IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Mayıs 2018, 11:05   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Acil Servisi Arayıp "Ölüyorum Yardım Edin" Dedi, Operatör Dalga Geçince Yaşamını Kaybetti




22 yaşında 1 çocuk annesi Naomi Musenga'nın acil yardım hattının hatası yüzünden ölümü Fransa'da tartışma başlattı. Strasbourg'da 29 Aralık tarihinde şiddetli karın ağrısı sebebiyle acil yardım hattını arayan genç kadın telefondaki sorumludan "Yardım edin lütfen, ölüyorum" diyerek yardım istedi.

OPERATÖR TERSLEDİ

Telefon kayıtlarında güçsüz ve bitkin bir sesle ısrarla yardım isteyen genç kadının çağrısını alan 50 yaşlarındaki operatör, "Neyiniz var söyleyin yoksa görüşmeyi sonlandıracağım" cevabı verdi. Şiddetli karın ağrısı olduğunu söyleyen genç kadına "Aile hekiminize başvurun" diyen operatöre bunu yapabilecek halde olmadığını ifade eden kadına "Bizi aramaya gücünüz var ama orayı arayamıyorsunuz öyle mi?" şeklinde terslediği öğrenildi.

ACI ÇEKEN KADINA "HERKES BİR GÜN ÖLECEK" DEDİ

Kayıtlarda ayrıca iki operatörün konuşmaları da duyuluyor. "Öleceğini söylüyor. Karnı ağrıyormuş" diyerek genç kadını ciddiye almayan operatör ile iş arkadaşı, genç kadınla dalga geçiyor. "Ölüyorum yardım edin lütfen" diyen Naomi'ye doktor çağırma hattının numarasını veren operatör, "Elbette, herkes gibi bir gün öleceğiniz kesin" cevabını veriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



GEÇ KALINDIĞI İÇİN HAYATINI KAYBETTİ


Doktor çağırma hattını aramayı başaran kadın saatler sonra doktorun tekrar acil hattını arayıp ambulans istemesiyle hastaneye kaldırıldı. Fakat ilk aramasının üzerinden 6 saat sonra hastaneye gelen genç kadın hayatını kaybetti.

OPERATÖR HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Adli tıp raporuna göre iç organları çalışmayı bırakan ve iç kanama geçiren genç kadının başına gelen olay tüm Fransa'yı duygulandırdı. Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, Twitter hesabından yaptığı açıklamada konu ile alakalı "Büyük bir işleyiş bozukluğu" ifadelerini kullandı. Acil hattında çalışan ve Naomi'nin çağrısına bakan 50 yaşlarındaki operatör kadının 2 Mayıs'ta açığa alındığı ve 3 Mayıs'ta kurum içi soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Ayrıca Noami'nin kız kardeşinin savcılığa mektup yazması üzerine operatör hakkında "Tehlikede olan insana yardım etmeme" suçundan adli soruşturma başlatıldığı açıklandı.

SENDİKA YOĞUN ÇALIŞMA KOŞULLARINDAN ŞİKAYETÇİ

Operatörlerle ilgilenen sendika ise yaptığı açıklamada sorumlu operatörün olaydan sonra olayın ciddiyetinin yeni yeni farkına vardığı ve psikolojik destek almaya başladığı bildirildi. Bazı yoğun bayram günlerinde 2 bin - 3 bin telefon görüşmesine bakan operatörlerin yorgun olduğunu ve bu sebeple hata yapmış olabileceğini söyleyen sendika, çalışma şartlarından da şikayet etti.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
~

Çok güzel gözlere, kaşlara sahip olman gerekmez.

Yüzüme bakacak kadar, yüzün olsun. ` Kâfi.

#
UzmaN ~
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
fransa, komik - ilginç, yaŞam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Ben Valiyim" Dedi, Çoban İnanmadı! Sonra Göz Tedavisi İçin Yardım İstedi UzmaN Haber Arşivi 0 27 Nisan 2018 11:34
112 acil serviste görevli doktora 6 kez "Eşek" dedi 12 bin lira ceza aldı Violent Haber Arşivi 0 21 Haziran 2012 09:59
"Sevmek" dedim. "Yoluna ölmek" dedi. Sevda Aşk ve Sevgi Köşesi 0 30 Ocak 2012 01:31