IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Temmuz 2017, 18:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Adalet Mitingi'




'Adalet Mitingi'

DHA
Enver ALAS, İstanbulDHA



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Maltepe'de miting alanına girişler sürüyor

Enver ALAS-Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün bugün son etabının ardından düzenlenecek 'Adalet Buluşması' için gelenler Maltepe'deki miting alanını doldurmaya başladı.

Miting alanına girenlerin ağırlıklı olarak Türk bayrakları, "Adalet" yazılı pankart, flama ve Atatürk posterleri taşıdıkları görülüyor. Alana, deniz yolu dahil 4 farklı arama noktasından giriş yapılıyor. Alandan yükselen müzikle halay çekenler, gölgede bir yer bulup mitingin başlama saatini bekleyenler var. 'Hak, hukuk, adalet' alanda atılan en sık slogan.

ZÜLFÜ LİVANELİ VE ONUR AKIN KONSERLERİ

Alanda, saat 16.00'dan itibaren Zülfü Livaneli ve Onur Akın konser verecek. Aynı dakikalarda CHP lideri Kılıçrdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'nün son etabını tamamlamak üzere Dragos'tan hareket edecek.

80 METRE UZUNLUĞUNDA SAHNEDEN HİTAP EDECEK

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını, 80 metre genişliğinde ve 20 metre derinliğinde olan bir sahneden yapacak. Sahnenin arkasında 'Adalet' yazısı olan büyük bir pankart asılı. Kürsünün bulunduğu platformun bir tarafında büyük bir Türk bayrağı diğer tarafından ise Atatürk'ün resmi bulunuyor.

680 GAZETECİ AKREDİTE EDİLDİ

Mitingi yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda basın mensubu takip ederken, CHP basın bürosundan alınan bilgiye göre miting için 680 basın mensubunun akreditasyon yaptığı öğrenildi. Ayrıca basın mensupları, sahnenin hemen sağ tarafına kurulan büyük bir platformdan takip edebilecek.

Kılıçdaroğlu'nun yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin saat 18.00'de başlaması planlanıyor.

Bostancı'da toplananlar Maltepe'ye yürüyüşe geçti

İhsan YALÇIN/İSTANBUL, (DHA)-BOSTANCI'da toplanan gruplar saat 14.30'da Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde 'Adalet' yazılı pankartlar bulunan, 'Adalet' yazılı tişört giyen gruplar saat 13.00'den itibaren Bostancı'da toplanmaya başladı. Kalabalık burada bir süre 'Hak, hukuk, adalet' şeklinde slogan atıp marşlar söyledi. Saat 14.30'da yaklaşık 2 bin kişi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün mitingle 'son bulacağı Maltepe Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kani Beko: Türkiye'de yaşayan 80 milyona yakın insan adalet bekliyor

Mehmet İlkay ÖZER/İSTANBUL, (DHA)-Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu üyesi bir grup Adalet Mitingi'ne katılmak üzere Maltepe Miting alanına geldi. 'Herkes için adalet' pankartı taşıyan grup sloganlara atarak turnikelerden geçti.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, giriş öncesi bir açıklama yaptı. Beko, "DİSK'e bağlı sendikalarla adalet mitingine geldik. Türkiye'de yaşayan 80 milyona yakın insan adalet bekliyor. Dilerim bugün milyonlarca burada adalet taleplerini dile getirirler. Cezaevinde 161 gazeteci 11' e yakın milletvekilimiz var. Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten atılan memur kardeşlerimiz var. 81 belediyede kayyum var.Ben burasının adalet arayan insanlara umut olur düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

Adalet Mitingi'ne kucağında ördeğiyle gitti...

Mehmet İlkay ÖZER-Hayati KILIÇ/İSTANBUL, (DHA)- MALTEPE'deki mitinge gelenler arama noktalarından geçirilerek alana alınıyor. Yanlarında getirdikleri çantaları x-ray cihazlarından geçirilen Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenlerin üstleri aranıyor. Bu arada bir kadının miting alanına kucağında ördeğiyle gitmesi dikkat çekti.

Vatandaşlar miting alanına girmeye başladı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA)- MALTEPE'de bulunan miting alanına vatandaşlar alınmaya başlandı.

Bomba aramasının ardından tamamen güvenli hale getirilen miting alanına vatandaşlar arama noktalarından geçirilerek sokuluyor. Miting alanı hızla doluyor.Polis ekipleri vatandaşları oluşturulan kapılardan üzerleri aranarak içeri alıyor. Miting alanı hızla dolmaya devam ederken alanda Türk bayrakları ve "Adalet" yazılı pankartlardan başka bir slogan bulunmuyor.

Vatandaşlar ağaç gölgesinde miting saatini bekliyor

Ezgi ÇAPA-Özden ATİK/İSTANBUL, (DHA)- CUMHURİYET Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün mitingle son bulacağı Maltepe Parkı’na girişler başladı. Yoğun güvenlik önlemi alınan miting alanına vatandaşlar x-ray cihazlarda aranarak girmeye başladı.

POLİS KÖPEKLERİ ALANI TARADI

Çok sayıda güvenlik görevlisinin görev yaptığı mitingte, TOMA ve akrep gibi zırhlı araçlar da hazır bulunuyor. Polis helikopteri sürekli olarak alanın üzerinde tur atarken, miting alanına girişler başlamadan önce polis köpekleri de bomba araması yaptı. Bu arada miting alanında çok sayıda ambulans yer alırken, engelli vatandaşlar için tekerli sandalyeler bulunuyor.

VATANDAŞLAR AĞAÇ GÖLGELERİNDE MİTİNG SAATİNİ BEKLİYOR

Saat 18:00’de başlayacak miting öncesinde sahil yolu trafiğe kapatılırken, miting alanı polis bariyerleri ile çevrildi. Ellerinde ‘adalet’ yazılı pankartlarla ve ‘adalet yazılı tişörtleriyle bekleyen vatandaşlar, refüj ve miting alanı yakınlarında bulunan ağaç gölgelerinde miting saatinin gelmesini bekliyor.

ADALET MİTİNGİ ÖNCESİNDE İZMİR MARŞI ÇALDILAR

Maltepe'de düzenlenecek Adalet Mitingi öncesinde Bandosol isimli müzik grubu 'İzmir Marşı' çaldı. Kortej eşliğinde yürüyen gruba, mitinge gelenler alkışlarla eşlik etti.

CHP’nin sunucusu Bozkurt: Maltepe Meydanı’nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne başlamasının beklendiği dakikalarda miting alanında kürsüye çıkan Barış Bozkurt, alanı dolduranlara hitaben "Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" diye seslendi. Bozkurt kürsüde yaptığı konuşmada "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu platformdan yürümeye başladığında ve sonuna kadar gittiğinde sizlerden yüksek sesle 'hak, hukuk, adalet' sloganını uzunca söylemenizi rica ediyoruz. Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum" dedi.

Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yaptığını vurgulayan Bozkurt, şunları söyledi:

"Tam 25 gün önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde, Ankara Güvenpark'tan hareket eden 'Adalet Yürüyüşü' korteji, İstanbul Maltepe Meydanı'nda 'hak, hukuk, adalet' diye haykırıyor. Sizler Maltepe Meydanı'nda bu sloganla inanın yüksek desibelde bir mesaj vereceksiniz. Sizlerden ricamız; Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu meydana geldiğinde konuşmasından hemen önce 25 gün önce Ankara'da başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nü bu platformun üzerinde sonlandıracak. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, bu platformdan yürümeye başladığında ve sonuna kadar gittiğinde sizlerden yüksek sesle 'hak, hukuk, adalet' sloganını uzunca söylemenizi rica ediyoruz. Sayın Genel Başkanımız da sizlerle birlikte 'hak, hukuk, adalet' sloganını sizlerle beraber atarak, bu platformda 'Adalet Yürüyüşü'nü sonlandıracak. İyi ki buradasınız, omuz verdiniz, destek oldunuz. Bugün, burada sizlerin sayesinde ben de bir rekor gerçekleştiriyorum. Maltepe Meydanı'nda bulunan 2 milyon kişiye sunuculuk yapıyorum"

Kılıçdaroğlu son yürüyüşüne başladı

Özgür Altuncu-Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Adalet Mitingi'ne katılmak için son yürüyüşüne başladı. Saat 16:30'da son kamp yeri Dragos'tan hareket eden Kılıçdaroğlu'na, milletvekilleri, parti yöneticileri ve çok sayıda gazeteci eşlik ediyor. Kılıçdaroğlu yürüyüşün bazı bölümlerinde yaptığı gibi yine eline "Adalet" yazılı döviz taşıyor. Yaklaşık 2 km bu şekilde yüreyecek olan Kılıçdaroğlu son bir mola verip miting alanına son 1 km'yi tek başına yürüyecek.

Kılıçdaroğlu son 1 kilometre yürüyüşü için dinlenme noktasında

Özgür ALTUNCU- Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting alanına kadar olan ve yalnız gerçekleştireceği son 1 kilometre yürüyüşü için mola verdi. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ile kızı Dilara da kortejin önünde yer aldı.

Maltepe mitingi alanında konser çoşkusu

Enver ALAS - Taner YENER/İSTANBUL, (DHA) MALTEPE'de düzenlenen Adalet Mitingi , Sanatçı Onur Akın'ın konseriyle başladı. Sahneye 'Bekle Bizi İstanbul' adlı türküsüyle gelen Akın, ardından sevilen parçalarını tek tek seslendirdi. Alanda bulunan kalabalık da Onur Akın'a eşlik etti. Bu arada ezanın okunduğu sırada müziğe ara verildi. Aranın ardından müzik yeniden başladı, alandakiler de halay ve alkışla eşlik etti.

Adalet Mitingine katılan sanatçılar hep birlikte şarkı söyledi

Enver ALAS/İSTANBUL ,(DHA) Maltepe'de düzenlenen Adalet Mitingi'ne çok sayıda edebiyatçı, şair, ressam, yazar, akademisyen, tiyatro ve sinema sanatçsı ile aydınlar katıldı. Bedri Baykam, Eşber Yağmurdereli, Sumru Yavrucuk, İbrahim Kaboğlu, Rutkay Aziz,

Nasuh Mahruki, Meltem Cumbul, Özgür Mumcu, Melike Demirağ, Kardeş Türküler, Erdal Erzincan, Levent Bozok, Orhan Alkaya, Atilla Atasoy, Ege, Kenan Kocatürk, Mustafa Alabora, Dilek Türkan, Gülriz Sururi ve Genco Erkal'ın da aralarında olduğu sanatçılar kürsüye davet edildi. Alandaki topluluğu selamlayan sanatçılar, hep bir ağızdan 'Arkadaş' şarkısını ve 'Gençlik Marşı'nı seslendirdi. Miting Zülfü Livaneli'nin şarkı söylemesiyle devam ediyor.

Cemal Canpolat: Bu yeni bir kuva-i milliye hareketidir. Bu yeni bir Mustafa Kemal dirilişidir

*CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat,

"Şimdi sahada 2 buçuk milyonuz. 1 milyon dışarıda içeri giremeyecek noktaya gelmiştir"

"Bu yeniden bağımsızlığın, özgürlüğün, insan haklarının yeniden kurumsallaşacağı gündür"

"Teşekkür ediyorum İstanbul, Türkiye. Bu yeni bir Kuva-i Milliye hareketidir. Bu yeni bir Mustafa Kemal dirilişidir. Bu yeniden bağımsızlığın, özgürlüğün, insan haklarının yeniden kurumsallaşacağı gündür"

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, 'Adalet Mitingi'nde konuşma yaptı. 'Adalet Mitingi' için Maltepe Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Canpolat şunları söyledi: "24 gündür adalet için yolda yürüyerek buraya kadar gelen genel başkanımıza İstanbullular, Türkiye söz verdi 2 milyon insan ile karşılayacağımızı şimdi sahada 2 buçuk milyonuz. 1 milyon dışarıda içeri giremeyecek noktaya gelmiştir. Teşekkür ediyorum İstanbul, Türkiye. Demokrasiye, özgürlüklere, insan haklarına bu ülkede barışa sahip çıktığınız için her birinize ayrı ayrı adalet, demokrasi adına teşekkür ediyorum. Mahcup etmediniz bizi. Alnımızı ak, yüzümüzü kara çıkarmadınız. Hepinize saygılar sunuyorum. Bu yeni bir Kuva-i Milliye hareketidir. Bu yeni bir Mustafa Kemal dirilişidir. Bu yeniden bağımsızlığın, özgürlüğün, insan haklarının yeniden kurumsallaşacağı gündür. Demokrasi ve barış adına hepinize saygılar sunuyorum. İstanbul, Türkiye hazır şimdi iktidar zamanı. İktidar yolunuz açık olsun, uğurlar olsun."



Miting alanında fenalaşanlar da oldu


Maltepe'deki miting alanındaki katılımcı sayısı her geçen dakika artarken, alanda bulunanlar arasında fenalaşanlar da oluyor. Rahatsızlanan katılımcılara ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bunlardan hastanede müdahale görmesi gerekenler ambulansla alandan çıkarıldı

__________________
Aslen asabi, tercihen sempatik, şeklen kültürlü, mecburen duygusal...
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
'adalet mitingi'


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
'Biz herkes için adalet istiyoruz, sizden de adalet istiyoruz' Wizard Haber Arşivi 0 07 Temmuz 2017 14:34
Kuş Mitingi Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Şubat 2012 01:32