IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Dream

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Mart 2017, 11:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son dakika... Wikileaks, CIA'in en büyük ifşasını başlattı




Uluslararası istihbarat örgütünün neredeyse sızmadığı hiçbir yer yok! Windows, Android, iOS, OSX ve Linux'tan tüm bilgileri alan CIA, WhatsApp, Telegram ve Signal gibi popüler iletişim araçlarını da izliyor. En dikkat çeken ayrıntılardan biri, Samsung'un akıllı televizyonlarının kapalı olsalar dahi ses ve görüntü kaydı için kullanılması.

Wikileaks yeniden sahnede, bu kez Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) gelmiş geçmiş en büyük ifşasına başlandı. Yayımlanan 8 bin 761 belgenin adı Vault 7.

İnternet sitesinin sayfalarına taşıdığı belgelerde, CIA'in geliştirdiği yazılımlarla akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve internete bağlanan televizyonlara nasıl sızdığı anlatılıyor.

Sızılan bilgisayar tipleri Windows, Android, iOS, OSX ve linux, ayrıca internet sağlayıcılar da CIA tarafından kullanılmış. Belgelere göre, Android işletim sistemini kullanan telefonlardan ses ve mesaj trafiği toplanıyor.

Popüler iletişim platformları Signal, WhatsApp ve Telegram da yine sızılan yerler arasında.

Samsung, HTC ve Sony marka cihazların tümü izleniyor. Samsung'un F8000 model akıllı televizyonu ise bir başka ses getiren platform oldu. Televizyon sahipleri cihazı kapatsa da aslında ses kaydedilip görüntü alınıyor. Sistemin adı, Weeping Angel-Ağlayan Melek.

Uluslararası istihbarat örgütünün özel bir iPhone ve iPad birimi var. Söz konusu cihazların kamerasına, mikrofonuna ve yazışmalarına rahatlıkla giriliyor.

Dikkat çeken bir başka bilgi, araçların bilgisayar sistemlerine sızılması. WikiLeaks, bu yöntemin suikastler için kullanılabileceğini belirtiyor.

Wikileaks, 2013-2016 arasını kapsayan belgelerdeki kodlar ve isimlerin paylaşılmayacağını duyurdu.

Snowden: Belgeler gerçek görünüyor

Adına filmler çekilip belgeseller yapılan ünlü ajan Edward Snowden, belgelerin gerçek göründüğünü söyledi.

ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) sırlarını ifşa ederek dünyayı değiştiren Snowden, Twitter hesabından yazdığı mesajda program ve ofis isimleri ile şifreleme sistemlerinin belgelerin gerçek olduğuna yönelik bir işaret olduğunu vurguladı.

Belgeler üzerinde çalıştığını aktaran Snowden, "CIA ve FBI'ın Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok kullanılan akıllı telefonların zayıflıklarını bildiğini ancak onları casusluk yapmak için açık tuttuğunu gösteren kanıtlar artıyor. Wikileaks'in elindeki büyük bir şeye benziyor. Otantik gözüküyor" dedi.

CIA sessiz kaldı

CIA sözcüsü Jonathan Liu, belgelerin içeriği ve doğruluğuyla ilgili yorum yapmayacaklarını ilan etti.

New York Times gazetesi, konuyla ilgili haberinde belgelerin orijinal olup olmadığını araştırdıklarını ve henüz tespit edemediklerini aktardı.

Euronews'e konuşan siber güvenlik uzmanı Raphael Satter, "Eski bir CIA yetkilisi ile konuştum ve bunun gerçekten çok kötü olduğunu ifade etti. CIA ile ciddi bir hesaplaşmanın olacağını söyledi. Şaşırmış gibi görünüyordu. İnsanlar bu yüzden işlerini kaybetmediyse şaşıracağını belirtti" dedi.

Partner İngiliz istihbaratı

Belgelere göre bir başka gelişme CIA'in akıllı televizyonlara girebilmek için İngiliz istihbaratıyla birlikte çalışması. İngiltere'de elektronik dinleme ve izlemeden sorumlu istihbarat kurumu GCHQ, açıklama yapmaktan kaçındı. İçişleri Bakanlığı da sessizliğini koruyor.

Wikileaks, zaman içerisinde milyonlarca belgeyi paylaşacak.

Kaynak: Milliyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
abd, amerika, android, cya, edward snowden, fbı, haberler, içişleri bakanlığı, ingiltere, ios, ipad, iphone, linux, merkezi haberalma teşkilatı, new york times, osx, samsung, signal, son dakika haberleri, telegram, twitter, whatsapp, windows


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son Dakika! Bayrampaşa'da Büyük Çaplı Yangın! Bölgedeki Okullar Tatil Edildi No1 Haber Arşivi 1 22 Kasım 2016 17:35
Son dakika… İtalya’da büyük deprem No1 Haber Arşivi 0 30 Ekim 2016 10:46
Son dakika... Ankara Kızılay'da büyük patlama: 34 ölü AngeL Haber Arşivi 0 14 Mart 2016 00:57
Ukrayna: Rusya büyük bir savaş başlattı Seth Haber Arşivi 0 02 Eylül 2014 11:36
Son Dakika! Bingöl’de teröristlere büyük baskın Violent Haber Arşivi 0 21 Eylül 2012 11:20