IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2018, 02:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İçişleri Bakanlığı: Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı




Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi'ne 3.5 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarında 1996 yılında yaşanan gerginliğin 22'nci yıl dönümünde, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, üst düzey askeri yetkililerle denizden gelerek, Kardak yakınlarında 22 yıl önce düşen helikopterde ölen üç subayın anısına denize çelenk bıraktı. Bölgede bulunan 10 Türk sahil güvenliği ile bir helikopter, Yunan botlarının Kardak'a gelmesini önledi. Yaşanan kısa süreli gerginlik, Savunma Bakanı'nın ayrılması ile sona erdi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi açıklarında 1996 yılında bir kuru yük gemisinin çarpması ile çıkan Kardak krizinin 22'nci yıl dönümünde yine gerginlik yaşandı. Kilimli (Kalimnos) adasında bugün sabah saatlerinde düzenlenen ve üç Yunan subayının Kardak'ta düşen helikopterde ölmelerinin yıl dönümü anısına düzenlenen törenlere katılan Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ve askeri üst düzey yetkililer, ardından saat 11.50'de Kilimli limanından ayrıldıkları savaş gemisi ile Kardak bölgesine geldi. Sabah erken saatlerden itibaren 10 Türk sahil güvenlik botu ile 1 Türk sahil güvenlik helikopteri Kardak bölgesinde tedbir aldı. Türk botları, üç Yunan sahil güvenlik botu ve bir savaş gemisi ile Kardak'a gelen Kammenos ve beraberindekileri, Kardak'a yaklaştırmadı, bura rağmen Kammenos, Kardak'a yarım mil uzakta çelengi denize bıraktıktan sonra bölgeden ayrıldı.

GERGİNLİK GÖRÜNTÜLENDİ

Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik, Kammenos'un bölgeden ayrılmasının ardından sona ererken Yunan Savunma Bakanı denize attığı çelengin fotoğraflarını kendisine ait sosyal paylaşım sitesinden paylaştı, yaşananlar DHA muhabiri tarafından görüntülendi. Bu arada Ege Deniz üzerinde saat 11.00'den itibaren kime ait olduğu belirlenemeyen savaş uçaklarının sesleri duyuldu.



İçişleri Bakanlığı: Yunanistan Savunma Bakanı Kardak'a yaklaştırılmadı

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde: "28 Ocak 2018 tarihinde saat 11.30 sularında Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişimi Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir. "

ÜÇ TÜRK BOTU NÖBET TUTUYOR

Yunan Savurma Bakanı Panos Kammenos'un çelenk attıktan sonra Kardak'a bir mil uzaklıktaki Kalalimnos adası önüne çekildiği görüldü. Yaklaşık 20 dakika bölgede kalan Kammenos, daha sonra geldiği Yunan savaş gemisi ve sahil güvenlik botlarının eşliğinde Leros Adası'na doğru hareket ederken Kammenos'un bulunduğu dakikalarda Türk sahil güvenlik helikopterinin Kardak kayalıklarının üzerine 10 metre kadar alçaldığı ve devriye gezdiği görüldü. Geçtiğimiz yıl helikopterle gelerek Kardak kayalıklarının tam üzerinden çelengini bırakan Kammenos'un bu kez denizden gelmesi buna rağmen Türk botları tarafından adaya, yarım milden daha fazla yaklaştırılmaması dikkat çekti. Kammenos ve beraberindeki Yunan sahil güvenlik botlarının bölgeden ayrılması ile sabah saatlerinde gelen 10 sahil güvenlik botundan 7'sinin Marmaris Aksaz Deniz Üssü ile Kuşadası yönüne yöneldiği, bölgede bulunan 1 helikopterin Kardak'ı terk ettiği ve halen Kardak bölgesinde üç Türk botunun devriye nöbetini sürdürdüğü görüldü. Bölgede Kalimnos Adası önlerinde bir Yunan sahil güvenlik botu da bekleyişini sürdürüyor.

"KARDAK ADALARI BÖLGESİNE GİRME GİRİŞİMİ ÖNLENMİŞTİR"

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri, yaptığı yazılı açıklamada "28 Ocak 2018 tarihinde saat 11.30 sularında Yunan Deniz Kuvvetleri'ne ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişimi, Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlenmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir" denildi.



(alıntı)


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İçişleri Bakanlığı’ndan PYD raporu Feronia Haber Arşivi 0 15 Mayıs 2017 17:02
İçişleri Bakanlığı'ndan ilk açıklama Seth Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2015 16:22
İçişleri Bakanı görevden alınacak N999 Haber Arşivi 0 04 Ocak 2012 01:26
İçişleri Bakanlığı Müfettişleri Diyarbakır' da MasteR06 Haber Arşivi 0 20 Temmuz 2011 12:22