IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Mayıs 2018, 15:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce




Son dakika haberine göre, CHP'nin TBMM Grubu Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı olarak belirledi. İnce ise yaptığı ilk açıklamada, "Dün hepinize söyledim 'zamanı gelince' dedim mesajı almadınız. 'Gel-İnce' dedim siz anlamadınız" ifadelerini kullandı. Toplantı salonunda Kılıçdaroğlu, İnce'nin adaylığını açıkladı. İlk konuşmasını yapan İnce, "Herkesin Cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

CHP'nin TBMM Grubu Cumhurbaşkanı adayını belirledi. Muharrem İnce, partinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterildi. Karar oy birliği ile alındı.

CHP'nin adayının açıklandığı toplantıda konuşan Muharrem İnce, "24 Haziran'da Çankaya'ya çıkacağım" dedi. İnce, konuşmasının ardından çağrıda bulunarak, "Herkesi 1. Meclis önüne bekliyorum" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU, İNCE'NİN ADAYLIĞINI BU SÖZLERLE DUYURDU

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığını, "Bu sorunları çözme konusunda bir öğretmen kararlı. Eski bir öğretmen yeni bir politikacı, gel bakalım." sözleri ile duyurdu. Kılıçdaroğlu, İnce'yi kürsüye çağırdı.

İNCE: HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM

İnce ise "Parti başkanından Cumhurbaşkanı olmaz. Bunun hep söylediniz, ben de bu görüşünüzü hep savundum. 24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteği ile Cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, bu salonda bulunanların değil, 80 milyonun, herkesin, AK Partililerin, MHP'lilerin, Saadet Partililerin, sağcıların, solcuların herkesin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum. Rozetimi size emanet ediyorum" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu, CHP rozetini çıkaran Muharrem İnce'ye Türk Bayrağı rozeti taktı.

nce'nin açıklamaları:

Bu salonda zaman zaman dozunu aşan laflar söylemiş, sonra demiş ki, çocuklarımızın geleceği için bana rakip olmuş olabilir ama bu çocuk doğrusudur demiş. Şimdi size soruyorum. Ey AK Partili kardeşim sana da soruyorum. Kardeşin dediğinin evinin önüne helikopter gönderenden, kendisinden başka hiçbir şey düşünmeyen bu insandan bu millete fayda gelmez. İyi düşün. Bu iki parti başkanına iyi bak. Kim kendini, kim milleti düşünüyorum.

Cumhurbaşkanı, o da tek. AK Parti'nin Cumhurbaşkanı, CHP'nin Cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı tektir, partisiz olur, partisiz. Bana diyor ki, 'Senin tecrüben yeter mi?' diyor. Ben 3 Kasım 2002'de oldum, sayın Erdoğan, Mart 2003'te oldu. Ben 5 ay kıdemliyim. Askere gitseydik, ben çavuş olurdum, o onbaşı olurdu. 550 milletvekili var, 7 milletvekili var orada, 3 Kasım 2002'den bu yana aralıksız milletvekili. Haluk Koç, sayın Genel Başkan, Engin Altay, Akif Hamzaçebi. Grup Başkanvekilliği yapmışım. 16 yıl milletvekilliği yapmışım. Meclis'te sayısız kapalı oturuma katılmışım. 2003 tezkeresinde oy kullanmış şerefli bir milletvekilliyim. 2003'te milletvekili oldu sayın Erdoğan, Meclis'e geldi, parmak izini kullanamadı. Bilmiyordu. 1 günlük vekilken Başbakan oldu. 1 günlük vekilden Başbakan yapacaksınız, 16 yıllık vekilden Cumhurbaşkanı yapmayacaksınız öyle mi? Muharrem İnce, diploman var mı diyorsanız, 8 dönem. 8 dönemlik transkript... Meydanlarda ekonomi, tarım, dış politika, eğitim konuşacağız, diye bekliyorum. Bunları konuşmayacağız, kavga edeceğiz kampanyasına girişeceklerse daniskasını yaparım, daniskasını. Tercihim birincisi. Ben meydanlarda entelektüel bir tartışma yapmak istiyorum. Tercihinizi siz yapacaksınız.

CHP'ye genel başkan olamadın, Türkiye'ye Cumhurbaşkanı olacaksın diyor, Tayyip Erdoğan, Beyoğlu'na belediye başkanı olamadı, Türkiye'ye Cumhurbaşkanı oldu. 91'de Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili adayı oldu, akşam milletvekili yattı, sabah kalktığında milletvekili değildi. Ben niye olamıyor muşum?

"İKİ İDDİAM VAR"

İki iddiam var. 1, terör nereden gelirse gelsin, ***, IŞİD, FETÖ, en kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. 2, yetimin hakkına göz dikenlere, ihaleye fesat karıştıranlara, terörü destekleyenlere ve bu ülkeyi soyanlarla sonuna kadar mücadele edeceğim.

Ahmed Arif'i okuyup da etkilenen Yalovalı Muharrem İnce, 54 yaşında aynı heyecanı duyuyorum.

İşinin, aşının derdine düşmüş, bir damla huzur arayan insanlarımızı selamlıyorum. Sayın Genel Başkanımıza, partimize, ülkemize yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Adalet Yürüyüşü'nü gerçekleştirdiği için sayın genel başkanı hepinizin ayakta alkışlamasını istiyorum. Kendisine karşı aday olmuş, onu eleştirmiş birisini cumhurbaşkanı adayı yapmak her babayiğidin harcı değildir. Şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum. Geleceğimiz elimizden kayıyor, akıp gidiyor.

Çıkış yolunu göstermek bizim görevimiz. Cumhuriyeti kuran parti, cumhuriyeti kurtaracaktır. Geleceğimizi geri alacağız. Geçmişle bugünü kavga ettirenler geleceği kaybederler. Bizim derdimiz kavga değil, bizim derdimiz sorun çözmek. AKP-FETÖ ortaklığı cumhuriyeti rotasından çıkarmıştır. Ekonomimiz dış müdahalelere açıktır. Memleket yalan rüzgarı ile yönetiliyor. Sözde dünya lideri her gün bağırıp çağırıyor.

50 BİN AVUKATA ÇAĞRI

Bu ülkenin gençlerine sesleniyorum. Çocuklar, evlatlarım, öğrencilerim, kardeşlerim. Nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağımı size anlatayım. Bir insanı hayatta 3 kişi kıskanmaz. Anası, babası, bir de öğretmeni kıskanmaz. Öğretmeni gurur duyar. Profesör, kaymakam olmuş öğrencilerim var. Hepsiyle gurur duyuyorum. Ben onlara fizik anlatırken, kağıdı değerlendirirken isimlerini kapatırdım, okurdum, adını görmeden okurdum kağıdı. Adını görmeyeceksin ki adil olacaksın. Bunlar ne yaptı? Tam 14 sene üniversite sorularını çaldırdılar. Gençler, sizin sorularınızı çaldırmayacağım. Sadece soruları mı? Buradan uyarıyorum, sınavda soruyu çalan sandıkta oyu çalar. Bugünden uyarıyorum. Değerli avukatlar, 50 bin avukat. Cübbelerinizi 24 Haziran'da arabanızda tutun. Her an sizi YSK'nın önüne çağırabilirim.

Hazineden parayı çaldırmayacağız. 24 Haziran'da Cumhurbaşkanıyım. Sizce ben nereye giderim, saraya mı Çankaya'ya mı? Sarayı ne yapacağım? Sarayı bu ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim, bilim yuvası yapacağım.

Evlatlarım size bir sözüm daha olsun. Kamuda yükselme, müdür olma, genel müdür olma, müsteşar olma, öyle bir kritere bağlayacağız ki, yüzyıl kimse değiştiremeyecek. Adil olacağız. Kimsenin mezhebine bakmayacağız. Kimsenin mini eteği ile ilgilenmeyeceğiz. Veterinerden TÜBİTAK Başkanı yapmacağız. Parti il başkanından hakim-savcı yapmayacağız.

Nasıl yargıçsınız siz, nasıl yargıç. Yüksek yargıçların dünya görüşleri gazetelerde çarşaf çarşaf. Hepsini temizleyeceği bunları. Beni Cumhurbaşkanı olarak, beni yargılayamayacak bir yargıcın ne işi var orada? Önce adaleti kuracağız.

Yarın saat 14:00'te Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda ilk mitingimizi yapıp, Yalovalılar ile helalleşiyorum. 1. Meclis'in önüne gideceğiz. 1. Meclis'in önünden sayın Tezcan seçim startını verecek. Uygun olan arkadaşlarımız bekliyorum. Bu sefer iktidar istiyoruz, iktidar.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları:

25 Haziran'da sadece İzmir'in dağlarında değil, Türkiye'nin bütün dağlarında çiçekler açacak. Buna inanarak söylüyorum. Bu topraklar demokrasi mücadelesinin verildiği topraklardır. Demokrasi için her türlü mücadeleyi göze alacağız. 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetimizi kurduk. Bütün mazlum milletlere örnek olduk. 1946'da çok partili yaşama geçtik. 14 Mayıs 1950'de seçimi kazanan DP'ye İsmet İnönü kendi koltuğunu verdi. Dünya tarihinde görülmemiştir, tek adamken demokrasiyi bu ülkeye kazandırmış ve DP'ye iktidarı teslim etmiştir. Demokrasi uğruna bu ülkede ağır bedeller ödendi. İdam sehpaları konuldu.

Şimdi 2018'deyiz. 21. yüzyıldayız. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir sürecin içine evrildi. 20 Temmuz'da sivil darbeyi gerçekleştirdiler. Bugün bir yol ayrımındayız. Siyasi partilerle ittifak yapmak istiyoruz.

1- 12 Eylül darbesinin getirdiği yüzde 10 seçim barajını ve darbe hukukunu sıfırlamak için sıfır baraj ittifakı istiyoruz.

2- Seçme hakkının üzerindeki bütün engelleri kaldırmak istiyoruz.

3- Demokrasi kültürünü geliştirmek için ittifak istiyoruz.

4- Kutuplaşmaya son vermek için ittifak istiyoruz. Kimlik, inanç üzerinden siyaset yapılmasın.

5- Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunun için ittifak istiyoruz.

Yeni bir yol ayrımı ile karşı karşıyayız. Bugün 4 Mayıs 2018. 21. yüzyıldayız. 20 Temmuz darbesinden sonra hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Yargı bağımsızlığı yoktur. Medya kontrol altındadır. Ancak bir grup medya direnmektedir, onlar da her türlü baskıya maruz kalmaktadır.

Seçmen listeleri hazırlandı, benim çağrımdır, herkes gidip bir kontrol etsin. Adın var mı yok mu?

Hiç kimse haziran tatil ayı, deniz kenarına gidelim deme lüksü yoktur. Herkes bayram havası içinde sandığa gitmelidir.

Türkiye bugün, bir beka sorunu yaşamaktadır. Demokrasi ve milli irade ipotek altındadır. Bugün 21. yüzyılda sarayın vesayetini perçinlemek için Genelkurmay Başkanı ve sarayın sözcüsü bir başka Cumhurbaşkanı'na gidip baskı kurmaktadır. Kimse orduyu kullanıp demokrasi üzerinde vesayet kurmasın. Bu ayıbı ordunun üzerine gölge olarak düşürenlerin Türk siyasetinde asla yeri yoktur.

Dış politika, bugün bütün dünya ile kavgalıyız. Ekonominin çivisi çıktı. Doları kontrol edemiyorlar. Mevcut yöneticiler yakayı tefecilere kaptırmış durumda. Halka değil, rantiyeye çalışıyorlar. Ekonomide alacağımız çok yol var. Beşinci sorun alanımız eğitim. 16 yılda 14 kez eğitim politikası değişti.

İNCE'DEN İLK AÇIKLAMA

Ankara'daki adayın açıklanacağı tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muharrem İnce, "Dün hepinize söyledim 'zamanı gelince' dedim mesajı almadınız. 'Gel-İnce' dedim siz anlamadınız. Her şey daha güzel olacak." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin adaylığıyla ilgili olarak "Tarih yazacak" dedi.



Odatv, İnce için CHP'nin hazırlattığı otobüslerin fotoğraflarına ulaştı. CHP'nin otobüslerinde "Türkiye'ye güvence Muharrem İnce" sloganı yer aldı.



alıntı

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adaylık, cumhurbaşkanlgıı, muharrem ince


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muharrem İnce'den B planı Seth Haber Arşivi 0 12 Eylül 2014 20:11
Muharrem İnce'den istifa açıklaması Seth Haber Arşivi 0 14 Ağustos 2014 21:45
Muharrem İnce'den 4+4+4 açıklaması PassioN Haber Arşivi 0 11 Mart 2012 16:29
Muharrem İnce: Ya beni öldürürlerse PassioN Haber Arşivi 0 17 Şubat 2012 21:21
Muharrem İnce: Bu kış faşizm geldi PassioN Haber Arşivi 0 22 Ocak 2012 11:22