IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2016, 16:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Yeni bir dönemin başlangıcı'




'Yeni bir dönemin başlangıcı'


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 111 projenin toplu açılış törenine katıldı.

"15 TEMMUZ'U TARİHİN AKIŞI İÇİNDE HAK ETTİĞİ KONUMA HAL TAM OTURTAMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"


Erdoğan konuşmasında, "Pek çok kişinin 15 Temmuz'u tarihin akışı içinde hak ettiği konuma hal tam oturtamadığını düşünüyorum. Gerçekten de bazı hadiselerin önemi zamanla ortaya çıkar. Çanakkale'de gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen askerimiz bunu tarihe geçmek için değil, inancını ve vatanını korumak için yapıyordu. Kurtuluş savaşında artık ayağa kalkamaz diye bakılan bir milleti ve ülkeyi yeniden şahlandıran yeniden ayağa kaldıran yine bu inançla mücadele ediyordu. Aynı şekilde cumhuriyet döneminde verilen mücadelelere baktığımızda bu hadiselerin her birinin milletimizin tarihinde çok önemli kırılma noktaları olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz'da ülkemizin ve milletimizin tarihinde işte böyle bir dönümü noktası, böyle bir yol ayrımıdır. Türkiye'nin geçtiğimiz 14 yılda yaşadığı büyük dönüşüm, 15 Temmuz'da hem gerçek yerine oturmuş, hem de yeni bir istikamet kazanmıştır" dedi.


"BATI ŞÖYLE DİYOR, BÖYLE DİYOR BENİ ENTERESE ETMEZ"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşte çıldırıyor batı. Niye? Türkiye niçin böyle güçleniyor? Elhamdülillah, şu anda milli geliri itibariyle Türkiye bu yarışın içerisinde ben varım diyor. Kişi başına milli geliriyle ben varım diyor. Onun için çılgına dönüyorlar. Türkiye'nin büyümesini engellemek için silah dahil her türlü yola, kan dökmek dahil her türlü yönteme başvurulabileceğini 15 Temmuz'da hep birlikte yaşayarak gördük. Milletin idam talebine, parlamento kararını verir. Parlamento kararını verdikten sonra bana gelirse, bende bunu onaylarım dedim. Batı şöyle diyor, böyle diyor beni enterese etmez. Ben burada milletime bakarım, hakka bakarım. Bizi yıkmak için vurulan darbeler birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirdi. Hala da güçlendiriyor. 1990'ların, gönüllerin ve ideallerin paramparça olduğunu Türkiye'sinde, bugünün, yüreklerin toplu vurduğu 2023 hedefleri için sımsıkı bir araya geldiğimiz bir Türkiye" diye konuştu.


Erdoğan, "Birileri bizim oluklarımızdan kir akıtmaya çalıştıkça, milletimiz, inancıyla, dirayetiyle her seferinde nur akan olukların önünü açmıştır. Elhamdülillah, inşallah önümüzdeki dönemde bir olarak, iri olarak, diri olarak, hep birlikte Türkiye olarak çok daha büyük başarılara sahip olacağız" dedi.


"GECELERİ ETTİKLERİ BEDDUALAR TUTMADI"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin halk tarafından engellendiğini ifade ederek, "Bekledikleri desteği elde edemeyen, çünkü Pensilvanya'dan yardım gelmedi. Pensilvanyalı buraya ulaşmadı. Geceleri ettikleri beddualar tutmadı, tam aksine şu topluluğun duaları onları vurdu. Bütün bunlara rağmen devlete teslim olmak yerine damarlarındaki kana dahi karışmış ihanet virüsüne teslim olup milletin kanını döktüler. Fakat ben milletimle iftihar etmeyeyim de kiminle iftihar edeyim. Benim bu milletim İstiklal Marşını o kadar iyi hazzetmiş ki..." şeklinde konuştu.


"FETÖ'CÜLER ZAMANLA KERAMETİ KENDİLERİNDE GÖRMEYE BAŞLADILAR"


Erdoğan, "FETÖ'nün uzun yıllar boyunca milletimizin eğitim hassasiyetini, hayır hasenat, dini, manevi değerlerine saygı hasretlerini istismar ederek bir ur gibi topluma yayıldığını görüyoruz. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet... Bunlar bu. Milletimizin İslam'a ve insanlara yaptıklarını düşündükleri hizmete hürmeten, şahıslarını yönelttiği itibarı yanlış yorumlayan FETÖ'cüler zamanla kerameti kendilerinde görmeye başladılar. Tıpkı kamu kurumlarındaki mensuplarının devlet biziz demeye başlamaları gibi. Bu sapkın yapı bir bütün olarak da millet biziz deme noktasına geldi" dedi.


"İNŞALLAH YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICI OLSUN"


Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi biliyorsunuz yeni anayasanın çalışmaları var. Bugün yanılmıyorsam hükümet yeni anayasayla ilgili hazırlıkları parlamentoya sunacaklar. Temennim odur ki parlamentodan bu şöyle başarılı bir referandum oylamasıyla şöyle 330'u aşacak şekilde geçer ve ondan sonrada parlamento bunu milletimize taşıyacak, milletimize gelir. Bütün bunlara hazır mısınız? İnşallah parlamentomuzda buna hazır olduğumuzu sizlere getirmek suretiyle ortaya koyar. Milletimiz için hayrolsun, ülkemiz için hayrolsun. İnşallah yeni bir dönemin başlangıcı olsun" dedi.

Özgür ALTUNCU - Gülseli KENARLI - Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
'yeni bir dönemin başlangıcı'


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Google'dan Güne Özel Yeni Logo - İlkbaharın Başlangıcı.Tasarım:Marimekko Sevda Arama Motorları Haberleri 0 20 Mart 2012 01:18
Google + Yeni Bir Yaklaşımın Başlangıcı... ELa__ Bilim Dünyasından Son Haberler 0 19 Mart 2012 04:41
Yeni dönemin yıldız meslekleri , Üniversite tercih rehberi Dilara YGS ve LYS'ye Hazırlık 0 04 Nisan 2011 07:21