IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Ocak 2018, 06:43   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afrin’den Kilis’teki camiye roket: 2 ölü




Afrin’den Kilis’teki camiye roket: 2 ölü



PKK/YPG tarafından Afrin’den ateşlenen iki roket Kilis’teki bir camiye ve yüz metre yakınına isabet etti. Namaz kılan 8 kişi ile cami yakınlarında bulunan 5 kişi yaralandı. 2 kişi hastanede yaşamını yitirdi.

Afrin'den Kilis kent merkezindeki Çalık cami'ne yapılan roketli saldırıda yaşamını yitiren Muzaffer Aydemir'in, bir gün önce kendisini ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Kara ve Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'a "Keşke ben de şehit olsam" dediği ortaya çıktı.

Öte yandan sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti.

Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/YPG mevzilerinden ateşlenen iki roket Kilis’e düştü. Roketlerden biri camiye isabet ederken, 2 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı

Afrin’den PKK/YPG tarafından ateşlenen ilk roket saat 18.15’te Kilis’in Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan 332 yıllık Çalık Camii’nin kubbesine isabet etti. Roket patlarken, camide büyük hasar oluştu. Akşam namazını kılan cemaatten 8 kişi, camiden çıktıkları sırada yaralandı. Camide can pazarı yaşanırken, olay yerine kısa sürede sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi.


25 dakika arayla

Yaralıların ambulanslarla hastanelere taşındığı sırada, 25 dakika sonra, camiye 100 metre uzaklıktaki Kazım Karabekir Mahallesi’ne bir roket daha düştü. Bu saldırıda ise 4’ü çocuk 5 kişi dumandan etkilendi. 5 kişi de hastaneye kaldırıldı.
Olay yerinde incelemelerde bulunan Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, “Camideki 15 kadar cemaatimizden 8’i yaralandı. Bunlardan 6’sının durumu iyi. Ağır yaralanan 2 vatandaşımızından birini kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi. Diğer roketin de caminin yakınındaki bir eve düştüğünü anlatan Tekinarslan, burada yaralanan 5 kişinin ise hayati tehlikesinini bulunmadığını vurguladı.


Olayla ilgili Kilis Valiliği’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Akşam namazını kılmakta olan biri Türk, biri Suriyeli olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmiştir. 6 vatandaş ise yaralanmıştır. İkinci roketin isabet ettiği konutta ise 5 vatandaş hafif olarak yaralanmıştır” denildi. Saldırının ardından roketlerin ateşlendiği bölge, güvenlik güçlerince tespit edilerek, sınırda konuşlu topçu birlikleri tarafından ateş altına alındı.

OBÜSLER MİSLİYLE KARŞILIK VERDİ

Sınır birliklerinde konuşlu TSK birlikleri, radar tespit cihazlarıyla tespit edilen terör örgütü hedeflerini, Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı. Askeri yetkililer, saldırıya misliyle karşılık verildiğini ve hedeflerin imha edildiğini belirtti. Sınır birliklerinin top atışları, Kilis kent merkezinden de duyuldu.

Keşke ben de şehit olsam'

Afrin'den Kilis kent merkezindeki Çalık cami'ne yapılan roketli saldırıda yaşamını yitiren Muzaffer Aydemir'in, bir gün önce kendisini ziyaret eden Belediye Başkanı Hasan Kara ve Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'a "Keşke ben de şehit olsam" dediği ortaya çıktı.



YPG-PKK'lı teröristler tarafından Afrin'den yapılan saldırıda, Kilis'te namaz kılmak için tarihi Çalık Camisine giden Muzaffer Aydemir ile Suriye uyruklu Tarık Tabbak yaşamını yitirmişti. Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda saldırıdan bir gün önce Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan ile birlikte Muzaffer Aydemir'i ziyaret ettiğini açıkladı. Belediye Başkanı Kara, ziyaretteki sohbette ise Aydemir'in kendilerine "Keşke beni de askere alsalar, ben de şehit olsam" dediğini ifade etti.

Kara, ziyareti ile ilgili görüntüleri de yayınladığı mesajında, "Dün gerçekleştirdigimiz esnaf ziyaretimizde Merhum Muzaffer Aydemir abimizle ile görüşmüştük. Kendisi keşke beni de askere alsalar bende Şehit olsam diyordu. Bugün yapılan roket saldırısında istediği Şehitlik mertebesine erişti. Merhum Terzi Muzaffer abimize Allah rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadelerini kullandı.

GörüntülerdeKore savaşını da gördüğünü belirten Aydemir ise Vali Tekinarslan ve Başkan Kara'ya "Allah sizden razı olsun. Devletimize milletimize, zeval vermesin Allah'ım" diyerek dua ettiği de görülüyor.

Milliyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hatay ve Kilis'e roket düştü AttackMan Haber Arşivi 0 23 Ocak 2018 18:56
Kilis’e 1 roket daha atıldı yoSun Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2016 08:58
Erdoğan'ın Kilis'teki konteynerkentteki konuşması PassioN Haber Arşivi 0 06 Mayıs 2012 17:57
Kilis'teki Suriyeli sayısı 5 bin'i geçti N999 Haber Arşivi 0 30 Mart 2012 02:47