IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
2Beğeni(ler)
  • 2 Post By yaSmin

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2018, 18:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
"Trump'ın Türkiye kararının ekonomik mantığı yok"




New York'taki finansal danışmanlık ve araştırma şirketi MRV Associates'in Müdürü Mayra Rodriguez Valladares, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ek gümrük vergileri uygulama kararının ekonomik olarak mantığının olmadığını söyledi.
New York'taki finansal danışmanlık ve araştırma şirketi MRV Associates'in Müdürü Mayra Rodriguez Valladares, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ek gümrük vergileri uygulama kararının ekonomik olarak mantığının olmadığını söyledi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Trump'ın, ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük tarifesi oranlarını iki katına çıkararak bu ürünlere sırasıyla yüzde 50 ve yüzde 20 gümrük vergisi uygulamak için talimat vermesi hakkında konuşan Rodriguez Valladares, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE İLE DAHA İYİ İLİŞKİLER KURMASI İÇİN ÇABALAMASI GEREKİYOR"

Rodriguez Valladares, "Trump'ın kararının ekonomik olarak hiçbir anlamı yok. ABD'nin Orta Doğu'da istikrarlı ve yakın bir müttefiki olan Türkiye ile daha iyi ilişkiler kurması için çabalaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik ve alüminyumun toplam Amerikan tüketimi içindeki payının düşük olduğunu kaydeden Rodriguez Valladares, buna rağmen Trump'ın kararının, Türkiye'den ABD'ye söz konusu ürünleri ithal etmek isteyen Amerikalı üreticileri olumsuz etkileyeceğini vurguladı.



"TEHDİT VE ZORBALIK YOLUYLA İSTEDİĞİNİ ALMAYA ÇALIŞIYOR"

Rodriguez Valladares, Trump'ın Türkiye dahil yabancı ülkelere karşı gümrük vergileri uygulayarak ticaret savaşı başlatmasıyla ilgili olarak, "Trump, gümrük tarifelerini pazarlık kozu olarak bile kullanmaya çalışmıyor, çünkü pazarlık sunmuyor. Tarifeleri doğrudan tehdit olarak kullanıyor." yorumunu yaptı.

Trump'ın tavrının değişken ve güvenilmez olduğunu dile getiren Rodriguez Valladares, "Gümrük tarifelerini tehdit olarak kullanan Trump, siyasi ve ekonomik alanlarda zorbalık yoluyla istediğini almaya çalışıyor." dedi.



TRUMP'IN TEHDİTLERİ KÜRESEL EKONOMİYE ZARAR VERİYOR

Rodriguez Valladares, Trump'ın başlattığı ticaret savaşı ve gümrük vergileri tehditlerinin küresel ekonomiye zarar verdiğine dikkati çekerek, bu nedenle küresel ekonomiye ek olarak ABD ve Çin'in de büyüme hızlarının yavaşlayacağını ifade etti.

Trump'ın gümrük vergisi kararlarının ve ticaret savaşının yükselen piyasalara ve gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerine de zarar verdiğinin altını çizen Rodriguez Valladares, Trump'ın Türkiye ile ilgili kararının ardından yatırımcılarda tekrar endişe oluştuğunu belirterek, New York borsasında cuma günü büyük kayıplar yaşandığını kaydetti.

Ticaret savaşı endişeleriyle yatırımcılar New York borsasında satış pozisyonu alırken, cuma günü endeksler yüzde 0,7 düşüşle, Dow Jones Sanayi Endeksi de 196 puanlık kayıpla haftayı kapattı.

"AMERİKALI İMALATÇILAR İÇİN ARTAN MALİYET"

Londra'daki Capital Economics Gelişen Piyasalar Uzmanı William Jackson, Türki lirasındaki zayıflamanın Türk ihracatçısının rekabet gücünü artıracağını belirterek Trump'ın Türkiye ile ilgili gümrük tarifleri kararının da bu rekabeti bir ölçüde bastıracağını söyledi.

"Trump'ın kararı, Türkiye'den çelik ve alüminyum ithal eden Amerikalı imalatçılar için daha yüksek maliyet anlamına geliyor." ifadelerini kullanan Jackson, düşük Türk lirasından çelik ve alüminyum ithalatı yapan ABD'li şirketlerin Trump'ın kararı nedeniyle olumsuz etkileneceğini belirtti.

Jackson, Trump'ın kararıyla ilgili olarak "Türkiye'den çelik ve alüminyum ithal eden ve buna bel bağlayan Amerikalı imalatçıların maliyetleri artacak. Yeni gümrük tarifeleri nedeniyle bu şirketler için ithalat daha pahalı hale gelecek." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE, ABD'NİN EN ÇOK ÇELİK İTHAL ETTİĞİ 6'NCI ÜLKE

Türkiye, geçen yıl 11,5 milyar dolar değerinde çelik ihraç ederken, 157 milyar dolarlık toplam ihracatın içindeki çelik ihraç payı yüzde 7,3 oldu.

Geçen yıl Türkiye'nin en çok çelik ihraç ettiği ülkeler arasında ABD zirvede yer alırken, Türkiye'nin ABD'ye çelik ve alüminyum ihracatı 1,1 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye, geçen yıl, ABD'nin en çok çelik ithal ettiği 6'ncı ülke olurken; ABD'nin toplam çelik ithalatının içinde Türkiye'nin payı ise yüzde 7 seviyesindeydi.

Beyaz Saray ve ABD Ticaret Bakanlığı'ndan cuma günü yapılan açıklamada, ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik üzerindeki gümrük tarifesi oranının iki katına çıkararak yüzde 50'den uygulanmaya 13 Ağustos'ta başlanacağı bildirildi.
alıntıdır

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
amerika, ekonomi, trump


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trump'ın "1915 Olayları" Açıklamasına Türkiye'den Sert Tepki: Reddediyoruz UzmaN Haber Arşivi 1 26 Nisan 2018 01:58
Trump Pakistan'a yardımları durdurdu ve İran için "değişim zamanı" dedi AttackMan Haber Arşivi 1 03 Ocak 2018 15:17
AYM Balyoz davasındaki "ihlal" kararının gerekçesini açıkladı Seth Haber Arşivi 0 05 Temmuz 2014 12:45
Call of Duty: Black Ops 2'de "port" mantığı olmayacak Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 28 Mayıs 2012 13:47