IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ekim 2016, 09:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
10 bin PÖH polis alım tarihi ertelendi mi, başvuru şartları neler?




Binlerce erkek aday 10 bin polis alımına ilişkin başvuru tarihlerini sabırsızlıkla beklerken Polis Akademisi Başkanlığından bir son dakika açıklaması geldi. 0 bin özel harekat polisi alımı için başvuruların daha önce 10 Ekim 2016 Pazartesi günü başlayacağı belirtilmişti. Fakat başvuruların 17 Ekim Pazartesi gününe ertelendiği belirtildi.

PÖH olmak için heyecanlı bekleyiş sürerken adaylara kötü haber geldi. Başvuru tarihleri akademi başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile ileri tarihe ertelendi. Polis Akademisi tarafından yapılan duyuruda başvuru alımlarının ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi. Açıklamadan önce 10 Ekim Pazartesi günü yapılması planlanan başvurular Ekim ayının ortalarına alındı. Peki Polis Özel Harekat başvurular ne zaman yapılacak? İşte kurumdan yapılan son açıklamalar ve detaylar aksam.com.tr'de. Özel Harekat Şube Müdürlüğü,silahlı terör örgütlerini etkisiz hale getirmek, rehin aldıkları kişileri veya işgal ettikleri uçak,tren,metro,gemi,araç ve tesisleri kurtarmak için ani müdahale ve operasyon yapmak üzere İçişleri Bakanlığınca 11.04.1983 tarihinde Özel Harekat Grup Amirliği olarak faaliyete başlamıştır.

POLİS PÖH ALIMI ŞARTLARI
Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere,
* En az lise veya dengi okul mezunu
* Askerlik hizmetini tamamlamış
* KPSS şartı yok
* 28 yaşından gün almamış
* Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.


PÖH BAYAN ALIMI YOK
İlk yapılan açıklamalarda 10 bin alımdan 9 bini erkek bin kişi ise bayanlardan olacağı yönündeydi. Ancak yapılan son açıklamaya göre bayan alımı olmayacağı alımların tamamen erkeklerden olacağı yönünde yapılacağı duyuruldu. Kurumdan yapılan açıklamaya görede bayan alımı olmayacak ve alımlar tamamen erkeklerden yapılacağı bildirildi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


POLİS PÖH BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Akademiden yapılan duyuruda başvuruların 10 Ekim yerine 17 Ekim tarihinde yapılacağı duyuruldu. İşte o açıklama "Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere 10.000 erkek öğrenci adayı alınacağı ve Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvuruların 10 Ekim 2016 başlayacağı bildirilmiştir. Ancak bilgi işlem sisteminde yaşanan teknik sorunlar nedeniyle ön başvurular 17 Ekim 2016 tarihine ertelenmiştir."


ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?
Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO’na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz. Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.


Kaynak: Akşam

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
başvuru şartları, polis akademisi, pöh polis alım tarihi, özel harekat daire başkanlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bedelli askerlik başvuru şartları Desmont Haber Arşivi 0 19 Aralık 2014 18:16
Polis Olmanın Şartları Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 19:15
Gardiyan Alım Şartları Zen Kişisel Gelişim 0 11 Aralık 2012 19:15
2009 KPSS Kasım ayı alımı başvuru şartları AngeLus YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 11 Kasım 2009 12:17