IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Hamur İşleri (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/)
-   -   Patlıcanlı Arnavut Böreği (https://www.ircforumlari.net/hamur-isleri/157410-patlicanli-arnavut-boregi.html)

Kralice 15 Kasım 2008 22:24

Patlıcanlı Arnavut Böreği
 


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER;

2.5 su bardagi ilik su
1 çay kaşığı tuz
Aldigi kadar un

İçi için;

3 buyuk patlican
3 adet domates
2 orta boy sogan
4-5 adet yesil biber
2-3 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
zeytinyağ

Yeteri kadar nişasta
3-4 yemek kaşığı tereyağ

YAPILISI;

1- Derin bir kaba ilik suyu koyun ve tuzu eritin. Aldigi kadar unla, hamuru iyice yogurun.


2- Cevizden biraz buyuk bezeler kopartip, yuvarlayin ve unlanmis zemine siralayip, uzerini nemli bezle örtün.

3- Hamur dinlenirken, boregin ic harcini hazirlayin. Patlicanlari alacali soyun ve kucuk kucuk kupler halinde dograyin. Domatesin kabugunu soyup, kup kup dograyin. Sogani, sarımsağı ve biberleri kucuk kucuk dograyin.

4- Cok az zeytinyağında, sogani, sarımsağı kavurun. Daha sonra biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir iki dakika kavurduktan sonra patlicanlari ekleyin. Patlicanlar iyice pistikten sonra, tuz ve karabiber ekleyin ve harci ocaktan alin.

5- Hazirladiginiz bezeler yaklasik 30 tane cikacak. Bezeleri 3′e bolun. Ilk 10 bezeyi, kahvalti tabagi buyuklugunde acin, aralarina bol nisasta surerek ust uste koyun. Merdane veya oklava yardimiyla, tepsi buyuklugunde acin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin.

6- Harcin yarisini, hamurun uzerine doseyin. Ikinci 10 bezeyide ayni sekilde acin, aralarina nisasta surup, ust uste koyarak, merdane veya oklavayla acarak buyutun.

7- Döktüğünüz harcin uzerine yerlestirin ve kalan harci dökün. En son kalan 10 bezeyide ayni sekilde acip, yerlestirin. Keskin bir bicak yardimiyla, boregi kare kare dilimleyin. Tereyagini iyice kizdirin ve boregin uzerini kapliyacak sekilde dokup, 180 derece firinda, uzeri kizarana kadar pisirin. Sicakken servis yapin.

Afiyet Olsun...

YapraK 12 Mart 2009 18:44

Cevap: Patlıcanlı Arnavut Böreği
 
Güzel galiba


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:15.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk