IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2017, 15:12   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ortadoğu'da tarihi an, Beklenen oldu




Son dakika: Ortadoğu'da tarihi an! Beklenen oldu...
Irak'taki son kalesi Havice'yi dün kaybeden kanlı terör örgütü IŞİD artık yalnızca Irak-Suriye sınırındaki Fırat Nehri havzasına sıkışmış durumda, elinde hiçbir büyük kent veya ilçe kalmadı. Bugünden itibaren teröristlerin açık arazide veya çölde kaçmaktan başka şansları yok ancak etrafları tamamen kuşatılmış durumda. Ortadoğu'da üç yıldan fazla süren kabus sona ererken, dünya üzerinde 30'dan fazla ülkeyi kana bulayan katil sürüsünün günleri sayılı.


17 Ekim 2016'da uluslararası koalisyonun desteğiyle başlayan operasyon, neredeyse bir yıllık bir sürede kanlı terör örgütü IŞİD'in sonunu getirdi.

Söz konusu tarihte Musul'a saldırı başlatan Irak ordusu ve milis kuvvetleri, 265 günlük savaşın ardından katil sürüsünü kentten temizledi. Elindeki en büyük kenti 9 Temmuz'da yitiren örgüt, aynı dönemde Suriye'de de hezimete sürüklendi.

Teröristlerin Ortadoğu'nun batısındaki en önemli merkezi El Bab, Türkiye'nin sınır ötesi harekâtı Fırat Kalkanı ile Şubat ayında kurtarıldı. El Bab'ın geri alınmasıyla IŞİD için kabus başlamış oldu ve örgüt hızla doğuya doğru çekilmeye başladı.

Fiili başkent ilan ettiği Rakka'yı kısa süre içinde kaybetmesi beklenen IŞİD teröristleri, Deyr ez Zor'da da halihazırda birkaç mahalleyi kontrol ediyor. IŞİD ülkenin orta bölümündeki Humus çevresinde küçük iki cebi elinde tutsa da, bu cepler artık teröristlerin kontrolündeki ana toprak parçasından yüzlerce kilometre uzakta.*

Son kale düştü

Irak ordusu Musul'dan sonra Ağustos ayında Türkmen kenti Telafer'i, 5 Ekim'de de Kerkük'ün batısındaki Havice'yi geri aldı. Havice, teröristlerin Irak'taki son kalesiydi. Reuters haber ajansı, Kerkük yakınlarında yakalanan IŞİD teröristlerinin kamyonetlere bindirildiğini gösteren fotoğrafları dünyaya servis etti.

Peki bugüne kadar 30'u aşkın ülkede saldırı düzenleyen IŞİD'in elinde şu an ne kaldı? Irak ordusu Eylül ayının sonunda nihai hedefi Suriye sınırındaki El Kaim olan yeni bir operasyona başladı. Güneyden ilerleyen birliklerin hedefleri arasında aynı hattaki Rava kenti de var.

Rusya'nın desteklediği Suriye ordusu da doğuya doğru, Irak sınırına doğru ilerliyor.

Artık açık hedefler

Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden katil sürüsünün artık günleri sayılı. İşgal ettiği toprakların yüzde 80'inden fazlasını yitiren örgüt, halihazırda büyük bir şehir veya ilçeyi elinde tutmuyor. Artık savaş açık arazide ve yerleşim yerlerinin bulunmadığı çölde olacak. Bugüne kadar yüz binlerce sivili canlı kalkan olarak kullanan teröristler artık açık hedef, tek şanSları kaçmak ancak etrafları tamamen kuşatılmış durumda.*

Bugüne kadar beş ayrı kıtada terör saldırıları düzenleyen katil sürüsü, Asya ve Afrika'da toprak elde etmişti.

Yeni dönem başlıyor

Üç yılı aşkın süredir yüzünü kimsenin görmediği IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'ye ait yeni ses kaydı geçen hafta yayınlandı. Bağdadi, kayıtta militanlarından Batılı ülkelere daha fazla saldırı düzenlemelerini istiyor.

Irak ve Suriye'de gün gün eriyen IŞİD, 2017 yılının ilk dokuz ayında Fransa, İspanya, İngiltere, Filipinler, Endonezya ve İran gibi ülkelerde saldırılar düzenledi. Sayıları 200'ü aşan saldırıların bazıları doğrudan örgüte üye teröristler tarafından yapıldı, bazılarında ise yerel militanlar kullanıldı.

Amerikan CNN International'ın Şubat ayında yaptığı derlemeye göre, beş kıtayı kana bulayan terör saldırılarında 2 binden fazla insan öldü. Irak ve Suriye'deki savaşta ölenlerin sayısı ise tam bilinmiyor. Örgütün katlettiği sivil veya askerlerin on binlerce olduğu tahmin ediliyor.

Dünyadaki süper güçler ABD ve Rusya'nın doğrudan müdahil olduğu operasyonlarla terör örgütünün sonu gelirken, Ortadoğu'da harita değişti. Artık yeni bir dönem başlıyor.

Milliyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ortadogu, ırak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beklenen S5 hayal mi oldu? Deep Samsung 0 16 Mart 2014 15:22
Ve The Avengers'ta beklenen oldu Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 18 Mayıs 2012 16:47
Ve beklenen oldu! Deep Cep Telefonlar 0 10 Aralık 2011 02:25