IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Eylül 2018, 08:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rusya'dan dev tatbikat




Rusya’nın, tarihinde ilk kez Akdeniz’de donanma ve hava kuvvetlerinin katılımıyla düzenlediği tatbikat bugün başlıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Tatbikatı Kommersant gazetesine değerlendiren Berkeley Üniversitesi'ne bağlı ABD Donanması Araştırma Merkezi'nden savunma uzmanı Dmitriy Gorenburg, tatbikatın ABD'nin bölgedeki eylemlerine verilen bir yanıt olarak görülebileceğini ifade etti. Gorenburg, "Bu durum, tatbikatın görevleri arasında anti-denizaltı savunma unsurunun bulunduğunu kanıtlıyor. Zira tatbikat, bölgede Ohio ve Virginia sınıfı, Suriye'yi vurma kapasitesine sahip en az 2 ABD denizaltısının bulunmasıyla bağlantılı olarak yapılıyor" dedi.

ÖNEMLİ OLAN AMAÇ

Bölgede hangi güçlerin yoğun olduğunun bir önem taşımadığını ifade eden savunma uzmanı, önemli olan noktanın amaç olduğun belirtti. Gorenburg, "Şu anda ABD, Suriye'den birliklerini ve teçhizatını çekiyor ve böyle bir durumda, Washington'un ani saldırı düzenleyeceğini öngörmek tuhaf olur" yorumunu yaptı. Beyaz Saray'da Suriye stratejisi konusunda fikir ayrılığı yaşandığına da dikkat çeken Gorenburg, "Başkan Donald Trump, Suriye'deki askeri varlığı azaltmak istiyor ancak yönetimdeki birçok isim askeri varlığın sürdürülmesi gerektiğine inanıyor" diye ekledi.

11 BÖLGEYİ KAPSIYOR

Rusya Savunma Bakanlığı, 1-8 Eylül tarihlerinde Akdeniz'de 25 gemi ve 30 uçağın yer alacağı Rusya Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Vladimir Korolyev'in yönetiminde bir tatbikat gerçekleştireceğini duyurmuştu. Rusya Savunma Bakanlığının yayınladığı videoda yer alan haritaya göre, tatbikat Akdeniz'de Suriye, Mısır, Libya, Kıbrıs ve Türkiye açıklarında bulunan 11 bölgeyi kapsıyor. Tatbikatta 2 denizaltı ile 26 gemi, 34 uçak ve helikopterin görev alacağı bilgisini paylaşan Korolev, Kuzey Filosundan Mareşal Ustinov füze kruvazörünün amiral gemisi olarak görev yapacağını aktardı. Uçaklar arasında da Tu-160, Tu-142MK ve İl-38 denizaltı savar uçaklarının yanı sıra Su-33 ve Su-30 avcı savaş uçakları bulunuyor.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
füze, rusya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık