IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2016, 17:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyarbakır Hazro'daki hain saldırının izleri




Diyarbakır Hazro'daki hain saldırının izleri



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin karakola bomba yüklü araçla yaptığı saldırıyla ilgili güvenlik güçlerinde başlatılan inceleme ve araştırma sürüyor.


Hazro İlçesi Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün saat 23.45 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Çevresine önlem amacıyla beton bariyerler yerleştirilen ve sıkı güvenlik önlemi alınan karakolun yaklaşık 300 metre yakınına kadar yaklaşan teröristler bomba yüklü aracı burada infilak ettirdi.

Çevredeki köylerden de duyulan patlamada karakol hasar görmezken, amaçlarına ulaşamayan teröristler kaçtı. Bölgeye takviye güvenlik güçleri sevk edildi ve bombalı saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

SPOT IŞIĞINI KARAKOL SANIP PATLATMIŞLAR

Hazro İlçesi'ne bağlı Teknebaşı Jandarma Karakolu'na dün akşam saat 23.45 sıralarında bomba yüklü araçla yapılan saldırıyla ilgili başlatılan incelemeler bugün öğlen saatlerinde tamamlandı. Güvenlik görevlilerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından, gazetecilerin patlama yerinden görüntü alınmasına izin verildi.

Askeri yetkililer, 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ettikleri teröristlerin yaklaşık 2 ton patlayıcı yüklü bir kamyonetle saldırının gerçekleştirdiğini belirtti. Karanlık olması nedeniyle kamyonetin kapalı ve açık kasa olup olmadığı öğrenilemezken, patlamanın meydana geldiği yerde, 15 metre genişliğinde ve 3.5 metre derinliğinde bir çukur açıldığı görüldü. Patlamayla birlikte kamyonetin parçalarının 3 kilometrekarelik bir alana yayıldığı öğrenildi. Patlamayla birlikte yakınlarda bulunan bütün ağaçların parçalandığı, beton barikatların da tahrip olduğu kaydedildi.

Askeri yetkililer, karakola 300 metre mesafede, gelen yolu güvenlik amacıyla aydınlatan büyük spot ışığı bulunduğunu, teröristlerin de bunu karakol girişin sanıp bomba yüklü aracı burada patlattıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

2 KİŞİYE AİT CESET UZUVLARI BULUNDU

Patlama bölgesinde yapılan incelemelerde, 2 kişiye ait olduğu tahmin edilen ceset uzuvları bulundu. Bulunan bu ceset uzuvları, kimlik tespitinin yapılması amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Patlama nedeniyle dün akşam başlatılan çalışmalar tamamlanırken, istihbari çalışmalar başlatıldı. Teröristlerin karakola nasıl geldikleri, daha önce keşif çalışmasının nasıl yapıldığı, bunlara yardım ve yataklık eden kişilerin tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Canan ALTINTAŞ- Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
diyarbakır hazro'daki hain saldırının izleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hain saldırının en küçük kurbanı Seth Haber Arşivi 0 11 Ekim 2015 13:42
Hain saldırının talimatı Bahoz'dan PassioN Haber Arşivi 0 19 Haziran 2012 20:50
Diyarbakır / Hazro ilçesi Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 21:21