IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Ekim 2014, 16:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli Arnavut Böreği




Arnavut böreği tarifi mi aramıştınız? Türkiye'nin en çok okunan yemek sitesi Hürriyet Aile- Aile Mutfağı, bulabileceğiniz en lezzetli Arnavut böreği tarifini sizlere sunuyor! Börek Tarifleri arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan Arnavut böreği tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!
Arnavut böreği tarifi malzemeler:


Hamur için malzemeler
  • 500 gr un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr margarin
  • ½ su bardağı sıvı yağ
İç harç için malzemeler
  • ½ kg patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Arnavut böreği tarifi hazırlanışı:


  • Bir kabın içerisinde unu eleyin, üzerine tuz ve maya ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hazırlanan hamuru 12-14 bezeye ayırın.
  • Her bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  • Açılan hamurun üzerine eritilmiş ve sıvı yağ eklenmiş karışımdan 1-2 yemek kaşığı koyarak katlayın.
  • Hamurların 6-7 tanesini birbirinin içine katlayarak bir hamur elde edin.
  • Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde yağlanıp bir hamur daha hazırlayın.
  • Elde edilen yağlı hamurları dinlendirin.
  • Bu arada böreğin içini hazırlayın.
  • Patatesleri rendeleyin,üzerine 1-2 yemek kaşığı yağ ve ince kıyılmış kuru soğanı koyup kavurun.
  • Bu arada dinlenen hamurlardan bir tanesini fırın tepsisi büyüklüğünde açın, yağlanan tepsiye yayın, üzerine hazırlanan içi koyun.
  • İkinci parçayı da aynı şekilde açıp için üzerine koyun, alttaki parça üstekinin üzerine gelecek ve kenar yapacak şekilde kapatın.
  • Üzerini iyice yağlanıp sıcak fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.
Bu tarifin kalori değeri 1 porsiyon veya 1 kişilik ölçü baz alınarak Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy tarafından hazırlanmıştır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
arnavut, böreği, patatesli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pırasalı Kolay Arnavut Böreği Elysian Hamur İşleri 0 06 Mayıs 2014 15:45
Patatesli Puf Böreği Tarifi Zen Hamur İşleri 0 04 Şubat 2013 15:25
Patatesli Kol Böreği N999 Hamur İşleri 0 25 Mart 2012 02:55
Hatunlarıma Özel, Patatesli Gül Böreği.:) Ay Hamur İşleri 12 24 Aralık 2010 14:33
Patlıcanlı Arnavut Böreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:44