IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2018, 14:19   #1
Çevrimdışı
✰ ÖzeL..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolar yükselmeye devam ediyor…




Dolar yükselmeye devam ederken dolar kurundaki son durum an be an takip ediliyor. Artan jeopolitik riskler, ABD yaptırımları sonrası Rus piyasalarında yaşanan sert kayıplar ve kendi iç riskleri nedeniyle dün TL dolar ve euro karşısında tarihi düşük seviyeleri görürken. Kur bugün de 4.1723 ile tarihi rekorunu yeniledi. Euro/TL de 5.1646 lira ile yeni rekor düzeye çıktı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Dolar hareketlendikçe “Dolar ne kadar oldu?” sorusu önem kazanıyor. Piyasalar bugün yurt içinde açıklanacak olan cari açık verisini, jeopolitik gelişmeleri ve Rusya piyasalarındaki hareketleri izleyecek. Suriye’de kimyasal silah kullanımı iddialarına ABD’nin tepki vereceğini açıklamasının askeri hareketlilik yaratacağı öngörülerinin jeopolitik endişeleri tetiklemesi ve ABD yaptırımları sonrası Rusya piyasalarında yaşanan sert kayıplara paralel ve kendi iç riskleri nedeniyle dolar/TL dün sert yükselişle 4.14’e yaklaşarak tarihi zirvesini yeniledi. Dolar/TL bugün de 4.1723 ile tarihi zirvesini yeniledi.

Küresel satış baskısının yanında iç siyaset, yüksek cari açık ve yüksek enflasyona ilişkin endişelerle Türkiye piyasaları satış baskısından daha da kuvvetli etkileniyor.

TL’nin dün dolar karşısındaki değer kaybı bir ara 1.7’ye yaklaşırken, Aralık başından bu yana en büyük günlük düşüş yaşandı.


Dolar/TL’de 4.15 seviyesinin önemli olduğunu söyleyen bir bankacı, “Bu seviye aşılıp 4.15-4.20 bandına gelindiği takdirde kısa vadede TL çok fazla değer kaybına uğramış olacak. Dolayısıyla bu bant TL’de yeni pozisyon açılması için bazı yatırımcılara cazip gelebilir. Artık bu kadar kayıp varken, olası yeni kayıpların miktarının azaldığı düşüncesi oluşacak. Kur çok kısa sürede 3.85’ten neredeyse 4.15’e geldi. Bu seviyenin üzeri de görülebilir ama ne kadar daha yukarı çıkacak?” dedi.

Aynı bankacı, “Piyasa 25 Nisan toplantısı öncesinde belki TCMB faiz artırımına gider mi şeklinde test yapıyor da olabilir. Kurun bir bu kadar daha yükselmesi zor, TCMB devreye girmek zorunda kalabilir” dedi.

Lauressa Advisory’dan Nicholas Spiro dün Reuters’a verdiği görüşte, “Türk varlıkları dışsal ve hatta içsel şoklara karşı savunmasız olmaları nedeniyle çok göze batıyor. Bütün gözler şu anda ruble üzerindeyken, lira Türk para politikasında ortadan kalkmayan kredibilite eksikliği nedeniyle ağır bir bedel ödemeye devam ediyor. Artık ekonominin aşırı ısınması ve gelişmekte olan piyasalara yönelik ek endişeler var, bunlar da TL’nin sıkıntılarını artırıyor” demişti.




alıntı

__________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..






Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
dolar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
THY Şov Devam Ediyor. Chelt Havacılık Haberleri 0 22 Temmuz 2011 18:34
Yükselmeye devam ediyor! Slipknot Cep Telefonlar 0 10 Eylül 2010 18:44