![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Pastahane Usulü Ay Çöreği hamuru: 1 paket yumuşak margarin -1 yumurta -3 kaşık şeker -1/2 bardak su -1 paket maya -1/2 kaşık tuz -1 tatlı kaşığı mahlep - 1 vanilya - un iç harcı: 1 bardak döğülmüş ceviz -1/2 bardak pudra şekeri -1 çay bardağı izmir üzümü -1 kahve fincanı süt -1 yumurta akı -1 kaşık galeta unu -1 portakal kabuğu rende -3 kaşık kakao -tarçın ve mutlaka yeni bahar -ve 1 paket vanilya Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. yapılışı: hamuru yoğur.hiç beklemeden bezelere ayır.iri ceviz büyüklüğünde...her bezeyi uzun oval şekilde aç iç harcını içine tam ortasına boylu boyunca koy.yanlarda kalan hamuru yukarı doğru kaldır ve birleştir sonra hamuru elinle biraz yuvarla ve ay şekli ver...üzerlerine yumurta sarısı sür... çatalın ucu ile çizik yap..istersen file badem de serp doğru fırına ...fazla olduğu için ben yarısını derin dondurucuya piştikten sonrada koyuyorum hiç bir şey olmuyor | |
| ![]() |
Etiketler |
ay, coregi, Çöreği, pastahane, usulu, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ay Çöreği | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 05 Haziran 2023 14:47 |
Tava Çöreği | Halsey | Hamur İşleri | 0 | 09 Haziran 2020 15:37 |
Kül çöreği tarifi | Beatrice | Hamur İşleri | 1 | 19 Aralık 2019 20:56 |
çeç çöreği (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:35 |
Amasya Çöreği | Kralice | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:52 |