IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2018, 09:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2023 tahviline iki kat talep




Hazine dün düzenlediği 3 ihalede 8.5 milyar TL borçlandı. 2023 vadeli kâğıda yaklaşık iki kat talep gelirken, faiz de önceki ihaleye göre düştü
Afrin operasyonunun ekonomiye olumsuz yansıyacağı iddiaları üzerinden yaratılmaya çalışılan kriz algısı çabalarına en anlamla cevabı, dünkü Hazine ihalelerinde yatırımcılar verdi. Hazine'nin dünkü 3 ihalesinde talep beklentilerin üzerine çıktı. Son 7 yılın aylık bazda en yüklü tahvil ihalelerine çıkan Hazine'nin, özellikle 2023 vadeli tahviline gelen yüksek talep, yatırımcıların Türkiye'ye güveninin göstergesi oldu. Hazine dün düzenlediği 3 ihalede 8.5 milyar TL borçlandı.

BUGÜN DE 3 İHALE DÜZENLENECEK
18 Ocak 2023 vadeli tahvile piyasa yapıcı bankalardan 3 milyar 553 milyon liralık teklif gelirken, bunlara satış 1 milyar 954 milyon TL oldu. Tahvile ihalede ise yaklaşık 3.8 milyar lira teklif gelirken, söz konusu tahvilin faizi ocakta düzenlenen ihaleye göre 14 baz puan azalarak yüzde 12.47'ye geriledi. Tahvile gelen toplam teklif 7.4 milyar TL, satış ise 4.3 milyar TL oldu. Hazine bugün de iki tahvil ve bir kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek.

GÜVENİN GÖSTERGESİ
Hazine'nin piyasaya 13.4 milyar TL iç borç ödemesi bulunduğunu hatırlatan İntegral Yatırım Menkul Değerler Araştırma Direktörü Tuncay Turşucu, "Hazine 3 ihalede toplam 8.5 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi. Rahat bir ihale günü geçti diyebiliriz. Kısa vadeden çok uzun vadeye talebin olması hem sağlıklı hem güveni gösteriyor" dedi. Kapital FX Araştırma Müdür Yardımcı Enver Erkan da ihalelere yüksek talep gelmesinin ve faizlerin de yükselmemesinin olumlu olduğunu vurgulayarak, yabancıların Türk tahvillerine ilgi gösterdiğini söyledi.
alıntııdr.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
2023, 2023 hazine, 2023 hedef


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yıl 2023 Süslü Komedi ve Mizah 2 10 Ocak 2009 20:45