IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 15 Kasım 2008, 22:24   #1
Kralice
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcanlı Arnavut Böreği







Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER;

2.5 su bardagi ilik su
1 çay kaşığı tuz
Aldigi kadar un

İçi için;

3 buyuk patlican
3 adet domates
2 orta boy sogan
4-5 adet yesil biber
2-3 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
zeytinyağ

Yeteri kadar nişasta
3-4 yemek kaşığı tereyağ

YAPILISI;

1- Derin bir kaba ilik suyu koyun ve tuzu eritin. Aldigi kadar unla, hamuru iyice yogurun.


2- Cevizden biraz buyuk bezeler kopartip, yuvarlayin ve unlanmis zemine siralayip, uzerini nemli bezle örtün.

3- Hamur dinlenirken, boregin ic harcini hazirlayin. Patlicanlari alacali soyun ve kucuk kucuk kupler halinde dograyin. Domatesin kabugunu soyup, kup kup dograyin. Sogani, sarımsağı ve biberleri kucuk kucuk dograyin.

4- Cok az zeytinyağında, sogani, sarımsağı kavurun. Daha sonra biberi ekleyip, kavurmaya devam edin. Domatesleri ekleyin, bir iki dakika kavurduktan sonra patlicanlari ekleyin. Patlicanlar iyice pistikten sonra, tuz ve karabiber ekleyin ve harci ocaktan alin.

5- Hazirladiginiz bezeler yaklasik 30 tane cikacak. Bezeleri 3′e bolun. Ilk 10 bezeyi, kahvalti tabagi buyuklugunde acin, aralarina bol nisasta surerek ust uste koyun. Merdane veya oklava yardimiyla, tepsi buyuklugunde acin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin.

6- Harcin yarisini, hamurun uzerine doseyin. Ikinci 10 bezeyide ayni sekilde acin, aralarina nisasta surup, ust uste koyarak, merdane veya oklavayla acarak buyutun.

7- Döktüğünüz harcin uzerine yerlestirin ve kalan harci dökün. En son kalan 10 bezeyide ayni sekilde acip, yerlestirin. Keskin bir bicak yardimiyla, boregi kare kare dilimleyin. Tereyagini iyice kizdirin ve boregin uzerini kapliyacak sekilde dokup, 180 derece firinda, uzeri kizarana kadar pisirin. Sicakken servis yapin.

Afiyet Olsun...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 12 Mart 2009, 18:44   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Patlıcanlı Arnavut Böreği




Güzel galiba

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
arnavut, böreği, patlıcanlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Arnavut Böreği AngeL Hamur İşleri 0 14 Ocak 2015 02:22
Armutlu Arnavut Böreği Tarifi (Resimli) Violent Hamur İşleri 0 05 Kasım 2014 19:50
Patatesli Arnavut Böreği AngeL Hamur İşleri 0 04 Ekim 2014 16:54
Patlıcanlı Muska Böreği Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 07 Temmuz 2014 19:30
Pırasalı Kolay Arnavut Böreği Elysian Hamur İşleri 0 06 Mayıs 2014 15:45