IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Haziran 2019, 12:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Son dakika... Erdoğan, canlı yayında açıkladı: Yaptırım yok




G20'nin ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptırımlar konusunda sayın Trump da açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden özellikle dinlemiş olduk. Bizim S-400 olayı bir taraftan yürürken, bir yandan da ABD'den 100 savaş uçağı alıyoruz" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Japonya'daki G20 Zirvesi'nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarını değerlendirdi.

Erdoğan'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"Ticaret savaşıyla ilgili korumacı tedbirleri ele aldık. G20 bildirisi geleceğe yön verecek bir bildiri oldu.

Türkiye'nin mültecilerle ilgili çabalarını ifade ettik. Mülteciler için 37 milyar doları aşkın kaynak kullandık. Mülteciler konusunda yük paylaşılmalı. Türkiye'nin yardım ve hizmetlerini sürdürebilmesi için uluslararası toplumun yük paylaşması gerektiğini ifade ettik.

İklim değişikliği konusunda hakkaniyetli yaklaşım olmalı.

İnsan hakları konusunda diğer ülkelere karne düzenleyen gelişmiş Batılı devletler temel insanlık sınavından maalesef geçemedi.

Terörizmle mücadele konusunda ilkeli ve kararlı tutum olmalı. Suriye sahasında ciddi tutarsızlıklar yaşanıyor.

PKK/YPG'yi bazı müttefiklerimiz el üstünde tutuyor. FETÖ tarzı yapılar bazı Batı ülkelerinde kollanıyor.

Demokrasiye kasteden darbecilerin 'siyasi sığınmacı' kılıfı altında korunması ve kollanmasının faturası tüm insanlık için ağır olacaktır.

Terör kendini besleyen eli de sokacaktır. Terör tüm insanlığın, insani değerlerin düşmanıdır. Bunun için tüm devletlerin teröre 'terör' deme erdemini artık göstermesi gerekiyor.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine müsaade etmedik. Geçen hafta yayınlanan BM raporunun arkasında durarak, gerekli adımların atılmasını istiyoruz. Kaşıkçı cinayetinin, en üstten en alta kadar sorumlularının tamamından hesap sorulması, uluslararası toplumun öncelikli görevidir.

Muhammed Mursi'nin şehadeti tüm yönleriyle araştırılmalı. Adli Tıp kontrolü olmadan defnedildi. Mısır'daki idam cezalarına ses çıkarılmıyor. Konu Türkiye olunca darbeciler için idamın tartışılmasını kabul edilemez bulanlar maalesef Mısır'daki idam cezalarına seslerini çıkarmıyor.

Ne Kaşıkçı cinayetinin ne de Cumhurbaşkanı Mursi'nin şaibelerle dolu vefatının gündemden düşürülmesine izin verilmemelidir.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) reform yapılması için zorlamalıyız."

'YAPTIRIM OLMAYACAĞINI TRUMP'TAN DİNLEMİŞ OLDUK'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "S-400'ler teslimat sürecindedir ve teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz, bu iş bitti. Patriotlar hususunda Kongre müsaade etmedi dediler. Biz de tabii ki hava savunma sistemleri için bir adım atmamız gerekiyordu. En uygun şartlarda Rusya ile anlaştık. Yaptırımlar konusunda sayın Trump da açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını kendisinden özellikle dinlemiş olduk. Stratejik ortaklar arasında yaptırım olmaz. Bizim S-400 olayı bir taraftan yürürken, bir yandan da ABD'den 116 savaş uçağı alıyoruz. Dört adet F-35 savaş uçağı verildi. Türkiye'nin egemenlik haklarına birilerinin müdahale etme gibi bir yetkisi yoktur, bunu da herkesin bilmesi lazım" dedi.

S-400 füze savunma sisteminin teslim tarihine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayının ilk yarısında teslimat başlar' diye ilgili birimlerimiz bu açıklamayı yaptılar ve şu andaki beklenti bu istikamette" diye konuştu.

Erdoğan'a Cemal Kaşıkçı cinayeti için hazırlanan BM raporu da soruldu. Cumhurbaşkanı, "Rapordan hareketle ABD de bu işin takipçisi olacak. Her şey ortada olduğu halde hala bir şeyler gizleniyor. Yapanın yanına kar kalmayacak. Yargılanmaları gereken yer İstanbul'dur. Çünkü suçun işlendiği yer İstanbul'dur. İstanbul'da yargılanması gerekir" ifadesini kullandı.

Suriye'nin kuzeyindeki son durumun sorulması üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Burayı bir güvenli bölge haline getirelim. Özellikle zengin olan Batılı ülkelerin de destekleriyle şu anda Türkiye'de çadır kentlerde kalan Suriyelileri buraya yerleştirelim. Münbiç terörden temizlenmemiştir, gerçek sahipleri orada değil."


Alıntı

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
güncel haber


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan canlı yayında açıkladı: Dünya havacılık tarihinin en büyüğü SimHa Haber Arşivi 0 07 Nisan 2019 12:28
Ronaldo'nun Annesi Dolores Aveiro, Canlı Yayında Yaşam Savaşı Verdiğini Açıkladı Coder Spor Haberleri 0 08 Şubat 2019 21:17
Son dakika! Bakan Kurum canlı yayında açıkladı! İşte konutta tarihi kampanya yaSmin Ekonomi Haberleri 0 28 Ağustos 2018 11:13
Mine Çayıroğlu canlı yayında boşandığını açıkladı N999 Haber Arşivi 0 20 Mart 2012 18:34