IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seyra
  • 1 Post By Absent
  • 1 Post By Eftamintokoftiden

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31 Aralık 2019, 08:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılbaşında içki ve sigaraya vergi artışı olmayacak




Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla alkollü içki ve sigaranın 6 ayda bir enflasyon oranında yapılan vergi artışı yılbaşında uygulanmayacak.

Yeni yılda sigara ve alkollü içkilere zam geleceğine yönelik iddialar sosyal medyada dolaşıyordu.

BU YIL MUAF TUTULDU
Cumhurbaşkanlığı kararıyla, 2020 yılı Ocak-Haziran döneminde alkollü içki ve sigaranın asgari maktu ve maktu vergi tutarlarının enflasyon kadar artışından muaf olmasına karar verildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI
Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararında, ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası hükmünün, ÖTV (III) sayılı listenin; içecekler, alkol ve tütün ürünlerinden alınacak maktu ÖTV tutar ve oranlarını belirleyen (A) ve (B) cetvellerinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacağı kaydedildi.

ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrasında; "(III) sayılı listedeki mallar için belirtilen asgari maktu vergi tutarları veya Cumhurbaşkanınca bunlara ilişkin belirlenen en son asgari maktu vergi ve maktu vergi tutarları, Ocak ve Temmuz aylarında, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen üretici fiyat endeksinde son altı ayda meydana gelen değişim oranında, bu değişimin ilanı gününden geçerli olmak üzere yeniden belirlenmiş sayılır. Cumhurbaşkanı, uygulama dönemlerini gün veya ay olarak belirlemeye veya belirleyeceği mallar ve aylar itibarıyla yeniden belirlenmiş sayılan tutarların uygulanmamasına karar vermeye yetkilidir" hükmü yer alıyor.

Haberlercom

__________________
Benimle sorununuz olması sadece sizi ilgilendirir.
Kendi kendinize halledin.
 

 

Etiketler
sigara, yılbaşı, zam


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bakan Şimşek'ten 'Vergi artışı' açıklaması Desmont Gazete Manşetleri 0 07 Ocak 2015 22:12
S&P'den not artışı gelecek mi? Seth Haber Arşivi 0 19 Kasım 2014 12:44
Vergi artışı akıllandırdı! Deep Cep Telefonlar 0 29 Mart 2012 18:33