IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By yaSmin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2018, 09:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rüzgâr enerjisinde denize dev yatırım




Güneş ve rüzgârda 1000’er me*****lık yeni YEKA ihaleleri için çalışmalara başladıklarını söyleyen Enerji Bakanı Albayrak, “Özellikle rüzgârda dünyanın en büyük ‘offshore-denizin üstünde’ projesini hazırlıyoruz. Dünyada ses getirecek” dedi
Rüzgârda dünyanın en iyi fiyatlı ihalelerini yapan Türkiye, şimdi de rüzgâr enerjisi alanında 'off shore-denizin üstünde' dev ihalelere hazırlanıyor. Sabah gazetesi, a Haber, Takvim, Yeni Asır ve Para dergisi tarafından, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayesinde düzenlenen "1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu: Fırsat Yılı 2018" konferansında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, dünyanın en büyük off-shore ihalesine çıkılacağının müjdesini verdi. Gelecek 10 yılda güneş ve rüzgârda 10'ar bin me*****lık yatırım yapılacağını anımsatan Albayrak, "2017 iki YEKA ihalesi ile dünyada ses getirdiğimiz bir yıl oldu. Rüzgârda dünyanın en büyük oyuncularının rekabetiyle fiyatlama noktasında rekor kırdık. Bu yeterli değil. Güneş ve rüzgârda 1.000'er me*****lık yeni YEKA ihaleleri için çalışmalara başladık. Rüzgârda dünyanın en büyük off-shore projesini hazırlıyoruz. İnşallah bu yıl 1.000'er MW'lık rüzgâr enerjisi ihaleleriyle dünyanın en büyük off-shore projesini hazırlıyoruz. Ölçümler yapıldı ve verimliliği en yüksek ihalelerin hazırlanmasını bekliyoruz" dedi.
BORDA MUCİZE ÜRÜNLER GELİYOR
Bor madeninde de bu yıl itibarıyla önemli hamleler yapacaklarını söyleyen Bakan Albayrak, "Bu konuda dünyada yetkin ve önemli kurumlarda çalışmış uzmanlardan ekip kurduk. Bu yıl borun katma değerli ve stratejik ürüne dönüştürülmesi kapsamında önemli 2-3 tesisin temel atma süreciyle ilgili açıklamaları yapacağız. Yerli ve milli kamu savunma sanayisi şirketimizle birlikte işbirliği ve ortak şekilde, dünyada ses getirecek adımlar atacağız. Savunma sanayisinde stratejik ürünler olacak" diye konuştu.
Borda kilosu 500 dolardan 10 bin -30 bin dolarlar seviyesinde stratejik ürünler geliştireceklerini belirten Albayrak, şu bilgileri verdi: "Eti Maden geçen yıl 2.2 milyon ton ihracatıyla rekor kırdı. İhracatı 880 milyon dolara kadar çıktı. Bu alanda faaliyet gösteren bir şirketimizle joint venture olarak bunu yapacağız."

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bor, rüzgar, rüzgar enerjisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye rüzgar enerjisinde Avrupa'da 10. sırada Cappy Haber Arşivi 0 12 Şubat 2015 17:43
Flaş!.. Rüzgar’a kurusiki gözaltisi!.. Yönetmen sinan çetin’in oğlu rüzgar çetin PauL Haber Arşivi 0 08 Şubat 2012 10:27
Ar-Ge'ye Dev yatırım SLyther Otomobil Haberleri 0 06 Aralık 2011 08:18