IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2016, 15:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afganistan'da Üç Kızdan Biri Ergenliğe Ulaşmadan Evlendiriliyor




Afganistan'da Üç Kızdan Biri Ergenliğe Ulaşmadan Evlendiriliyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ülkedeki kadınların yüzde 30'undan fazlasının ergenliğe ulaşmadan evlendirildiğini belirten Afganistan'ın kadınlardan sorumlu bakan yardımcısı Nabila Mosleh, bunu önlemek için bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Sputnik'e konuşan Mosleh, "Erken evlilikler gibi belalardan önümüzdeki 5 yıl içinde kurtulmaya yardımcı olacak bir program üzerinde çalışıyoruz. Bir çocuk evlendiğinde bu hem onun yeni ailesini hem de anne babasını olumsuz etkiliyor." dedi.

Birleşmiş Milletler'in son araştırmasına göre Afganistan'daki kadınların en az yüzde 30'unun erginlik yaşına ulaşmadan evlendirildiğinin ortaya çıktığını belirten Mosleh, "Olumsuz etkiden kastım, sağlık sorunları, düşük eğitim düzeyi ve sosyalleşme zorluklarıdır. Genç kadınlar tecrit ediliyor, ruhsal anlamda kendilerini rahatsız hissediyor. Erken evliliklerde cinsiyet eşitsizliği için ön koşullar oluşuyor ve ayrıca aile için kırılgan bir maddi temel atılıyor." diye konuştu.


'ÇOCUKLAR ÇOCUKLARI YETİŞTİREBİLİR Mİ?'

Önemli faktörlerden biri olan cinsel istismarın ergenlik yaşında kırılgan organizmaya zarar verebileceğini söyleyen bakan, "Sonucu sağlıksız çocuklar oluyor. Çocuklar sağlıklı doğsa bile annelik sorunu daha geniş yelpazede önümüze çıkıyor. Anne, çocukları yetiştirmeye psikolojik olarak hazır olmalı. Çocuklar çocukları yetiştirebilir mi? Elbette hayır. Zira çocuk yetiştirmek mükemmel bir fiziksel durum gerektiriyor, reşit olmayan anneler ise doğal olarak bundan mahrum." ifadelerini kullandı.


'ZARAR VERDİĞİNİ SOMUTLAŞTIRMALI, YASAL OLARAK TANIMLAMALIYIZ'

"Hukuki açıdan bakanlığımızın görevi, erken evliliklerin anayasamızın 26 ve 27. maddelerinin kapsamına girmesini sağlamak." diyen Mosleh, "Bu maddelere göre kadınlara yönelik her türlü şiddet yasak. Erken evliliklerin Afgan toplumuna zarar verdiğini somutlaştırmalı ve yasal olarak tanımlamalıyız. Zira neredeyse tüm erken evlilikler zoraki. Kızlar, iradeleri dışında, velilerin isteğiyle evlendiriliyor. İkincisi, eşleri genellikle onlardan onlarca yaş büyük erkekler oluyor." diye ekledi.

'EN ACIMASIZ ŞİDDETLERDEN BİRİ'

Erken evliliklerle mücadele planının, Kadınlardan Sorumlu Bakanlık'ın girişimi olduğunun altını çizen Mosleh, "Ama planı diğer devlet kurumları ve uluslararası örgütler ile birlikte hayata geçirmeyi ve yükümlülüğü paylaşmayı düşünüyoruz. Programın anlamı, vatandaşlarımızın bilincini değiştirmek. Zira çocuklar arasındaki ve büyüklerle çocuklar arasındaki evlilikler kesinlikle en acımasız şiddetlerden biri." dedi.


Milliyet

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afganistan'da üç kızdan biri ergenliğe ulaşmadan evlendiriliyor, dunyadan haberler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dünya'da 60 saniyede bir 27 kız evlendiriliyor Seth Haber Arşivi 0 18 Kasım 2014 16:57
Ergenliğe Giriş 2 AftieL Komedi ve Mizah 0 13 Mayıs 2014 00:16
Ergenliğe Giriş AftieL Komedi ve Mizah 0 13 Mayıs 2014 00:15
Ergenliğe Giriş Yaşı Düşüyor! Lucifer Ergen Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:26
Ergenliğe Hazırlamak Lucifer Ergen Sağlığı 0 05 Aralık 2011 03:24