IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Kasım 2016, 00:15   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Adaletsiz mülakattan vazgeçilmeli




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa, “Hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan yardımcısı Şükrü Kolukısa, Diyarbakır 1 No’lu Şubesi’nin olağanüstü kongresindeki konuşmasında, öğretmen açığının kapatılması, hiçbir sınıfın öğretmensiz kalmaması için uğraştıklarını, yeniden getirilen sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına, geçmişte olduğu gibi, karşı olduklarını, atamaların kadrolu yapılmasından yana olduklarını vurgulayarak, “Geçmişin acı tecrübelerinden ders alınması, aynı hatalara yeniden düşülmemesi gerektiğini, ilerlemek, daha iyiyi, güzeli yakalayabilmek için bunun elzem olduğunu” ifade etti.

Adaletsiz bir uygulama

Kolukısa, “Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesi büyük sıkıntıları beraberinde getirecektir. Standardı tartışmalı çoklu komisyonlarca yapılan böyle bir istihdamın öğretmen olanların sevincinin değil, olamayan çoğunluğun haykırışının daha çok ses getireceği, adaletin tesisinin zor olacağı bu uygulamaya karşı durmaya devam edeceğiz” dedi.

Kadrolu öğretmenler olmalı

Milli Eğitim Bakanlığı, maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet ölçütleri her hâlükârda tartışmaya açık olacak olan sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasından da, bunun yolu olan mülâkatla öğretmen alımından da vazgeçmelidir diyen Kolukısa, “Eğitim sistemindeki reformları kalıcı kılacak olan, okullarda boş ders kalmaması ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin olmasıdır. Bu nedenle, öğretmen ataması, imkânlar zorlanarak ihtiyaç kalmayacak şekilde kadrolu atama şeklinde yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

Masumlar görevlerine iade edilmeli

Terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde çok sayıda eğitim çalışanının ihraç edildiğini, açığa alındığını bildiren Şükrü Kolukısa, açıkta bekletilen eğitim çalışanlarının durumunun netleştirilmesi, masum olanların daha fazla mağdur edilmeden görevine iade edilmesi gerektiğini vurguladı.

YeniASYA

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adaletsiz mülakattan vazgeçilmeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Adaletsiz Dünya Rüzgar Amatör Şairler 0 07 Aralık 2011 23:28
Bu Sevdayı Yaşamak Suç Oldu Hayat Mahkemesinin Adaletsiz Yasalarında... GeCeLer_PRenSi Aşk ve Sevgi Köşesi 0 13 Kasım 2010 09:38