IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 26 Aralık 2009, 05:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastahane Usulü Ay Çöreği




hamuru:

1 paket yumuşak margarin
-1 yumurta
-3 kaşık şeker
-1/2 bardak su
-1 paket maya
-1/2 kaşık tuz
-1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 vanilya
- un

iç harcı:
1 bardak döğülmüş ceviz
-1/2 bardak pudra şekeri
-1 çay bardağı izmir üzümü
-1 kahve fincanı süt
-1 yumurta akı
-1 kaşık galeta unu
-1 portakal kabuğu rende
-3 kaşık kakao
-tarçın ve mutlaka yeni bahar
-ve 1 paket vanilya


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


yapılışı:

hamuru yoğur.hiç beklemeden bezelere ayır.iri ceviz büyüklüğünde...her bezeyi uzun oval şekilde aç iç harcını içine tam ortasına boylu boyunca koy.yanlarda kalan hamuru yukarı doğru kaldır ve birleştir sonra hamuru elinle biraz yuvarla ve ay şekli ver...üzerlerine yumurta sarısı sür... çatalın ucu ile çizik yap..istersen file badem de serp doğru fırına ...fazla olduğu için ben yarısını derin dondurucuya piştikten sonrada koyuyorum hiç bir şey olmuyor

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
ay, coregi, Çöreği, pastahane, usulu, usulü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ay Çöreği Sarya EylulFM Paylaşım 0 05 Haziran 2023 14:47
Tava Çöreği Halsey Hamur İşleri 0 09 Haziran 2020 15:37
Kül çöreği tarifi Beatrice Hamur İşleri 1 19 Aralık 2019 20:56
çeç çöreği (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:35
Amasya Çöreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:52