IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Ocak 2018, 01:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Yeni Yükseköğretim Kurumları Sınavı daha kolay ve anlaşılabilir"




İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli Yükseköğretim Kurumları sınavı (YKS) sistemindeki asıl amacın öğrencinin sayısal ve sözel okur yazarlığını ölçmek olduğunu belirterek "Aslında daha kolaylaştırılmış bir sınav sistemi olmuştur. Müfredat MEB müfredatına göre de uygulanacağı için ortaöğretim sürecindeki ilgi ve alakayı da arttırmıştır. " dedi.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




2017-2018 Eğitim-Öğretim dönemi için değişen yeni sınav sistemi ile ilgi öğrencilere tavsiyelerde bulunan Abdülkadir Gayretli yeni sınav sisteminin daha yalın, kolay ve anlaşılabilir bir sınav olduğunu söyleyerek “YKS sistemindeki asıl amaç öğrencinin sayısal ve sözel okur yazarlığını ölçmek olduğu için aslında daha kolaylaştırılmış bir sınav sistemi olmuştur. Müfredat MEB müfredatına göre de uygulanacağı için ortaöğretim sürecindeki ilgi ve alakayı da arttırmıştır. Öğrencilerin sınav sürecinde sakinliklerini koruyup yine müfredat çerçevesinde derslerine çalışmaları gerekmektedir" dedi.


"ÖĞRENCİLER BİLGİLERİNİ YORUMLAYABİLECEK"


Gayretli "Sınav artık öğrencilerin sadece bilgilerini belli bir süre içerisinde ortaya koyması gerektiği çerçeveden çıkıp bilgilerini yorumlamaya dökebildiği ve sınav süresinin de uzadığı bir sürece dönüşmüştür. Bu nedenle sınava girecek öğrencilerimizin kaygılarını, streslerini en az seviyeye indirmeleri gerekmektedir.” diye konuştu.
Bir süre önce YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç’ın da yeni sınav sistemi ile ilgili "Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi milli eğitim müfredatından olacak, bu sistemde hak kaybı ve mağduriyet yaşanmayacak' şeklindeki sözlerini Gayretli şöyle yorumladı:



"TEK MOTİVASYONUNUZ HEDEFE ULAŞMAK OLSUN"


"Yorumla, bu söyledikleri ile ilgili şunu söyleyebiliriz ki öğrencilerin şu an tek motivasyonunun başarılı olmak ve hedefine ulaşmak olması gerekmektedir. Yükseköğretim, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli aracıdır. İnanıyorum ki, yükseköğretim sadece öğrenme ve araştırma kalitesinin yükseltilmesi için değil, aynı zamanda ve daha da önemlisi gelişmiş bilgiyi elde ederek, uyum sağlayarak ve üreterek küresel gelişimin önünü açmak için var olmalıdır"


"BİLGİ KURAMLARI EKONOMİDE VE SOSYAL GELİŞİMDE BELİRLEYİCİ"


İstanbul Gelişim Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Gayretli, üniversite olarak geleceğin lideri olmayı hedefleyen üstün yetenekli gençleri, alanlarında profesyonel öğretim üyeleri ile bir araya getirerek bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmayı amaçladıklarına dikkat çekerek "Girişim odaklı, araştırıcı, sorgulayıcı, üst düzeyde ahlaki değerlere sahip, çözüm odaklı ve toplumsal gelişime öncülük edecek öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz" dedi. "Bilgi kuramları, bugün; ekonomide ve sosyal gelişimde en belirleyici rolü üstlenmiştir" diyen Gayretli şöyle konuştu:
’Öğrencilerimiz ile birlikte Türkiye’nin ve Dünya’nın ihtiyacı olan her alanda 'Gelişim' ilkesini gerçekleştireceğiz. Nitelikli ve profesyonel eğitim programlarında uluslararası kalite standartlarına uygun yeterlilikleri, akreditasyon ilke ve uygulamalarını esas alıp, uluslararası nitelikte, yaratıcı, bağımsız ve objektif düşünebilen, liderlik vasıflarına sahip, evrensel bir öğretim ve araştırma kurumu olarak Türkiye’nin ve Dünya’nın sosyal, ekonomik ve kültürel gelişimine sizlerle birlikte katkıda bulunmayı planlamaktayız. Bilgi kuramları, bugün; ekonomide ve sosyal gelişimde en belirleyici rolü üstlenmiştir."


(alıntı)


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na başvuru ücretleri belli oldu NarÇiçeği Sınavlar ve Hazırlık 0 18 Aralık 2017 22:15
Arkadaşlar Bana Proxy Koruması Lazım Server ' imi Yeni Actım Daha " ACEMi" Yim :( GreaNStaR Eggdrop, NeoStats, BNC 19 06 Mart 2006 19:25