IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2018, 12:27   #1
Çevrimdışı
✰ ÖzeL..
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Melih Gökçek ile Mustafa Tuna kavgası büyüyor!




Mustafa Tuna ile Melih Gökçek arasındaki kavga gittikçe sertleşiyor. Gökçek, Tuna'yı yalan söylemekle suçladı ve "Seni insan yüzüne çıkamaz hale getiririm" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, katıldığı bir televizyon programında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin gelirlerindeki artışlarla ilgili çarpıcı rakamlara dikkat çekti. Tuna, belediyenin hafriyat gelirinin aylık 30 bin Türk Lirası iken, belediyeye devrolduktan sonra ortalama 15 milyon TL’ye çıktığını söyledi ve isim vermeden kendisinden önceki AKP'li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i eleştirdi.

GÖKÇEK’TEN TUNA’YA YANIT

Tuna’nın açıklamasına Melih Gökçek’ten yanıt gecikmedi. Gökçek, sosyal medya platformu Twitter’daki hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bugün Sn Mustafa Tuna attığı twitte ve bir TV’de yaptığı konuşmada aylık 30.000 TL olan hafriyat gelirlerinin 15 milyon TL’ye ulaştığını yazarak resmen vatandaşın gözünde bizi hırsız ilân etmiş… Verdiğim cevabın bir nefsi müdafaa olduğunu parti yönetimimin anlayışla karşılayaçağı ümidiyle, konuyu detaylı olarak anlatmak isterim…

Önce şunu belirtmek isterim, hafriyat işi belediye tarafından Anfa’ya ihale edilmiş, Anfa’da işi yıllık 1.320.000 TL’den Osmanlıspor’a ihale etmiştir… Osmanlıspor’da işletme işini bir alt firmaya yaptırmıştır. Osmanlıspor’a yıllık ne kadar gelirleri olduğunu sordum… Yıllık 5.000.000 (1.320.000 Anfa kirası bunun içinden veriliyor) civarında olduğunu söylediler… Bu para Osmanlıspor’da Webo’ya verilen bir yıllık oynama bedeli…

Spor için sn cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin takımlara verdiği destek ortada iken Osmanlıspor’a ihale karşılığı bir yerden 5 milyon gelmesi çok normal bir olaydır. Osmanlıspor’a bunun haricinde Ankara Büyükşehir Belediyesinden tek kuruş bağış yapılmamıştır.


Buna karşılık benim son dönemimde Ankaragücü spor kulübüne, belediye ve bağlı şirket bütçelerinden 10 milyon TL yardım yapılmıştır… Hiç kimse de bu yardım niye yapıldı dememiştir… Sn Tuna’da Ankaragücü’ne yardımı devam ettirmiştir…”

“BU RAKAM TUNA'NIN YALANIDIR”

Türkiye’de başka belediyelerin de spor kulüplerine yardım ettiğini söyleyen Gökçek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şimdi gelelim Mustafa Tuna’nın iddialarına… Tuna’nın gelir mukayeseleri külliyen yalandır… Hafriyat işi dört aydan beri Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu Anket A.Ş. tarafından yapılmaktadır… Hafriyat paraları büyükşehir veznesine yatmaktadır hafriyat hizmeti Anket A.Ş. verilmektedir. Tuna ayda 15 milyon hafriyat gelirinden bahsetmektedir… Yani dört ayda 60 milyon gelir elde etmiş olmalıdır. Bu yılda 180 milyon demektir… Alttaki twit yorumlarına bakınca konunun böyle anlaşıldığı anlaşılmaktadır. Bu rakam Tuna’nın yalanıdır…

Benim öğrendiğime göre tuna zamanında, dört aylık toplam hasılat tamı tamına 22 milyon 300 bin TL’dir… Yani ortalama aylık 5,5 milyondur…

Şimdi… Bu hesapta Tuna’nın en büyük kurnazlığı hasılatı yazarken masrafı gizlemesidir çünkü masraf Anket A.Ş. tarafından yapılmakta ve her ay Büyükşehir Belediyesine fatura edilmektedir. Anket bu hizmetleri gerçekleştirmek için 200 yeni işçi almıştır. Araziyi kontrol için 45 araç kiralamıştır… Bunların şöförleri ile birlikte kira bedelleri vardır. Anket 13 döküm sahası tespit etmiş ve buralarda iş makinaları çalıştırmak üzere müstecire kiraya verilmiştir. Anket ilk ay itibarıyla belediye’ye 9,5 milyon TL fatura kesmiştir… Bu belediye ve anket arasında ihtilaf çıkartmış ve taraflar birbirine girmiştir…”


“NİÇİN ALDATIYORSUNUZ”

Melih Gökçek, Mustafa Tuna'ya verdiği yanıtını şu ifadeleri kullanarak sürdürdü:
“Belediyenin topladığı 22 milyon TL, hafriyatın en yoğun olduğu aylardadır… Önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında bu hasılatın 1/4’ünü bile toplamak zordur. Bir yıllık sürede toplanacak para taş çatlasa 35 milyonu (hadi mübalağa edelim 40 milyonu) ancak bulacaktır. Birinci ay kesilen masraf faturası 9,5 milyon olduğuna göre yıllık fatura en az 100 milyonu bulacaktır.

Hadi Tuna'ya torpil yapalım, ayda 5 milyon masraf olsa (çünkü personel masrafı, araç kiraları ve iş makinaları kiraları 12 ay boyunca devam edecektir) yıllık 60 milyon masraf olacaktır.

Şimdi Sayın Mustafa Tuna’ya sorum. Siz 40 milyon gelirle 60 milyon masrafı nasıl karşılayacaksınız? Belediye’nin 20 milyon kamu zararını kim ödeyecektir? İnsanları aylık 15 milyon gelir elde ettiğinizi söyleyerek niçin aldatıyorsunuz?

Ayrıca yasal olmayan yoldan yaptığınız hafriyat iptali ile, Sayıştayca kamu zararı tespit edilirse, bunu cebinizden karşılayacak mısınız?”


“SENİ İNSAN YÜZÜNE ÇIKAMAZ HALE GETİRİRİM”

“Son sözüm Sn Mustafa Tuna’ya…” diyen Gökçek, Tuna'ya şöyle seslendi:

“Buraya kadar yazdıklarım sadece nefs-i müdafaa… İnan partime zarar vermeyeceğime inansam, seni insan yüzüne çıkamaz hale getiririm… Söyle adamlarına davamıza daha çok zarar vermesinler…


Ayrıca bu konuda Twitter'da iftira atan kim varsa (Mansur Tavaş dahil) mahkeme de hesaplaşacağız. Şimdiden söyleyeyim mahkemeye çıkınca ‘Bu Tuna'nın iddiası, bizim böyle bir iddiamız yok' diyerek kıvırmak yok. Kıvıracaklar şimdiden twitlerini silsinler onları affedeyim.”



Alıntıdır

__________________
Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..






Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
melih gökçek, mustafa tuna


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Melih Gökçek’ten olay tweet ! Seth Haber Arşivi 0 30 Haziran 2015 15:04
Melih Gökçek o hackerı buldu Seth Haber Arşivi 1 05 Temmuz 2014 18:31
Melih Gökçek'ten Dünyada Bir İlk Rhytia Haber Arşivi 0 14 Mart 2014 13:58
Melih Gökçek Biz ne diyorsak o PassioN Haber Arşivi 0 29 Mart 2012 20:09
Melih Gökçek Liaaa Tarih / Siyaset 0 11 Şubat 2012 15:13