IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Temmuz 2017, 14:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Demirtaş kelepçe nedeniyle duruşmaya katılmadı




Demirtaş kelepçe nedeniyle duruşmaya katılmadı

Muhammet BAYRAM/ANKARA-DİYARBAKIR, (DHA)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


DİYARBAKIR'da, başlatılan soruşturma nedeniyle tutuklunan ve 4 Kasım 2016 tarihinden beri tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden bugün ilk kez Ankara'daki duruşmaya fiziki olarak katılması beklenen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın duruşmaya kelepçeli getirilmesi reddettiği için duruşmaya getirilmediği belirtildi.

HDP Genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Demirtaş'ın bugün Ankara Adliyesinde görülecek duruşmaya bizzat katılma talebinde bulunduğu, mahkemenin bu talebini 30 Haziran'da kabul ettiği belirtilerek şöyle denildi:

"Demirtaş, bu sabaha karşı saat 03.40'ta Edirne Cezaevi'nde, yola çıkmak için geldiği servis aracında kendisine kelepçe takılmasının istenmesi üzerine Jandarma Bölük Komutanı ve nöbetçi müdür ile bir görüşme yapmıştır. Görüşmede halen milletvekili olduğunu, dokunulmazlığının devam ettiğini, kelepçe takılması halinde duruşmaya gitmeyeceğini ifade etmiştir. Jandarma Bölük Komutanının kelepçesiz götüremeyeceklerini ifade etmesi üzerine Demirtaş, kendisinin halk iradesiyle seçilmiş bir milletvekili olduğunu belirtmiştir. Kelepçe takılması konusundaki dayatma üzerine Demirtaş, saat 04.10'da kaldığı odaya geri dönmüştür."

DEMİRTAŞ: ADALETSİZLİĞE HER HALÜKARDA DİRENECEĞİZ

HDP Genel Merkezi, Edirne Cezaevi'nde bulunan ve bugün Ankara'daki duruşmasına kelepçe ile götürülmek istendiği için gitmediğini açıkladığı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Saatlerce sürecek bir ring yolculuğunda kelepçe uygulamasını yasadışı ve ahlak dışı buluyorum" dediğini belirtti. HDP Genel Merkezi tarafından duyurulan Selahattin Demirtaş'ın mesajı şöyle:

"Dün, avukatlarıma 'Duruşmaya getirilmemem halinde tek problemin, yol boyunca ring aracında bileklerime kelepçe takılmasını kabul etmediğim olduğu anlaşılmalıdır' demiştim. Ben halen dokunulmazlığı devam eden görevde bir milletvekiliyim. Halkın iradesini temsil ediyorum. Saatlerce sürecek bir ring yolculuğunda kelepçe uygulamasını yasadışı ve ahlak dışı buluyorum. Kelepçe takılmasını kabul etmediğim için de sabah saat 04.00 sıralarında cezaevi kapısından ring aracına bindirilmeden hücreme geri getirildim. Tutuksuz olduğum bir dosyada bile bu şekilde adil yargılanma hakkım engellendi. Tutuklu olduğum dosyada ise yargılanacağım mahkeme ve günü 8 ay geçmiş olmasına rağmen halen belli değildir. Adaletsizliğe karşı her halükarda direneceğiz ve temsil ettiğimiz halk iradesinin onurunu koruyacağız."

BAYDEMİR: GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR

Öte yandan Ankara 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi beklenen dava için Ankara Adliyesi'nde ve adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. TOMA'lar hazır bekletilirken, adliye çevresi yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Bariyerlerle adliye çevresini giriş çıkışa kapatan emniyet güçleri, içeri girmek isteyen herkese kimlik kontrolü ve üst araması yaptı.

Ankara Adliyesi'ne davaya katılmak üzere gelen HDP'li milletvekilleri, arama noktasının önünde açıklama yaptı. Tarihin en karanlık dönemlerinden geçtiklerini söyleyen HDP Sözcüsü Osman Baydemir, "21'inci yüzyıldayız. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, bugün 246 gün sonra ilk defa rehin tutulduğu süreçten bir mahkeme salonuna getiriliyor. Eğer Demirtaş'ların sesine kulak verilmiş olsaydı bugün bu ülkede OHAL rejimi olmayacaktı. Bu hukuki tıkanıklık Anayasa Mahkemesi kararıyla açılırsa sadece bir hukuksuzluk adaletsizlik ortadan kalkmış olmayacak, aynı zamanda ülkenin geleceğini karartan bu sürecin aydınlığa evrilmesinin de kapısı aralanacak" diye konuştu.

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
demirtaş kelepçe nedeniyle duruşmaya katılmadı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Demirtaş'tan flaş açıklamaSelahattin Demirtaş : "İç güvenlik paketi müzakere sürecinin önünde ciddi bir bariyer oluşturu Cappy Haber Arşivi 0 13 Şubat 2015 16:55
Zekeriya Öz duruşmaya katılmadı Desmont Haber Arşivi 0 11 Aralık 2014 16:37