa alınmış ve bu kişiler hakkında soruşturma süreci başlatılmıştır.

Kurum destek hizmetlerinde çalışan 58 personel de ayrıca görevden alınmıştır.

Bununla birlikte; imtiyaz sözleşmelerindeki hükümler uyarınca imtiyaz sözleşmesi sahibi Telekomünikasyon işletmecilerinde terör örgütü mensuplarının ve işbirlikçilerinin kamu hizmeti niteliğinde bulunan iletişim hizmetlerinde mevcut istihdam edilenlerin değerlendirilmesi, yeni istihdamların da önlenmesi hususunun Kurumumuzca titizlikle takip edileceği ve ilgili mevzuat uyarınca gerekli müeyyidenin uygulanacağı, Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

İMTİYAZ SÖZLEŞMESİ SAHİBİ VURGUSU

Açıklamanın son paragrafı önemli. İmtiyaz sözleşmesi sahibi işletmecilerinin uyması gereken bir durumu ifade ediyor.
GSM yani cep telefonu alanında imtiyaz sahibi üç şirket; Turkcell, Avea ve Vodafone. Telekomünikasyon Hizmetleri alanında imtiyaz sahibi şirket ise Türk telekomünikasyon A.Ş.

Ayrıca BTK’nın internet servis sağlayıcı olarak yetkilendirdiği onlarca şirket var.

BTK, bu imtiyaz sahibi işletmelerden de bünyelerinde istihdam edilenlerin değerlendirilmesini, bunlar içindeki cemaat bağlantılı çalışanların işten çıkarılmalarını istediği mesajı verdi. Ayrıca bu kurumları cemaatle bağlantı kişileri işe almama konusunda da uyardı.

BTK, bu kuruluşları bu açıdan titizlikle takip edeceğini de duyurdu.

Bu gelişmenin ardından Turkcel, Avea, Vodafone gibi toplumun günlük hayatın içine giren iletişim devlerinde de, cemaatle bağlantılı çalışanların işten çıkartılmaları operasyonu başlatılabilir.

Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
son dakika haberi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Turkcell, Vodafone ve Turk Telekom 4,5 G tarifeleri ve fiyatları belli oldu! Seth Ekonomi Haberleri 2 01 Nisan 2016 14:52
TRT operasyonu genişliyor! MasteR06 Haber Arşivi 0 21 Aralık 2013 12:59
Avea'dan Turkcell'e dava Dilara Cep Telefonlar 2 10 Mart 2009 11:21
Türk Telekom - Turkcell Savaşı Başladı! Supervisor Haber Arşivi 1 11 Nisan 2008 02:00