IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By yaSmin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2018, 09:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Afrin sokak sokak ezberleniyor!




‘Zeytin Dalı’ harekâtı, 13’üncü gününde ağırlıklı olarak kırsalda devam ederken, Afrin’de meskûn mahal operasyonları için hazırlıklar da hız kazandı. İnsansız hava araçlarının (İHA) Afrin üzerindeki uçuşlarından elde edilen görüntüler ve istihbarat birimlerinin saha gözlemlerinden gelen bilgilerle hedef analizleri güncelleniyor.
Operasyon planlamaları, bu analizler doğrultusunda bilgisayar ortamında hazırlanan üç boyutlu (3D) harekât resmi üzerinde yapılıyor. Türkiye'de terör örgütü PKK'nın açığı hendeklere yönelik operasyonlarla tecrübe edinmiş olan Özel Kuvvet (Bordo Bereliler) ve Özel Harekât timleri, Afrin'i üç boyutlu haritalarla en ince ayrıntısına kadar inceleyip, sokak sokak ezberliyorlar.

GÖRÜNTÜLER ÜZERİNDEN DEĞERLENDİRME YAPILIYOR!

Hürriyet'in haberine göre görüntülerden terör örgütünün nerelerde mevzileneceği, nereleri tuzaklayabileceği ihtimalleri de değerlendiriliyor. Meskûn mahal operasyon planları sivillere en az zarar verecek şekilde yapılırken, kente yönelik harekât başlamadan önce sivillerin tahliyesi için insani geçiş koridorları açılması da öngörülüyor.

BÜLBÜL ALINDI

TSK ve destek verdiği ÖSO güçleri dün Darmık Dağı'na ağırlık verdi. Askeri kaynaklar, Burseya Dağı'ndan daha yüksek olan Darmık Dağı'nın Afrin'i kuş bakışı görme özelliği olması nedeniyle coğrafi açıdan ciddi öneme sahip olduğunu söylediler. Dağın, Afrin'e bakan yamaçlarındaki PYD mevzileri savaş uçaklarınca bombalanıp top atışlarıyla vuruldu. Havadan ve karadan yapılan yumuşatma atışları sonrası komando ve zırhlı birlikler ilerleyişini sürdürdü.

Yer yer teröristlerle ağır makineli tüfeklerin kullanıldığı çatışmaya girilirken, Afrin kuzeyinde Bülbül Dağı cebindeki Alikar köyü ele geçirildi. Ardından da Bülbül belde merkezi terör örgütü PKK-PYD'den kurtarıldı. Bülbül, 'Zeytin Dalı' harekâtında Afrin ilçesinde PYD-PKK'dan ele geçirilen ilk belde merkezi oldu. Bülbül, Hatay'ın Hassa ilçesinden Kilis kent merkezine uzanan sınır hattı boyunca, örgütün lojistik destek sağladığı merkezlerden biriydi.

DÜN 78 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ!

TSK dün yaptığı açıklamada, önceki gün Afrin'de değişik bölgelere yönelik taarruzlarda 78 teröristin etkisiz hale getirildiğini, böylece harekâtta şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 790 olduğunu duyurdu.

TSK, 29 Ocak Pazartesi günü Asos-Kandil, Zap, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerine yapılan iki ayrı hava harekâtında da 49 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.
alıntıdır

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
afrin, afrin operasyon, pyd operasyon


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2015 Sokak Modası, 2015 Sokak Modası Kombinleri, 2015 Sokak Modası Kıyafetleri Violent Sokak Modası 0 13 Aralık 2014 21:31
Dede sokak sokak dolaşarak torununu arıyor SeckiN Haber Arşivi 0 28 Ağustos 2013 10:45
Sokak sokak koca arıyor Wick Esrarengiz Olaylar 8 20 Mayıs 2010 11:49